Ίσως κάποιες τις έχεις ήδη δει!

Η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε , Taxi Driver, είναι η αγαπημένη μεγάλης μερίδας ανθρώπων. Αν δεν είναι η δική σου σίγουρα πρέπει να παραδεχτείς ότι πρόκειται για μια αρκετά σημαντική ταινία για το σινεμά! Πριν σου πούμε τις ταινίες που έχουμε επιλέξει δες το trailer για να θυμηθείς την υπόθεση!

Σου βρήκαμε, λοιπόν, 8 ταινίες που με κάποιο τρόπο η πλοκή τους θυμίζει το «Taxi Driver» ή έχουν επηρεαστεί από την αγαπημένη ταινία και που αξίζει να τις δεις!

1. Falling Down (1993)

Ενας λευκός γιάπις που απολύθηκε πρόσφατα από τη δουλειά του, παθαίνει νευρική κριση και τα κάνει λίμπα καθ’ οδόν για το σπίτι του, μια ζεστή μέρα στο Λος Αντζελες.

2. I Stand Alone (1998)

Ένας μισάνθρωπος άνεργος χασάπης, με μοναδικά υπάρχοντα ένα πιστόλι και τρεις σφαίρες στην τσέπη, τριγυρνά στο Παρίσι του 1980, βυθισμένος στην απόγνωση. Η ζωή δεν του έχει φερθεί με καλοσύνη. Από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και την ηλικία των 50 ετών, ούτε μια φορά δεν του έδειξε το θετικό της πρόσωπο…

3. Memento (2000)

Ο Λίοναρντ πάσχει από προσωρινή απώλεια μνήμης, με αποτέλεσμα να μη θυμάται τι συνέβη πριν από 15 λεπτά. Οικοδομεί το πρόσφατο παρελθόν του με σημειώσεις πάνω σε φωτογραφίες πολαρόιντ, ενώ ταυτόχρονα αναζητά το δολοφόνο της γυναίκας του.

4. Monster (2003)

Η αληθινή ιστορία της πόρνης Αϊλίν Γουόρνος, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία τουλάχιστον έξι ανδρών, τους οποίους σκότωσε για να ληστέψει και να συντηρήσει τη νεαρή φίλη της. Εντυπωσιακή ερμηνεία από την αγνώριστη Σαρλίζ Θερόν στο ρόλο της πρώτης αμερικανίδας serial killer.

5. Star 80 (1983)

Ένα επιτυχημένο νεαρό μοντέλο αποκτά προβλήματα όταν ο εμμονικός μάνατζέρ της αρχίζει να ζηλεύει. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Playmate Dorothy Stratten.

6. Straw Dogs (1971)

Ο Ντέιβιντ, σεναριογράφος στο Χόλιγουντ, και η ηθοποιός σύζυγός του Έιμι μετακομίζουν στην πατρίδα της δεύτερης, μια επαρχιακή πόλη στον αμερικανικό Νότο. Εκεί έρχονται σε σύγκρουση με τους ντόπιους αλλά και τον πρώην της Έιμι, οδηγώντας τον εξευτελισμένο Ντέιβιντ σε βίαιο ξέσπασμα.

7. Vertigo (1958)

Ένας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας.

8. The Wrestler (2008)

Ο Ράντι Ρόμπινσον, πρώην θρύλος του κατς, επιβιώνει δουλεύοντας σε σούπερ μάρκετ και παλεύοντας σε δευτεροκλασάτους επαρχιακούς αγώνες. Καθώς προσπαθεί να βάλει την προσωπική του ζωή σε μια σειρά, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τού απαγορεύει ν’ ανέβει ξανά στο ριγκ.

Σχόλια