Κουκάκι: Στέκι φοιτητών εδώ και χρόνια που σίγουρα θα σε κάνει και εσένα να το λατρέψεις μόλις επισκεφτείς τα φημισμένα μαγαζιά του!

Έχεις βαρεθεί τις βόλτες και τους καφέδες στο Μοναστηράκι και την Πλάκα και θέλεις να εξερευνήσεις κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου κοντά στο κέντρο της Αθήνας; Τότε, σου έχω μία περιοχή που θεωρείται must για τους φοιτητές, αλλά και όχι μόνο, καθώς συνδυάζει ποιότητα και τιμή στα μαγαζιά της. Το Κουκάκι, αγαπητέ! Παρακάτω, σου έχω προτάσεις για να βγεις στο «εξωτικό» Κουκάκι για φαγητό, ποτό, καφέ, brunch και ό,τι άλλο επιθυμείς.

1. Ρίζα Ρίζα (Δράκου 19, Αθήνα)

Μόλις μερικά μέτρα από το σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, υπάρχει ένα μαγαζί το οποίο φημίζεται για το εξαιρετικό brunch που σερβίρει την ημέρα (δοκίμασε οπωσδήποτε pancakes όταν πας και θα με θυμηθείς!) αλλά και για τα cocktails που σερβίρει μόλις πέσει ο ήλιος. Πρόκειται για ένα χώρο που διακρίνεται από άκρως θετική αύρα με vintage πινελιές στη διακόσμηση, που σίγουρα θα σε προσελκύσει να καθίσεις και να δοκιμάσεις απ’όλα.

2. Μπελ Ρέυ (Φαλήρου 88, Αθήνα)

Επίσης προσβάσιμο από το σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, το Μπελ Ρέυ είναι αυτό που λέμε στέκι! Πρόκειται για ένα σνακ-μπαρ με στοιχεία παραδοσιακού καφενείου, αλλά και σύγχρονες πινελιές, που σε καλημερίζει από το πρωί με πολύ καλό καφέ, σου προσφέρει ένα φουλ μεσημεριανό (σε περίπτωση που έχεις ένα γρήγορο lunch break από τη σχολή ή τη δουλειά και δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις), καθώς στον κατάλογό του θα βρεις μπαγκέτες, ομελέτες, σαλάτες και διάφορα άλλα, αλλά επίσης μπορείς και να το επισκεφτείς το βράδυ για ένα χαλαρό ποτό.

3. Σβούρα (Δράκου 8, Κουκάκι)

Εάν είσαι φίλος του ρακόμελου και των μεζέδων, τότε σίγουρα αυτό το στέκι είναι για σένα! Με τραπεζάκια μέσα και έξω αυτό το μέρος είναι must για να βγεις με την παρέα σου για ρακή ή ρακόμελο, ό,τι προτιμάτε, να φάτε τα λεγόμενα «μεζεδέσματα» του μαγαζιού και να χαλαρώσετε. Φημισμένοι μεζέδες, η γεμιστή πατάτα και τα χειροποίητα μυζηθροπιτάκια.

4. Hops (Δράκου 10, Κουκάκι)

Εάν αγαπάς τα burger τότε το Hops είναι το πρώτο μαγαζί το οποίο πρέπει να επισκεφτείς μόλις πατήσεις το πόδι σου Κουκάκι. Εξαιρετικά burger με μεγάλη ποικιλία που θα σε χορτάσουν αλλά δεν θα πληρώσεις και μια περιουσία. Επίσης το μαγαζί διαθέτει μεγάλη γκάμα σε μπύρες και cocktails για να μην κατεβαίνει το burger.. ξεροσφύρι! 

5. Materia Prima Wine bar & cava (Φαλήρου 68, Κουκάκι)

Πρόκειται για ένα wine bar που αποτελεί συνάμα και έναν χώρο οινογνωσίας για σένα που θα σε ενδιέφερε να μάθεις ιστορίες γύρω από το κρασί. Με περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιού σε φιάλη, οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού σίγουρα έχουν πολλά να σου πουν, καθώς μπορείς να δεις το εντυπωσιακό γυάλινο κελάρι εντός του μαγαζιού αλλά και να μυηθείς στο χώρο του κρασιού ρίχνοντας μία ματιά στη βιβλιοθήκη του μαγαζιού, η οποία περιλαμβάνει βιβλία σχετικά με το κρασί. Εάν πάλι δεν θα σε ενδιέφερε μία τέτοια «εξόρμηση» στο χρόνο εξέλιξης του κρασιού, μπορείς πολύ απλά να απολαύσεις το κρασί σου με την παρέα σου στο ζεστό χώρο του μαγαζιού και να χαλαρώσεις υπό τους ήχους τζαζ, μπλουζ, σόουλ και rock ‘n’ roll μουσικής.

Εάν, λοιπόν, είσαι fan του καφέ, του ποτού ή και του φαγητού, ένας από τους πιο γνωστούς πεζοδρόμους της Αθήνας, στο Κουκάκι, σε περιμένει να τον περπατήσεις και να εξερευνήσεις τα πολύ όμορφα και ζεστά μαγαζιά του, που είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψεις και θα θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά!

Δες εδώ: Μαγαζιά στην Πλάκα – Ο απόλυτος οδηγός για να ξενυχτήσεις στα σοκάκια της! 

Σχόλια