Ήρθε η ώρα για το Μουντιάλ 2018!

Χρόνια και Ζαμάνια αγαπητέ αναγνώστη!

Τι κάνεις, πως είσαι;

Χαθήκαμε ρε μπαγάσα…

Ξέρω ότι σου έλειψα, σου ζητάω ταπεινά συγνώμη όμως είχα ορκιστεί στον εαυτό που πως θα ξαναγράψω άρθρο όταν θα σταματήσει ο ΠAOK να κυνηγά το πρωτάθλημα σε όλα τα δικαστήρια του κόσμου. Μέχρι και στο Ερωτοδικείο πήγανε οι απίθανοι…

Παρόλα αυτά στο θέμα μας…

Ξεκίνησε το Μουντιάλ αγαπητέ αναγνώστη!

Η διοργάνωση που μας θυμίζει κάθε 4 χρόνια πως σιγά-σιγά μεγαλώνουμε, που μας θυμίζει τον λόγο για τον οποίο γεννηθήκαμε σε αυτή τη ζωή (να πίνουμε μπύρες και να θέλουμε το κακό της εθνικής Γερμανίας) και μας υπενθυμίζει πως είμαστε άντρες ρε γαμώτο!

Θα ξανά πλύνουμε τα πιάτα και θα βάλουμε πλυντήριο από τις 16 Ιουλίου και μετά…

Επειδή όμως όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει για εμάς (τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ αρσενικούς) ένα Mundial ας περάσουμε στο παρασύνθημα.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

GROUP A’

Αυτά θα δούμε στο Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία!

Η οικοδέσποινα Ρωσία αποτελεί μεγάλο αίνιγμα για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.
Για αυτούς που ξέρουν όμως ΟΧΙ. Πρόκειται ίσως για την χειρότερη εθνική Ρωσίας όλων των εποχών… Την βάλανε στον όμιλο με άλλες τρεις κομπάρσους της διοργάνωσης μπας και προκριθεί στην επόμενη φάση. Παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο και ακόμα και αν προκριθεί από αυτό το πράγμα που λέγεται όμιλος Α, θα πέσει πάνω στην Ισπανία ή την Πορτογαλία και καληνύχτα.

Η Ουρουγουάη γερασμένη ομάδα, με παίχτες που φέτος έχουν κάνει πάνω από 40 παιχνίδια στις ομάδες τους. Λίγο με τον Καβάνι, λίγο με τον Σουάρες και με πολύ ξύλο όπως ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ γνωρίζουν να ρίχνουν, θα βάλουν από κάτω σίγουρα Αίγυπτο και Σαουδάραβες και θα προκριθούν στην επόμενη φάση. Για μετά βλέπουμε.

Η Αίγυπτος λίγο καλύτερη από την Σαουδική Αραβία, θα παλέψει να μην βγει τέταρτη στον όμιλο. Όσοι πιστεύουν -πως μια ομάδα- που χωρίς τον Σαλάχ είναι λίγο καλύτερη από τον Πανσερραϊκό, θα καταφέρει να προκριθεί από αυτόν τον όμιλο, μόνο και μόνο επειδή έχει τον Σαλάχ καλύτερα να ασχοληθούν αυτήν την περίοδο με τις συναυλίες παιδιά. Είναι η εποχή τους.

Η Σαουδική Αραβία θα παλέψει να βάλει 1 γκολ στην διοργάνωση. Τώρα αν αυτό το γκολ φέρει και την νίκη με την Αίγυπτο θα ήταν ευχής έργον!

GROUP B’

Αυτά θα δούμε στο Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία!

Η Ισπανία φαντάζει μεγάλο φαβορί στον όμιλο, όχι γιατί έχει καμιά σοβαρή ομάδα, αλλά γιατί το Ιράν και το Μαρόκο σαν στυλ παιχνιδιού τις έχει για πλάκα. Σίγουρη πρόκριση και μόνο με αυτοκτονία θα τερματίσει στη 2η θέση. Επίσης θέλω να δηλώσω πως δεν πρόκειται να πάει μακριά στη διοργάνωση. Προημιτελικά και πολύ της είναι.

Η Πορτογαλία είναι ακριβώς η ίδια με του Euro 2016. Γερασμένος ο Κ.Ρονάλντο δεν μπορεί να ηγηθεί ούτε σε κατάληψη Γυμνασίου… Βέβαια θα είναι συμπαγής σαν σύνολο ελέω Φερνάντο Σάντος. Η λογική λέει πως θα τερματίσει 2η με 3 ηρωικές ισοπαλίες και συνολικά τέρματα 1-1.

