Mor’s Caravan: Μια fashion blogger που σου μοιάζει πολύ!

Συναντήσαμε την δημιουργό του Mor’s Caravan κατά κόσμον Ελένη Μοράντζη και μας μίλησε για τα πάντα!

Το Mor’s Caravan λειτουργεί εδώ και 1μιση χρόνο και δεν είναι ένα απλό blog για τη μόδα… Είναι πολλά περισσότερα και μια γνωριμία με τη δημιουργό του θα σε πείσει!

Η Ελένη στο τρίτο έτος των σπουδών της στη Γεωλογία αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα…

«Θυμάμαι ήθελα να περάσω στο Βιολογικό και επέλεξα τη Γεωλογία για να μπορέσω να δώσω μετά κατατακτήριες, όμως, τα πράγματα άλλαξαν με το blog!»

Από μικρή είχε το μικρόβιο της μόδας θυμάται μάλιστα πόσο πολύ είχε στεναχωρηθεί όταν το περιοδικό Vogue έφυγε από την Ελλάδα.

Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις το Mor’s Caravan;

Το σκεφτόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και έπειτα σκέφτηκα υπάρχουν δύο επιλογές: ή θα το κάνω και θα αποτύχω, αλλά είμαι ακόμα μικρή και θα το ξεχάσω ή θα το κάνω και θα πετύχω. Και τελικά πέτυχε.

Ένα μεγάλο κομμάτι στην επιτυχία οφείλεται στην αγάπη του κόσμου. Οι περισσότερες bloggers χρησιμοποιούν το Instagram, ως μέσο για να προωθήσουν το blog. Ενίοτε προσηλώνονται μόνο σε αυτό, γιατί τους αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος.

Mor's Caravan

Φωτογραφία: Ηλέκτρα Κατσίκη

Το Instagram, όμως είναι ένα εργαλείο τίποτα περισσότερο. Για μένα έχει σημασία η αγάπη του κόσμου που φαίνεται από το Instagram. Όπως λένε δεν μετρά η ποσότητα, αλλά η ποιότητα των ατόμων που σε περιτριγυρίζουν και αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

Όμως πολλά προφίλ έχουν ψεύτικους ακολούθους…

Ναι έχουν! Μάλιστα, κάποιες εταιρείες δεν ασχολούνται με τον αριθμό των likes ή των σχολίων, αφού κοιτούν μόνο τον αριθμό των ακολούθων. Αυτό υποβαθμίζει τη δική μας δουλειά, αλλά αυτό που έμαθα είναι ότι αν ασχολείσαι με κάτι ασχολείται και αυτό μαζί σου. Αν το κυνηγάς θα το καταφέρεις. Και όταν αγαπάς αυτό που κάνεις φαίνεται!

Θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα την Ελένη δούλευε σ’ ένα μικρό βιβλιοπωλείο και μας μιλούσε στις ιστορίες του Instagram για τα άρθρα της στο Mor’s Caravan. Τότε, μου είχε κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση η αμεσότητά της. Μιλούσε και ένιωθα να ταυτίζομαι μαζί της σε πολλά ζητήματα…

«Δεν θα ξεχάσω τα μηνύματα που λάμβανα τότε στο βιβλιοπωλείο, δεν ήσουν μόνο εσύ, όλοι ταυτιζόντουσαν με κάποιο τρόπο. Σ’ όλους είχε τύχει ένας πελάτης λίγο αλλοπρόσαλλος.»

Σπάνια πάντως βλέπουμε ανθρώπους που είναι ίδιοι στην πραγματικότητα και μέσα από τα Social Media. Να μιλούν και να φέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Στην αρχή δυσκολευόμουν πολύ να μιλάω στο Instagram, μου ήταν πολύ πιο εύκολο να γράφω στο blog. Όμως, σκέφτηκα ότι εγώ αγαπώ τη μόδα και εκφράζομαι μέσω αυτής σε πολύ μεγάλο βαθμό και θέλω να μοιραστώ αυτή την αγάπη μου με τον κόσμο!

Mor's Caravan

Φωτογραφία: Ηλέκτρα Κατσίκη

Σου έχω ένα μικρό κουίζ για να σε γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα…

Αγαπημένο βιβλίο: Διαβάζω πολλά βιβλία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το Illuminati που έμεινα ξύπνια ως τις 5 το πρωί για να το τελειώσω

Αγαπημένο περιοδικό: Φυσικά και η Vogue

Αγαπημένη Ελληνίδα blogger: Δύσκολο, αλλά με μικρή διαφορά η shopranoblog

Ναυαγός σε νησί ποιο ένα ρούχο θα ήθελες μαζί σου: Δεν θα ήθελα κάποιο συγκεκριμένο ρούχο, αλλά τα πιο περίεργα παπούτσια που έχω!

Αγαπημένος σχεδιαστής ρούχων: Alexander McQueen

Αγαπημένος σχεδιαστής παπουτσιών: Gucci. Λατρεύω όλες τις δημιουργίες του οίκου!

Μίλησέ μου λίγο περισσότερο για το Mor’s Caravan…

Το blog ήταν μια ανάγκη και δεν θα είχα σε καμία περίπτωση το Instagram, χωρίς το Μor’s Caravan. Εκεί, μπορώ να πάω να γράψω τις ιδέες μου και έπειτα να τις κάνω και πραγματικότητα μέσα από τα ρούχα μου. Λένε πως είσαι ό,τι φοράς για μένα δεν μπορείς να πλασάρεις πράγματα, που δεν είναι στο δικό σου στιλ ή που δεν θα φόραγες αν δεν σου τα έδιναν.

