Με πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για νέους!

Αυτό το καλοκαίρι 15.000 άτομα ηλικίας 18 ετών θα λάβουν ένα δωρεάν ταξιδιωτικό εισιτήριο για να εξερευνήσουν την Ευρώπη με τρένο.

Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης Νεολαίας και χάρη στις προσπάθειες των βουλευτών του ΕΚ, 20.000-30.000 νέοι, ηλικίας 18 ετών, θα λάβουν δωρεάν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Οι νέοι θα μπορούν να εξερευνήσουν έως και 30 χώρες της Ευρώπης όπως η Βουλγαρία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία κ.α. Σκοπός της διάθεσης των δωρεάν εισιτηρίων Interrail είναι να ανακαλύψουν τις ομορφιές της ηπείρου.

Για να συμμετάσχουν, οι υποψήφιοι νέοι πρέπει να είναι 18 ετών την 1η Ιουλίου και να συμπληρώσουν ένα έντυπο. Οι αιτήσεις ξεκινούν τον Ιούνιο, και το ταξίδι ξεκινά αυτό το καλοκαίρι.

Προϋποθέσεις

Στις προϋποθέσεις συμμετοχής, εκτός της απάντησης στις ερωτήσεις, για τις οποίες αξιωματούχος της Κομισιόν επισημαίνει ότι «είναι εύκολα ανιχνεύσιμες με μία απλή αναζήτηση στο Google», συμπεριλαμβάνονται η πρόθεση των νέων να επισκεφθούν τουλάχιστον ένα σημείο ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομίας, η επιθυμία να γίνουν «πρεσβευτές» του DiscoverEU και η διάθεση να μοιραστούν την ταξιδιωτική τους εμπειρία μέσω αναρτήσεων τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας παράλληλα προσβάσιμο και το φωτογραφικό υλικό των περιηγήσεών του ώστε να συμπεριληφθεί στην επετειακή έκθεση φωτογραφίας του DiscoverEU που θα φιλοξενηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικα με το Ανακαλυψτε την ΕΕ

Περίπου 15.000 συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Οι online αιτήσεις θα είναι ανοιχτές από τις 12 έως τις 26 Ιουνίου. Οι αιτήσεις θα ανοίξουν για δεύτερη φορά αργότερα αυτή την χρονιά. Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου αιτήσεων μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι Ευρωπαίοι που την 1η Ιουλίου του 2018 θα είναι 18 χρονών.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ταξιδεύουν από 1 έως 30 ημέρες, σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες της ΕΕ. Τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται κυρίως με τρένο, ενώ η χρήση άλλων μέσων μεταφοράς θα είναι εφικτή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ για άτομα με κινητικές δυσκολίες, άτομα που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές).

Μια ειδική σελίδα στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας και μια σελίδα στο Facebook με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία θα είναι σε διαθέσιμη έως τα μέσα Μαΐου.

Σχόλια