Ώπα κάτσε τα 90’s είναι είκοσι χρόνια πίσω; Κι όμως, όσα βλέπουμε το 2018 κάνουν την δεκαετία αυτή να φαίνεται σαν χτές!

Η πιο τρανή απόδειξη ότι η αξέχαστη δεκαετία των 90’s είναι πίσω είναι ξεκάθαρα οι τάσεις της μόδας που κυκλοφορούν!

Προφανώς τα ψηλόμεσα τζίν των 90’s είναι statement, τα οποία ευτυχώς έχουν γυρίσει, γιατί κακά τα ψέματα την προηγούμενη δεκαετία είδαμε πολλά οπίσθια να ξεπροβάλουν από τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια! Χωρίσαμε από τα boyfriends’ jeans και τώρα πήγαμε στο πατρικό μας με τα Moms’.

Και όλα τα βελουτέ και χρυσομυγί φορέματα, κολάν, μπλουζάκια, τσαντάκια από που νομίζετε ότι ξεκίνησαν; Τα chockers που όλες ζητάνε στο shopping star ή τα “φόρεσα το κολάρο του σκύλου μου και βγήκα” τύπου κολιέ είναι δημιούργημα των 90’s. Όπως, επίσης, τα μπαλώματα (λουλούδια, εξωγήινες μούρες, παγωτά, μονόκεροι κλπ.) που κοσμούν τα τζιν και τις μπλούζες μας είναι όλα παρμένα από την 90’s grunge fashion!

Ψηλές κάλτσες με print αυγών και αβοκάντο φορεμένες μέσα σε πάνινο παπουτσάκι, Vans κάθε μοντέλου, φουσκωτά μπουφάν σε έντονα χρώματα, να μην σε πατήσει και κανένα αμάξι στην βραδινή σου έξοδο και λογότυπα Tommy Hilfiger είναι το φόντο του 2018!

Από την άλλη ποιος θα φανταζόταν ότι η Gucci και η Prada θα έβαζαν τα μοντέλα στις πασαρέλες τους να φορέσουν…τσαντάκι μπανάνα! Παιδιά, από δω και πέρα κουστουμάκι, μπανανίτσα και μαλλί noodles βαμμένο ξανθό τύπου Justin Timberlake για να γίνετε ένα με την μόδα!

Τα στρογγυλά γυαλιά μυωπίας είναι μία άπειρα αγαπημένη τάση που μας γυρνάει μία εικοσαετία πίσω. Όμως αυτό που αυτή την στιγμή κάνει πάταγο είναι τα γυαλιά του Cobain. Τα συγκεκριμένα, φιγουράρουν παντού στο instagram, και επειδή πάνε μόνο στον Kurt ο τόπος έχει γεμίσει Willy Wonkas.

 

Τέλος, κάτι τελείως άσχετο με μόδα άλλα παράλληλα κάτι που δεν μπορούσα να παραλείψω από το άρθρο. Αδιαμφισβήτητα, τα παιχνίδια των 90’s έγραψαν ιστορία! Όταν τα κινητά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν ήταν αξεσουάρ απαραίτητο για κάθε σπίτι, η βιομηχανία παιχνιδιών πλούτιζε από εφευρέσεις που ακόμα και σήμερα μιλάμε με νοσταλγία για αυτές και μάλιστα επιδεικτικά που καταφέραμε να τις έχουμε στα χέρια μας κάποτε.

Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι ότι ξαναγύρισαν στην μόδα…οι χλαπάτσες ή αλλιώς ροχάλες! Οι χλαπάτσες, το slime αγγλιστί, κυκλοφορεί παντού στο instagram και μην μου πεις ότι δεν σου θυμίζει κι εσένα το «Πριτς προυτς».


Εσύ πόσο 90’s είσαι φέτος;

 

Σχόλια