Ένα νέο ΠΜΣ με τίτλο «Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες» θα ξεκινήσει στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!

Το πρώτο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ιδρύεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου 4485/2017 για ίδρυση-επανίδρυση όλων των Π.Μ.Σ. πανελλαδικά και βασίζεται στη δεκαετή εμπειρία από το προγενέστερο πρώτο τεχνολογικό Π.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου.

Το νέο Π.Μ.Σ. θα έχει διάρκεια ενός έτους και θα είναι χωρίς δίδακτρα (δωρεάν).

Στόχος του είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση αποφοίτων πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών σχολών στα ασύρματα συστήματα και δίκτυα νέας γενιάς.

Οι απόφοιτοι που θα γίνουν δεκτοί θα πρέπει να διαθέτουν υπόβαθρο υψηλού επιπέδου έτσι ώστε να μπορέσουν εν συνεχεία να εστιάσουν στις τεχνολογίες που συνθέτουν την κατεύθυνση των κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς (5G mobile communications), για να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και την αναγκαία εμπειρία μέσα από αντίστοιχες εργαστηριακές ασκήσεις.

Το Π.Μ.Σ. είναι σχεδιασμένο προκειμένου οι απόφοιτοί του να έχουν τη δυνατότητα άμεσης απορρόφησης από την Ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά Τηλεπικοινωνιών. Επίσης, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των ερευνητικών δεξιοτήτων προετοιμάζοντας τους φοιτητές που το επιθυμούν να ξεκινήσουν ερευνητική καριέρα για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Το Π.Μ.Σ. έχει ένα συνεκτικό και εντατικό πρόγραμμα σπουδών που σκοπεύει να δώσει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος σπουδών.

Στοχεύοντας αποκλειστικά στην ποιότητα, ο μέγιστος αριθμός φοιτητών που θα γίνει δεκτός για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, είναι 15 φοιτητές.

Η επιλογή θα γίνει βάσει κριτηρίων τα οποία έχουν ανακοινωθεί στο δικτυακό τόπο του Π.Μ.Σ. στην ιστοσελίδα http://wireless.uop.gr.

Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για το διδακτικό προσωπικό, τον οδηγό σπουδών, τη διαδικασία αιτήσεων, κλπ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει στις 18/6/2018 και θα ολοκληρωθεί στις 19/8/2018. Συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη 29-31 Αυγούστου 2018 και η τελική επιλογή των φοιτητών θα ανακοινωθεί έως τις 14/9/2018.

Σχόλια