Θέλω να είμαι όσο πιο αυθεντική γίνεται, γι’ αυτό και δεν προγραμματίζω ποτέ τις δημοσιεύσεις μου. Ούτε φορώ ρούχα που δεν μου ταιριάζουν ή που δεν με εκφράζουν.

Mor's Caravan

Φωτογραφία: Ηλέκτρα Κατσίκη

Το όνομα πως προέκυψε;

Ήθελα να είναι κάτι ξεχωριστό. Έτσι, πήραμε το Μορ από το επώνυμό μου και το Caravan γιατί τα καραβάνια μετακινούνται. Θα ήθελα, δηλαδή, το blog να «ταξιδέψει» παντού! Ούτως ή άλλως σημασία έχει να στοχεύεις ψηλά, όπως τότε στις πανελλήνιες… Μόνο που στην πραγματική ζωή κάποιες φορές φτάνεις πιο εύκολα τους στόχους σου!

Δίνεις ποτέ συμβουλές για τη μόδα;

Συμβουλές μπορώ να δώσω αλλά δεν μπορείς να πεις στον άλλον τι να βάλει. Είναι καθαρά δικό του ζήτημα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος. Το γεγονός ότι εγώ λατρεύω τα κολάν δεν σημαίνει ότι θα πω «να φοράτε μόνο κολάν». Δεν είναι η δική μου θέση αυτή. Αυτό που επιθυμώ είναι ο κόσμος να μπορεί να πάρει έμπνευση από τα ρούχα μου και να τα προσαρμόσει στο δικό του στιλ.

«Στην Ελλάδα κάθε blog προτείνει διαφορετικά πράγματα και δυστυχώς δεν μπορείς να βάλεις τα πάντα. Ο κόσμος θα σε κοιτάξει περίεργα. Σκέφτεσαι, βλέπεις, τόσο πολύ τι θα βάλεις και φοβάσαι μην σε σχολιάσουν αρνητικά, αλλά δεν πρέπει.»

Θα ήθελα να μην φοβάται κανείς να βάλει ό,τι θέλει! Να πειραματίζεται συνεχώς, γιατί δεν έχει σημασία τι λέει ο κόσμος. Ο κόσμος πάντα θα λέει άσχημα πράγματα, αν τον αφήνεις.

Mor's Caravan

Photography by Dora Dimitriou

Πριν από λίγους μήνες έφτιαξες την δική σου σειρά με πανωφόρια αυτή η ιδέα πως προήλθε;

Είναι πολύ αστεία ιστορία είναι η αλήθεια. Είχα στο νου μου ότι θέλω να κάνω ένα τέτοιο βήμα και όπως καθόμουν στο τραπέζι με την μαμά μου απέναντι ξαφνικά γυρνάμε και οι δύο και λέμε πανωφόρια. Θα φτιάξουμε πανωφόρια!

«Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία η δημιουργία τους. Από τον σχεδιασμό, μέχρι τα υφάσματα που διαλέξαμε και τελικά τα ίδια τα δημιουργήματα!»

Θα το έκανες ξανά;

Θα επέλεγα κάτι πιο προσιτό αυτή τη φορά. Κάτι πιο καθημερινό, που θα μπορούσε η εκάστοτε κοπέλα να φοράει πολύ πιο εύκολα. Τα πανωφόρια, όμως, ήταν κάτι πολύ κοντά σε εμένα, αφού λατρεύω να τα φοράω και να συνδυάζω δύο ή περισσότερα.

Ξέρω ότι έχεις κάποια πολύ ιδιαίτερα κομμάτια στη ντουλάπα σου, τα οποία και φοράς καθημερινά!

Αγαπώ τα vintage κομμάτια. Είναι τόσο ιδιαίτερα, οικονομικά και σου δίνουν το περιθώριο της ελευθερίας. Νομίζω πως το smart shopping είναι να αγοράζεις όμορφα κομμάτια, που ταυτόχρονα να είναι καλά ποιοτικά και να είναι και φτηνά.

Και μετά το smart shopping πρέπει να παίρνεις ιδέες και να τις προσαρμόζεις στο δικό σου στιλ.

«Δεν μου αρέσει να με αποκαλούν fashion blogger. Νομίζω ότι ο όρος έχει γίνει πολύ συνηθισμένος πλέον και χάνει κάποιες φορές την αξία του.»

Mor's Caravan

Φωτογραφία: Ηλέκτρα Κατσίκη

Αν δεν είσαι λοιπόν fashion blogger τι είσαι;

Νομίζω πως είμαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας με ωραίο στιλ. Κάποιες  φορές λίγο παράξενο βέβαια αλλά και αυτό εμπεριέχεται στη μόδα!

Αν μπορούσες να δώσεις μία συμβουλή ποια θα ήταν αυτή;

Να τολμάτε και να προσπαθείτε και αυτό κάποια στιγμή θα αναγνωριστεί. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό. Γιατί τελικά κερδίζεις πολλά πράγματα αν τολμάς, αλλά κερδίζεις περισσότερα αν τολμήσεις και χάσεις!

Ευχαριστούμε πολύ την Ελένη Μοράντζη για τη συνέντευξη, την Ηλέκτρα Κατσίκη για τις φωτογραφίες και το καφέ Le Roi στο Χαλάνδρι!

Σχόλια