Το Μαρόκο είναι σαν μια Αίγυπτο αλλά χωρίς Σαλάχ…

Και το Ιράν αν αυτοκτονήσει (ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ, όχι λίγο) η Πορτογαλία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να προκριθεί στην επόμενη φάση.

GROUP C’

Η Γαλλία φαντάζει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για τα ημιτελικά (ας φτάσουμε μέχρι εκεί και το ξανασυζητάμε μετά). Νεανική, γρήγορη, τεχνική ομάδα με πολύ καλούς παίχτες και σε πολύ καλή ηλικία. Ο τελικός του προηγούμενου Euro πρόσθεσε πολύ καλές παραστάσεις και δείχνει μια ομάδα τόσο υγιή που εύχομαι να μην χρειαστεί πάλι να την ξελασπώνει ο Ζιρού.

Η Δανία δεν μου αρέσει καθόλου. Το ποδόσφαιρο που παίζει θυμίζει Σκωτία δεκαετίας του 60’…

Το Περού μακάρι να καταφέρει να προκριθεί ως δεύτερο. Ούτε αυτό έχει να μας δείξει κάτι ιδιαίτερο αλλά τουλάχιστον είναι κάτι διαφορετικό.

Η Αυστραλία έχει μ.ο ηλικίας κοντά στον 66χρονο προπονητή της και το μεγαλύτερο της αστέρι είναι ο 38χρονος Cahill (όχι αυτός της Έβερτον, ένας άλλος).

GROUP D’

Από τους πιο ωραίους ομίλους της διοργάνωσης καθώς έχει

Αργεντινή του Μέσι. Ένας Μέσι που όπως δήλωσε, είναι η τελευταία του ευκαιρία για την κατάκτηση ενός Μουντιάλ. Βέβαια η αλήθεια είναι πως μπορεί από το κέντρο και μπροστά να μιλάμε για μεικτή κόσμου, όμως από το κέντρο και πίσω τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από τον Πλατανιά… Βέβαια θεωρώ πως είτε έτσι-είτε αλλιώς, μέχρι τα ημιτελικά θα φτάσει και η Αργεντίνα!

Η Κροατία είναι η κλασσική και αγαπημένη μας ομάδα με τους καλλιτέχνες μέσους, που ζωγραφίζουν στο χορτάρι, αλλά σε ότι αφορά το βάρος φανέλας, το πάθος και την συγκέντρωση μιλάμε για επίπεδο σερβιέτας με φτερά… Ο όμιλος είναι δύσκολος γιατί εκτός από την Αργεντινή, ούτε η Νιγηρία είναι εύκολος αντίπαλος, ούτε και οι Ισλανδοί.

Η Νιγηρία δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να μας δείξει, όμως ποτέ δεν ξεχνάμε πως πρόκειται για μαύρους που τρέχουν συνέχεια και δεν ασχολούνται με την άμυνά τους. Άκρως επικίνδυνοι αν υποτιμηθούν.

Τέλος οι λατρεμένοι μας Ισλανδοί μετά το Euro, κατάφεραν να προκριθούν και στο Mουντιάλ, κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι. Με άμυνα και αλληλοκαλύψεις σεμιναριακού επιπέδου και με την ΨΥΧΗ που αγωνίζονται, σόρρυ αλλά δεν μπορώ να τους βάλω στην ίδια μοίρα με Σαουδάραβες, Μαρόκα και Παναμάδες.

GROUP E’

 

Βραζιλία έτοιμη να ξεπλύνει την ντροπή από το προηγούμενο Μουντιάλ που διοργάνωσε. Έλα μου όμως που δεν ξεπλένεται ρε φίλε αυτό το πράμα με τίποτα… Θα πάει τρένο μέχρι τα ημιτελικά και αυτή. Από εκεί και πέρα ξαναμιλάμε.

Η Ελβετία έχω ξαναπεί πως είναι η ”Ελλάδα της Κεντρικής Ευρώπης”. Δεν θα θεωρηθεί έκπληξη αν αποκλειστεί, ούτε όμως και να προκριθεί. Θεωρώ πως λόγω της πολύ κακής Κόστα Ρίκα και της λουζεριάς των Σέρβων θα προκριθεί σχετικά εύκολα. Επίσης είναι η μόνη ομάδα από αυτόν τον όμιλο που μπορεί να προβάλλει αντίσταση στους Βραζιλιάνους.

Η Κόστα Ρίκα είναι πολύ κακή ομάδα. Έχει βέβαια τον Νάβας κάτω από τα γκολπόστ όμως δεν θυμίζει σε τίποτα την Κόστα Ρίκα του προηγούμενου Μουντιάλ. Επίσης μετά από την πρόκριση τους στα προημιτελικά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας έχω να δηλώσω πως ξύπνησαν και παίζουν και αυτοί άμυνα.

