Πέντε στάσεις του ΟΑΣΘ -τέσσερις στην περιοχή του Φιλύρου και μία στο Πανόραμα- έχουν μετατραπεί σε ξεχωριστούς χώρους διαβάσματος.

Παρότι μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο είναι αλήθεια, αφού με προτροπή της δημοτικής αρχής του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασια με το σύλλογο Κίνηση Πολιτών Φιλύρου.

Η πρώτη βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια και εκεί είχαν τοποθετηθεί περισσότερα από 100 βιβλία, σε ειδικά διαμορφωμένα ράφια που είχαν τη μορφή «δέντρου».

Σε ανάλογος ύφος διαμορφώθηκαν και οι υπόλοιπες στάσεις-βιβλιοθήκες, όπου εκτός από ξύλινα ράφια με τα τοποθετήθηκαν παγκάκια αναμονής για τους επιβάτες, χώροι για εφημερίδες και περιοδικά καθώς και πίνακες ανακοινώσεων για τις εκδηλώσεις και δράσεις του δήμου.

Θεσσαλονίκη

Οι επιβάτες-αναγνώστες των λεωφορείων μπορούν να πάρουν δωρεάν το βιβλίο που επιθυμούν, να το διαβάσουν στη διαδρομή, να το κρατήσουν όσες ημέρες επιθυμούν και έπειτα να το επιστρέψουν.

Για το συγκεκριμένο εγχείρημα ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη τιμήθηκε με το βραβείο «Best City Awards 2016», ενώ την ιδέα «υιοθέτησαν» και αρκετοί ακόμη δήμοι της Ελλάδας!

Σχόλια