Με την ενδοσκόπηση ανακαλύπτεις τον εαυτό σου! Εγώ, ακολουθώντας τις καθημερινές μου συνήθειες, ανακάλυψα αυτά τα πέντε περίεργα πράγματα που μου συνέβησαν μαζί με την χορτοφαγία.

Για να γίνει ξεκάθαρο για όσους έχουν μπερδευτεί, οι χορτοφάγοι αποφεύγουν το κρέας και το ψάρι, ενώ καταναλώνουν ζωικά προϊόντα όπως γάλα και τυρί. Κάποιοι επιλέγουν να τρώνε επίσης και αυγά!

Κι αν ακόμη δεν ξέρεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται, μπορείς να μάθεις τα πάντα εδώ για τη χορτοφαγία! 

Ίσως είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα σ’αυτήν την περίοδο της ζωής μου. Η αλλαγή της διατροφής, πέρα από την μόδα, έρχεται συνήθως με μία γενική αναθεώρηση του τρόπου ζωής και αυτό είναι και το όμορφο της υπόθεσης: το γεγονός ότι είσαι πιο ευσυνείδητος για το αποτύπωμα σου πάνω σε αυτόν τον κόσμο!

Βέβαια, για μένα η χορτοφαγική διατροφή έκρυβε κάποιες εκπλήξεις, που δεν περίμενα!

1. Δεν φοβάμαι τις αράχνες.

Ναι! Και όχι μόνο τις αράχνες. Οποιοδήποτε μικρό ζώο μπορεί αντικειμενικά να θεωρηθεί αηδιαστικό ή «επικίνδυνο». Οι μέλισσες δεν με κάνουν να τρέχω πλέον, και όποτε δω ποντίκι το βρίσκω γλυκούλι. Η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται αρκετά παράξενο γιατί δεν το επιδίωξα ή το σκέφτηκα ποτέ!

2. Θυμάμαι την γεύση του κρέατος πολύ καλά.

Αυτό ίσως συμβαίνει στα άτομα που έτρωγαν συχνά κρέας, όλες τις ποικιλίες ακόμα και τα πιο περίεργα! Ναι δεν έκοψα το κρέας επειδή δεν μου άρεσε! Πίστευα, όμως, ότι στις 30 μέρες θα είχα ξεχάσει τελείως την γεύση του και αυτό δεν έγινε. Έχω την γευστική ανάμνηση ακόμη και της μαγειρίτσας. Και για να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί, κανείς ποτέ δεν είπε ότι το φαγητό που περιέχει κρέας δεν ήταν είτε νόστιμο είτε πεντανόστιμο.

3. Το νούμερο στην ζυγαριά μου δεν άλλαξε.

Αυτό είναι κάτι το οποίο σίγουρα όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλά άτομα περίμεναν να συμβεί! Αυτό ίσως είναι και ένα καλό σημάδι του ότι ο οργανισμός μου συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και η χορτοφαγική διατροφή του ταιριάζει. Βέβαια, σημαντικό κομμάτι είναι το να ξέρεις τι τρως και να μην την βγάζεις μόνο με πρασινάδες. Αν καταναλώνεις φυτικές πρωτεΐνες, σωστούς υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και όλα τα απαραίτητα δεν θα αισθανθείς έλλειψη πουθενά, ούτε στα γραμμάρια σου!

4. Βρίσκω πάντα κάτι να φάω έξω.

Ένας μεγάλος προβληματισμός που έχουν πολλοί άνθρωποι πριν ξεκινήσουν να ακολουθούν μία διατροφή βασισμένη σε φυτικά προϊόντα είναι ο εξής: Πώς θα βγαίνω για φαγητό και θα περνάω εξίσου καλά απολαμβάνοντας το; –ειδικά στην Ελλάδα με την παράδοση που αποκαλείται πιτόγυρο. Για να είμαι ειλικρινής, αν συχνάζεις σε τέτοιου τύπου ταχυφαγεία, ίσως είναι λίγο δυσκολότερο να βρεις κάτι απολαυστικό. Από την άλλη, στα περισσότερα μαγαζιά μπορείς να βρεις πολλές επιλογές –μέχρι και γκουρμεδιές- που δεν περιέχουν καθόλου κρέας. Και πίστεψε με τα συνοδευτικά στις ταβέρνες είναι ότι καλύτερο!

Δες εδώ: Φαλάφελ – Όσα δεν ήξερες για τη νέα μόδα στο street food

5. Δεν φοράω τόσο συχνά makeup.

Ίσως η σύνδεση είναι περίεργη, αλλά το πως αντιμετωπίζω τον εαυτό μου και το σώμα μου έχει αλλάξει πολύ! Δε ντρέπομαι να δείξω το πως είμαι απλά με ένα πλυμένο, καθαρό πρόσωπο! Μου αρέσει η φυσικότητα, το γυμνό δέρμα περισσότερο. Κοιτάω για περισσότερη ώρα το πρόσωπο κάποιου ο οποίος είναι αμακιγιάριστος γιατί τώρα αυτά το πρόσωπα τα βρίσκω πιο όμορφα.

Γενικότερα, νομίζω ότι όσο περισσότερο προσέχω αυτό που βάζω στον οργανισμό μου να είναι φυσικό και ακατέργαστο, με τον ίδιο τρόπο θέλω να φροντίσω και την επιδερμίδα μου. Ίσως, αυτό να είναι και σχετικά κοινός παράγοντας στους χορτοφάγους.


Προτείνω να δοκιμάσεις κι εσύ έστω για μία εβδομάδα να μην φας κρέας και να δεις αν κάποιο από αυτά όντως συμβαίνει! Συμβούν δεν συμβούν όμως σου προτείνω ακόμη περισσότερο να το συνεχίσεις και δεν θα χάσεις!

Σχόλια