Η Σεβίλλη είναι τόσο όμορφη και τόσο ιδιαίτερη που απλά δεν γίνεται να μην την ερωτευτείς μόλις την δεις!

Απ’ ότι κατάλαβες με το προηγούμενο άρθρο μου για τη Γρανάδα, η Ανδαλουσία με έχει ενθουσιάσει αρκετά. Εκεί έζησα όσα μου είχαν διηγηθεί και είδα τέτοια ομορφιά που δεν τη φανταζόμουν καν.

Η Σεβίλλη είναι η καλλιτεχνική, πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Νότια Ισπανία. Έχει τα πάντα και είναι σίγουρα μια πόλη που άνετα θα ζούσες. Επίσης, είναι μια πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή και καλά πανεπιστήμια οπότε και αυτή θα μπορούσε να είναι μια επιλογή σου για Erasmus ή μεταπτυχιακό.

Μια πόλη όπου παντού έχει χρώμα και δεν έχει αναστολές. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με γιασεμί, το οποίο μυρίζει σχεδόν παντού και προσδίδει τη δική του πινελιά ώστε να την ερωτευτείς.

Ας δούμε λοιπόν 5 πράγματα που σίγουρα πρέπει να κάνεις εάν πας στη Σεβίλλη.

1. Να πας στην Plaza de Espana

Τι πλατεία είναι αυτή. Όσο και να την περιγράψω, όσες φωτογραφίες και να σου δείξω δεν μπορείς να φανταστείς πόσο επιβλητικό είναι αυτό που βλέπεις. Είναι απλά must.

2. Να περάσεις τη γέφυρα της Τριάνα και να πας στην Τριάνα

Η Τριάνα είναι η λαϊκή συνοικία της Σεβίλλης. Η συνοικία των τσιγγάνων, του φλαμένκο, της φιέστας, της ανεμελιάς, του φανατικού καθολικισμού. Είναι στην πραγματικότητα ένα χωριό μέσα στην πόλη που σίγουρα αξίζει να πας.

3. Alameda de Hercules για ποτά, tapas και τα σχετικά

Εάν ψάχνεις τη διάσημη νυχτερινή ζωή της Σεβίλλης θα τη βρεις σε αυτή τη γειτονιά. Εκεί θα βρεις πολλά tapas bars, κόσμο να αράζει στην πλατεία και όπως περάσει η ώρα θα ακολουθήσεις τη μάζα για να βρεις και τα μπαράκια που θα πας για χορό μέχρι το πρωί.

4. Θα περπατήσεις στα στενά και θα εντυπωσιαστείς με τα χρώματα, ειδικά στη γειτονιά της Santa Cruz.

Η Σεβίλλη θέλει πολύ περπάτημα και μη διανοηθείς να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο λόγος είναι ότι στα στενά θα δεις όλα αυτά τα όμορφα χρωματιστά σπίτια, τα καλντερίμια και τους Σεβιλιάνους που περπατάνε ήρεμοι σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

5. Barrio Alfalfa και Plaza del Salvador για ακόμη περισσότερα tapas, μπύρες και tinto de verano!

Γενικά απ’ ότι έχεις καταλάβει αυτό είναι η ζωή στην Ανδαλουσία, μπύρες, tapas και γνωριμίες με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον εγώ αυτό έζησα όταν βρέθηκα εκεί.

Tip: Εάν πιστεύεις ότι οι Ιταλοί είναι κοινωνικοί και ανοιχτοί μάλλον δεν έχεις γνωρίσει τους Νότιους Ισπανούς. Η Σεβίλλη είναι η πόλη του φλαμένκο, του έρωτα και των χρωμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σε απογοητεύσει, αρκεί να αφεθείς στη μαγεία της.

Σχόλια