Δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμάσαι και τις επτά κινηματογραφικές σκηνές!

Διαλέξαμε από επτά αγαπημένες ταινίες, που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο σινεμά, τις καλύτερες κινηματογραφικές σκηνές και στις παρουσιάζουμε!

To άρθρο περιέχει σπόιλερ.

1. O Noνός

Πρόκειται για μία από τις πιο καλογυρισμένες κινηματογραφικές σκηνές και δεν είναι άλλη από τη σκηνή του εστιατορίου στην πρώτη ταινία «Ο Νονός». Υπάρχει τόσο μεγάλη ένταση στη συγκεκριμένη σκηνή που σου κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο και ταυτόχρονα είναι μια σκηνή στην οποία υπάρχει ωμότητα και βία.

2. Τα Φώτα της Πόλης

Ο βουβός κινηματογράφος είναι μια αξεπέραστη αξία. Το τέλος της συγκεκριμένης ταινίας στην οποία η νεαρή κοπέλα,που ήταν τυφλή, τελικά βλέπει τον Τσάρλι Τσάπλιν σε αφήνει με τα ομορφότερα συναισθήματα. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι θεωρείται από πολλούς- αν όχι το καλύτερο τέλος ταινίας- ένα από τα καλύτερα!

3. 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος

Η Οδύσσεια του Διαστήματος είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του μεγάλου δημιουργού, αλλά και μια από τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας! Η σκηνή στην οποία, ο Ντείβιντ Μπόουμαν, προσπαθεί να κλείσει το Hal 9000, δεν μπορεί να μην αναφερθεί αφού η επιστημονική της ακρίβεια σε αφήνει έκπληκτο.

4. Ψυχώ

Αυτή η κινηματογραφική σκηνή άλλαξε την ιστορία όλου του σινεμά και όχι χωρίς λόγο. Είναι φυσιολογικό να περίμενες τη σκηνή στο ντουζ, ωστόσο η σκηνή που γυρνά η καρέκλα και αποδεικνύεται η αλήθεια για τη μητέρα του δολοφόνου σε αφήνει ξεκάθαρα άφωνο!

5. Καζαμπλάνκα

Είναι τόσο κλασική αυτή η σκηνή και αυτός ο διάλογος, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον θυμάσαι! Είναι η σκηνή στο αεροδρόμιο που φεύγει από τη Καζαμπλάνκα η Ίλσα χωρίς τον Ρικ και της λέει την αξέχαστη ατάκα…

6. Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος

Δεν θα μπορούσε να λείπει αυτή η σκηνή! Είναι μια από τις καλύτερες κινηματογραφικές σκηνές του σινεμά και οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχικά, η μουσική που παίζει από πίσω δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου κολλήσει και είναι μάλιστα πολύ πιθανό να μην ξεχάσεις ποτέ το τραγούδι. Επιπλέον, τα πολύ αργά και κοντινά πλάνα σε προετοιμάζουν γι’ αυτό που θα ακολουθήσει και κρατούν την αγωνία σου στο κόκκινο!

7. Pulp Fiction

O Κουέντιν Ταραντίνο είναι ένας και μοναδικός, το ίδιο και ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον! Αυτή η σκηνή, στην οποία ο Tζουλς λέει την απλή φράση «Πες “τι” ξανά», σου μένει σίγουρα χαραγμένη στο μυαλό, αφού απλώς καθυστερεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο μαθαίνοντάς του ένα «μάθημα»…

Σχόλια