Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τη μαγεία του Cobra Kai!

O Barney Stinson στο επεισόδιο 12 της πρώτης σεζόν του How I Met Your Mother, μας διηγείται την αλήθεια για το Karate Kid. Ο “κακός” Johnny Lawrence, είναι ο πραγματικός ήρωας της ιστορίας.
Cobra Kai
Και αυτό ακριβώς πραγματεύεται το Cobra Kai.

Το πρώτο σοβαρό εγχείρημα του Youtube, στον χώρο των διαδικτυακών σίριαλ, αλά Netflix, το Cobra Kai του 2018, είναι η πραγματική συνέχεια του Karate Kid.

Και όχι αυτή η αηδία με την Hillary Swank, του 1994.

Cobra Kai

Πώς να είναι άραγε, η ζωή των πιτσιρικάδων που όλοι αγαπήσαμε να βλέπουμε να παίζουν karate, τα μεσημέρια της Κυριακής στο Mega; Τότε που η ζωή ήταν πιο απλή.

Cobra Kai

Μαζί με σένα, μεγάλωσε το Karate Kid και οι πρωταγωνιστές του. Δεν είσαι το αθώο παιδάκι του Δημοτικού και του Γυμνασίου πια. Ούτε κι εκείνοι. Η απλή πλοκή του καλού ενάντια στο κακό, του άσπρου και του μαύρου, έχει πλέον θολώσει. Πίσω από τα εντυπωσιακά χρώματα υψηλής ανάλυσης (αν έχεις καλό PC) του Youtube, υπάρχει ένα γκρι. Το γκρι της αβεβαιότητας.

Το Cobra Kai δεν σε αφήνει να μαντέψεις την συνέχειά του, όπως έκανε ο προκάτοχός του. Συνεχίζει να σε εκπλήσσει σε κάθε του επεισόδιο. Οι χαρακτήρες εξελίσσονται, αλλάζουν και δείχνουν όλο το φάσμα του τί θα πει να είσαι άνθρωπος. Από τους έφηβους και τις ορμόνες τους, στην ευτυχισμένη άγνοια και την άπατη άβυσσο του ενήλικα.

ΠΑΡΟΛ’ ΑΥΤΑ, ΟΜΩΣ, αν όντως έχεις λιώσει κι εσύ να βλέπεις τα Karate Kid, θα εκτιμήσεις τις αναφορές στο πρωτότυπο, τα διάφορα Easter Eggs και την βαθειά σύνδεση που κρατάει ο νέος. Η πλοκή είναι περίπλοκη και διακλαδωμένη, όπως οφείλει να είναι μια σειρά εν έτη 2018, απευθυνόμενη στην πιο απασχολημένη γενιά ως τώρα. Αλλά είναι συνάμα και γνώριμη. Θα δεις πολλά πράγματα που θα ικανοποιήσουν το fan boy/girl/demi-gender void-attack helicopter-κάτι που κρύβεις μέσα σου.
Cobra Kai
Όλοι παίζουν στα καλύτερά τους. Είναι πολύπλευροι, και ταυτόχρονα, πιστοί στα αρχετυπικά τους στερεότυπα. Δεν είναι πολιτικά ορθό, και δεν θα ‘πρεπε να είναι. «Το bullying κτίζει χαρακτήρα» σου λέει, και το αποδεικνύει. Οι συγκυρίες της ζωής σου, δεν θα πρέπει να σε αποτρέπουν από το να πετύχεις τους στόχους σου. Όσοι χρησιμοποιούν τις ατυχίες τους, σαν πατερίτσες, για να στηρίξουν τις αποτυχίες τους, είναι άξιοι της μοίρας τους.

Η παραγωγή έγινε από το original cast του Karate Kid, Ralph Macchio και William Zabka. Αν αυτό δεν δείχνει προσήλωση στο όραμα, τότε δεν ξέρω τί δείχνει. Θυμήσου τον Mr. Miyagi και κάνε wax on-wax off, breathe in-breathe out με το Cobra Kai. Θα περιμένω ευχαριστίες.

Σχόλια