Το Ίδρυμα προκηρύσσει το 1ο πρόγραμμα υποτροφιών 2018!

Το νεοσύστατο Ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης χορηγεί υποτροφίες 2018 ακολουθώντας με συνέπεια την αποστολή του να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, τη διασύνδεσή του με τον εγχώριο πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού.

Η χορηγία αφορά σε σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου και αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη του Ιδρύματος για την ενίσχυση της νέας γενιάς του ελληνικού τουρισμού.

Ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης, ο δυναμικός Κρητικός επιχειρηματίας και ηγέτης του ομίλου Grecotel, με την σύσταση ενός φορέα πολιτισμού και ανάπτυξης που δημιουργεί αξία για όλη τη χώρα και τους ανθρώπους της, ενισχύει για μία ακόμα φορά ουσιαστικά την εξέλιξη του εγχωρίου τουριστικού προϊόντος, αξιοποιώντας την πενηντάχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία του. Το πρόγραμμα υποτροφιών 2018 του Ιδρύματος Νίκος Δασκαλαντωνάκης εστιάζει στους άξονες δραστηριοποίησής του, που μετουσιώνουν το όραμα του ιδρυτή του:

  • στην εκπαίδευση, με σημαντικότερη δράση τη χορήγηση υποτροφιών, με έμφαση στις σπουδές στον τουρισμό
  • στον πολιτισμό, με τη συνέχιση της στήριξης για την ανάδειξη της Ελεύθερνας σε παγκόσμιο πολιτιστικό προορισμό, καθώς και άλλες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, δύο από τις υποτροφίες θα αφορούν στον πολιτισμό και την αρχαιολογία
  • στην πρωτογενή ανάπτυξη, με τη στήριξη των παραγωγών και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Σε αυτό τον άξονα θα δοθεί μια υποτροφία για σπουδές στη διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στο διάλογο για ένα σύγχρονο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που αποτελεί τομή για τη χώρα μας, ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Αρχαιολογικού Συνεδρίου, «Η Ελεύθερνα, η Κρήτη και ο Έξω Κόσμος».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 31 Μαΐου έως την Κυριακή 3 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Creta Palace της Grecotel, στο Ρέθυμνο και κατά την έναρξη του Συνεδρίου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα υποτροφιών στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

Μέρικα από αυτά είναι τα: Cornell, École hôtelière de Lausanne, Les Roches Global Hospit5ality Education, Glion Institute of Higher Education, SHMS – Swiss Hotel Management School, University of Surrey κ.ά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Έξι (6) υποτροφίες για μεταπτυχιακά στον τομέα του τουρισμού.
  • Μία (1) υποτροφία για μεταπτυχιακά, σχετικά με τη σύνδεση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού.
  • Μία (1) υποτροφία για μεταπτυχιακά στον τομέα του πολιτισμού και τη διασύνδεσή του με τον τουρισμό.
  • Μία (1) υποτροφία για μεταπτυχιακά με βασικό αντικείμενο την αρχαιολογία.
  • Μία (1) γενική υποτροφία για μεταπτυχιακά με βασικά κριτήρια τις ακαδημαϊκές επιδόσεις του υποψηφίου και την πρωτότυπη έρευνα.

Η επίσημη προκήρυξη για τις υποτροφίες 2018 θα δημοσιευτεί σε έντυπα πανελλαδικής κυκλοφορίας και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια