5 πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για την Πέμπτη 21 Ιουνίου!

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι μια καλή αφορμή για να γίνουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πάνω σ’ αυτό το θέμα. Εδώ σου μαζέψαμε μερικές από τις καλύτερες εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα!

1. Athens Retro Festival 2018

Ένα φεστιβάλ που θα μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο ανοίγει τις πόρτες του από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ στο Γκάζι, απέναντι από την Τεχνόπολις.

Το φεστιβάλ θα κάνει μια ιστορική και πολιτισμική αναδρομή σε περασμένες δεκαετίες, παρέα με Μουσικές ζωντανές βραδιές σε ρυθμούς 60’s – 70’s – 80’s – 90’s , Σχολές χορού που θα σας ξεσηκώσουν, Διαγωνισμούς και όπως κάθε χρόνο πλούσιες δωρεάν παροχές στους επισκέπτες μας , Retro χτενίσματα, νύχια, κουρέματα, workShop !

2. Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής – “Λάιβ στο Δρόμο”

Η Afrikana γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής με ένα μοναδικό street live (“Λάιβ στο Δρόμο”) και σας καλεί να απολαύσετε ‘ελεύθερα’ τη μαγευτική φωνή της υπέροχης Τζένης Καπαδάη και του organ trio της σε μια βραδιά γεμάτη αγαπημένες μελωδίες, κάτω από τ’αστέρια της καλοκαιρινής Αθήνας.

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

3. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και το Φεστιβάλ Αθηνών τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, με μία μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Στο πρώτο μέρος, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει το Εισαγωγή και φούγκα πάνω σε δύο Ελληνικά Θέματα του Διονύσιου Λαυράγκα και το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Νο.3, σε ντο ελάσσονα, έργο 37 του Μπετόβεν, με τον σολίστ Γεώργιο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα ερμηνεύσει τη Συμφωνία Νο. 9, μι ελάσσονα, έργο 95, «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

4. Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής – Κεντρική Πλατεία Ιλίου

Για ακόμη μια συνεχόμενη χρονιά το Μουσικό Στέκι Ιλίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Ιλίου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής δίνοντας ένα ηχηρό κάλεσμα στην πόλη την Πέμπτη 21/6/2018 από τις 19:00 μέχρι 24:00 στην Κεντρική Πλατεία Ιλίου / Πλατεία Γ. Γεννηματά (Ελευθερίας)
Μια μεγάλη γιορτή για μουσικούς, ερμηνευτές, συγκροτήματα και μουσικά σύνολα που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.

Η είσοδος για παραστάσεις η συναυλίες που διοργανώνει το Μουσικό Στέκι Ιλίου είναι πάντα ελεύθερη ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

5. Οι Onirama στο Summer Nostos Festival

Oι Οnirama ενηλικιώνονται και γιορτάζουν τα γενέθλιά τους με μια ξεχωριστή συναυλία στο “Ξέφωτο” στα πλαίσια του Summer Nostos Festival που επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Είσοδος ελεύθερη!

Σχόλια