Έρχεται του Αγίου Πνεύματος 2018 και ψάχνεις που να πας ώστε να είναι οικονομικά και κοντά στην Αθήνα; Αυτοί είναι οι προορισμοί που προτείνουμε!

Φέτος πέφτει στις 28 Μαΐου 2018 και ημέρα Δευτέρα. Άρα πολλοί θα αδράξουν την ευκαιρία του τριημέρου για μια μικρή απόδραση.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή. Εορτάζεται πάντοτε ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα. Η ημέρα αυτή είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και πολλούς εργαζόμενους γραφείου.

Αγίου Πνεύματος 2018 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: Νησιά και εκδρομές κοντά στην Αθήνα

1. Ναύπακτος

Αγίου Πνεύματος 2018

Μια πόλη που φαίνεται να έχει σταματήσει ο χρόνος, η Ναύπακτος, με την πολυτάραχη ιστορία της και τα μνημεία της είναι ιδανικός κοντινός προορισμός. Επισκέψου το βενετσιάνικο λιμάνι της Ναυπάκτου, ανηφόρισε για το Κάστρο και τον Πύργο του Μπότσαρη και πριν φύγεις μη ξεχάσεις να δεις το Ρολόι της πόλης.

2. Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι

Αγίου Πνεύματος 2018

Βρίσκονται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και θα σε μαγέψουν με την ομορφιά τους. Ελιές, πεύκα και πολύχρωμα λουλούδια σκεπάζουν τους διαδοχικούς λοφίσκους αλλά και όλη την ακτογραμμή. Η Ερμιόνη φημίζεται για τις ταβέρνες και τη νυχτερινή ζωή της, ενώ το Πόρτο Χέλι ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλούς προορισμούς!

Αγίου Πνεύματος 2018

Δεν γίνεται βλέπεις να επισκεφτείς την Άνδρο και να μην φας την περίφημη σπεσιαλιτέ του νησιού, φουρτάλια, που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι σαν μια ομελέτα με λουκάνικα! Μόλις λίγες ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, αποτελεί μοναδικό προορισμό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Αγίου Πνεύματος 2018 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: Νησιά και εκδρομές κοντά στην Αθήνα

3. Σπέτσες

Αγίου Πνεύματος 2018

Άλλο ένα νησί που απέχει μόλις δύο με τρεις ώρες, αυτή τη φορά όμως από το λιμάνι του Πειραιά. Οι Σπέτσες φημίζονται για τα γραφικά σοκάκια, τα πανέμορφα αρχοντικά, αλλά και το ρόλο που διαδραμάτισε το νησί στην Ελληνική Επανάσταση.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το Μουσείο των Σπετσών, αλλά και το Μουσείο Μπουμπουλίνας, ενώ άλλο ένα από τα μέρη που σίγουρα πρέπει να πας είναι το σπήλαιο Μπεκίρι, που αν το επιτρέπει ο καιρός σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κολυμπήσεις!

4. Ύδρα

Αγίου Πνεύματος 2018

Αν επιλέξεις την Ύδρα θα κάνεις σίγουρα ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη φασαρία της πόλης, αφού στην Ύδρα δεν υπάρχουν αυτοκίνητα! Έτσι, αν χρειάζεσαι ησυχία και ηρεμία τότε αυτό το νησί είναι για εσένα. Εκτός από πολλά μουσεία, συμπεριλαμβανομένου αυτό του Λάζαρου Κουντουριώτη, θα λατρέψεις τα όμορφα αρχοντικά του 18ου αιώνα. Ένα μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού είναι αυτή του Αγίου Νικολάου.

5. Τρίκαλα Κορινθίας

Αγίου Πνεύματος 2018

Άλλη μια κορυφαία επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2018, αφού τα καταπράσινα τοπία και η ηρεμία της περιοχής είναι κατάλληλα για ξεκούραση και χαλάρωση. Αν επιλέξεις αυτόν τον προορισμό επισκέψου τη Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, τις λίμνες Δασίου, Στυμφαλία και Δόξα, τη μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά και το σπήλαιο Ερμή.

6. Λίμνη Τσιβλού

Αγίου Πνεύματος 2018

Σε περίπου 2μιση ώρες από την Αθήνα, θα βρεθείς στη Λίμνη Τσιβλού, ένα πανέμορφο και καταπράσινο μέρος, που ενδείκνυται για περπάτημα. Μπορείς να μείνεις στο χωριό Ζαρούχλα που απέχει μόλις λίγα χλμ από την λίμνη και μην ξεχάσεις πριν φύγεις να δοκιμάσεις τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

7. Ναύπλιο

Αγίου Πνεύματος 2018

Μόλις 1μιση ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται το γραφικό, αρχοντικό και ιστορικό Ναύπλιο. Ανηφόρισε στο Παλαµήδι και θαύμασε την υπέροχη θέα στην πόλη και τον Αργολικό. Μην ξεχάσεις να περπατήσεις γύρω από το Κάστρο, την Ακροναυπλία ή Ίτς Καλέ, κάνοντας το γνωστό γύρο της Αρβανιτιάς.

8. Πήλιο

Αγίου Πνεύματος 2018

Το Πήλιο είναι αυτός ο προορισμός που θα λατρέψεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν πας. Παρότι ένα τριήμερο δεν φτάνει για να το δεις όλο προσπάθησε να επισκεφτείς μερικά από τα πανέμορφα χωριά που έχει, αφού η αρχιτεκτονική τους είναι απαράμιλης ομορφιάς.

 

9. Ελικώνας

Αγίου Πνεύματος 2018

Επειδή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2018 δεν αργεί, σου βρήκαμε 6 νησιά κοντά στην Αθήνα, που είναι οι ιδανικοί προορισμοί!

Σε αυτά τα νησιά θα απολαύσεις ένα ξεκούραστο τριήμερο μακριά από την πόλη στους καλύτερους νησιώτικους προορισμούς κοντά στην Αττική.

Αγίου Πνεύματος 2018 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: Νησιά και εκδρομές κοντά στην Αθήνα

10. Αίγινα

Αγίου Πνεύματος 2018

. Αν είναι η πρώτη σου επίσκεψη στο νησί μην ξεχάσεις να περάσεις από την Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου και να κάνεις μια βόλτα στην πόλη με άμαξα. Αν πάλι έχει καλό καιρό μπορείς να κάνεις μπάνιο στα Λουτρά της Σουβάλας, μια μικρή ήσυχη παραλία με όμορφη αμμουδιά.

11. Τζια

Αγίου Πνεύματος 2018

Μόλις μία ώρα από τον Πειραιά, η Τζια είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στην Αττική. Η Τζια ή αλλιώς Κέα εκτός από τις απίστευτες παραλίες που διαθέτει, έχει και αρχαιολογικούς χώρους που αξίζει να δεις.

12. Αγκίστρι

Αγίου Πνεύματος 2018

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 55 λεπτών από τον Πειραιά, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικό προορισμό για το τριήμερο. Μπορεί να είναι αρκετά μικρό αλλά έχει φανταστικές παραλίες. Επιπλέον, αξίζει να νοικιάσεις ποδήλατο και να γυρίσεις με αυτό το νησί.

 

Σχόλια