Οι Σέρβοι μεγάλοι λούζερς θα μιλάμε πραγματικά για το 8ο θαύμα αν προκριθούν.

GROUP F’

H Γερμανία είναι ακόμη μια Γερμανία που θα βασιστεί στον αντιπαθητικό, αντιτουριστικό και αντιποδοσφαιρικό επιθετικό Τόμας Μίλερ… Πρόκειται για μια αδιάφορη ομάδα πλέον, που ενώ δείχνει ότι είναι η χειρότερη Γερμανία της τελευταίας 20ετίας εν τέλει πάλι φαντάζει φαβορί για την κούπα. Πώς γίνεται αυτό κάθε φορά, χρόνια προσπαθώ να το καταλάβω.

Το Μεξικό είναι πολύ σοβαρή ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας και γρήγορο παιχνίδι στο κέντρο. Έχει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης.

Η Σουηδία έχει Μπεργκ, έχει φτάσει εδώ αποκλείοντας την εθνική Ιταλίας και δεν έχει Ζλάταν… Άρα έχει και αυτή σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης.

Η Νότια Κορέα δεν έχει καμία πιθανότητα να τερματίσει σε κάποια άλλη θέση πλην της τελευταίας.

GROUP G’

Το Βέλγιο θα προκριθεί ως πρώτο από τον όμιλο, θα φτάσει χαλαρά μέχρι τους ”8” αλλά από εκεί και πέρα νομίζω πως η φανέλα για ακόμη μια διοργάνωση θα αποδειχθεί πούπουλο.

Η Αγγλία θα τολμήσω να πάρω το ρίσκο και θα πω πως θα προκριθεί ως δεύτερη από τον όμιλο.

‘Είσαι μ@λ@κας;”
μου λέει ένας φίλος μου (Λίβερπουλ για να καταλάβεις)

”H Αγγλία έχει Γουέλμπεκ, Κέιν, Στέρλινγκ, Ράσφορντ”

Εν τω μεταξύ αυτούς:

Αν τους είχε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό θα τους έδινε δανεικούς.
Αν τους είχε ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ δεν θα τους ανανέωνε τα συμβόλαια.
Και αν τους είχε ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό δεν θα τους πλήρωνε τα χρωστούμενα ακόμα και αν έτρωγε αφαίρεση -80 βαθμούς.

Η Τυνησία δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο ακούγεται.

Ο Παναμάς. Αχαχα ο Παναμάς ρε φίλε. Κάθομαι και λέω στους φίλους μου πως μεγαλώσαμε και πρέπει να κόψουμε την μπάλα ακόμα και από το 5×5… Και μετά βλέπω τον Παναμά να παίζει Μουντιάλ… Αυτό.

GROUP H’

Ο Συγκεκριμένος όμιλος δεν έχει το μεγάλο φαβορί, δεν έχει το μεγάλο αουτσάιντερ. Πρόκειται για έναν όμιλο ”η χαρά του Μαρξισμού” αφού όλοι είναι ποδοσφαιρικά φτωχοί και ίσοι.
Ίσως ο μόνος όμιλος που θα μπορούμε να βγούμε για έναν καφέ από το σπίτι χωρίς να μας απασχολεί μην χάσουμε τα ματς του.

Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να τον αναλύσω. Θα πω απλά πως οι Κολομβιανοί θα περάσουν. Για όλους τους άλλους νίπτω τα χείρας μου.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κλείνοντας θέλω να προσθέσω πως θα το περάσουμε μαζί το Μουντιάλ, κάνοντας τον απολογισμό του τι είδαμε κάθε βδομάδα. Τέλος αν θέλετε να παίξετε τα λεφτά σας σε κάποιο ειδικό στοίχημα, ποντάρετε στο να πάει η Γαλλία στα ημιτελικά (απόδοση 2,20) και να πάει και η Αργεντινή στα ημιτελικά (απόδοση 3,00).

Είναι ένα Μουντιάλ που δεν έχει φαβορί (προσωπικά δεν δέχομαι την συγκεκριμένη Βραζιλία και Γερμανία ως φαβορί) όμως δεν έχει και αουτσάιντερ που να μπορούν να κάνουν την έκπληξη.

Είναι όμως Μουντιάλ ρε φίλε. Το δικό μας Μουντιάλ! Και θα  το δούμε όλο μέχρι τέλους όπως και να έχει.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

Σχόλια