Είναι στην ανθρώπινη φύση να συχαινόμαστε να είμαστε μόνοι, ωστόσο κάποιες φορές όσο και αν θέλεις να αποφύγεις τη μοναξιά δεν μπορείς να την αποφύγεις!

Αν αισθάνεσαι, λοιπόν, μόνος ή μόνη αυτές οι δέκα ταινίες θα σε κάνουν να ταυτιστείς!

1. Shame (2011)

Ο εθισμένος στο σεξ Μπράντον προσπαθεί να χειριστεί την προσωπική του ζωή, η οποία περιπλέκεται περισσότερο όταν η αδερφή του έρχεται απροειδοποίητα κι εγκαθίσταται στο νεοϋορκέζικο διαμέρισμά του.

2. The Heart Is a Lonely Hunter (1968)

Ο κωφάλαλος Σίνγκερ νοικιάζει διαμέρισμα στο σπίτι όπου ζει η νεαρή Μικ. Οι δυο τους γίνονται φίλοι, παρότι ο Σίνγκερ έχει μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας και η Μικ παλεύει με τα νεανικά της τραύματα. Ο Σίνγκερ αρχίζει να αναπτύσσει φιλίες και με άλλους του περίγυρου και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα τους. Ποιος, όμως, θα λύσει αυτά του ίδιου;

3. Tony Takitani (2004)

Από την παιδική του ηλικία υπήρξε απομονωμένος λόγω του ονόματός του. Αργότερα, παρέμεινε στα στενά πλαίσια του κόσμου του, ώσπου φτάνοντας στη μέση ηλικία γνωρίζει μια γυναίκα που θα τον κάνει να επιθυμήσει την επικοινωνία…

4. Stromboli (1950)

Η Κάριν, μια Λιθουανή καλλιεργημένη γυναίκα, παντρεύεται έναν ταπεινό και αφελή ψαρά για να γλυτώσει από τον ασφυκτικό κλοιό του προσφυγικού καταυλισμού όπου μένει. Το νησί του άντρα της όμως αποτελεί μια ακόμη χειρότερη “φυλακή” με τους στενόμυαλους και προκατειλημμένους κατοίκους και τον αναίσθητο άνδρα της να την καταπιέζουν αφάνταστα.

5. Yol (1982)

Πέντε κρατούμενοι παίρνουν άδεια από τις φυλακές και ξεκινούν για τα σπίτια τους. Ο Γκιουνέι μέσα από την πορεία τους μας δίνει μιαν εικόνα της κατάστασης (πολιτικής και κοινωνικής) στην Τουρκία του Εβρέν. Μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Καννών.

6. Loveless (2017)

Η Ζένια και ο Μπόρις βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Οι συνεχείς καβγάδες επηρεάζουν τη σχέση με τον 12χρονο γιο τους Αλιόσα, ο οποίος μια μέρα εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

7. A Time to Live, a Time to Die (1985)

Στο ρωσικό μέτωπο το 1944 ο Γερμανός Ernst Graeber λαμβάνει άδεια και επισκέπτεται την οικογένειά του στη Γερμανία, αλλά η Γερμανία δεν είναι η ίδια χώρα που άφησε πίσω.

8. The Nights of Cabiria (1957)

Η θυελλώδης ζωή μιας καλόκαρδης πόρνης, που αν και πέφτει συνεχώς θύμα των ανδρών, δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία της.

9. The Tribe (2014)

Προσπαθώντας να εγκλιματιστεί στον τρόπο ζωής ενός ειδικού σχολείου για κωφαλάλους, ο νεαρός Σεργκέι θα γίνει μέλος μιας συμμορίας μικροκακοποιών και θα ερωτευτεί μια από τις συμμαθήτριές του που δουλεύει ως πόρνη, παραβιάζοντας για χάρη της τους άγραφους νόμους της «φυλής».

10. Fox and His Friends (1975)

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία ενός ομοφυλόφιλου, ο οποίος χάνει τα λεφτά του για ένα νεαρό αγόρι.

Σχόλια