Θα έχετε παρατηρήσει ότι συμβαίνει κάτι πολύ μαγικό με τις ταινίες.

Δεν μιλάω τόσο για τα εφέ που χρησιμοποιούνται σε αυτές ή τα βραβεία που θα λάβουν από το κοινό, αλλά, για το πόσα συναισθήματα μπορούν να σου μεταδώσουν κάποιες από αυτές.

Είτε μέσα από τις σκηνές και τα τοπία που βλέπεις στην οθόνη σου, είτε με το στόρι, με το οποίο συχνά τυχαίνει να ταυτίζεσαι. Πολύ περισσότερο όμως, ταυτίζεται κανείς, με το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει μια ταινία στην ψυχή του κάθε θεατή.

Αν είσαι λοιπόν, ένας από αυτούς που περνούν ώρες μπροστά από το λάπτοπ μέχρι να βρουν την κατάλληλη ταινία, τότε σου έχω τη λύση. Παρακάτω, ακολουθούν 6 ταινίες που θα σου δώσουν τροφή για σκέψη, μέσα από ιστορίες κοινωνικές, ρομαντικές αλλά ακόμα και φανταστικές ιστορίες.

1.The room

Κοινωνικό δράμα που δεν σε αφήνει αδιάφορο, αφού μιλάει για ένα νέο κορίτσι, που έπεσε θύμα απαγωγής και έμεινε κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο μαζί με το μικρό της γιο.

Η ιστορία δείχνει τη ζωή τους μέσα στο μικρό χώρο που τους έχει παραχωρηθεί από τον απαγωγέα, μέχρι τη στιγμή που βρίσκουν ένα τρόπο να δραπετεύσουν για τον πραγματικό κόσμο, τον οποίο το κορίτσι έχει ξεχάσει και ο γιος της δεν γνώρισε ποτέ.

2.Moonlight

Ένα πορτρέτο της σύγχρονης Αμερικής μέσα από τις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις, με πρωταγωνιστή ένα μικρό έγχρωμο αγόρι, που προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν είναι αποδεκτός, τόσο όταν είναι έφηβος όσο και ενήλικας.

3. Δουνκέρκη


Μια ταινία βασισμένη στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, με πρωταγωνιστές απλούς πολίτες, Βρετανούς στρατιώτες και τον εχθρό, στην παραλία της Δουνκέρκης.

Γυρισμένη στην πραγματική Δουνκέρκη, μας μεταδίδει παραστατικά τον αγώνα επιβίωσης των ανθρώπων του τότε και μια μάχη, εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Ένα πολεμικό δράμα, που σκιαγραφεί περισσότερο το φόβο του ίδιου του πολέμου παρά την αγωνία για νίκη.

4. Me before you

Ρομαντική, κοινωνική, δραματική: μία ταινία που συγκινεί και σε «ταρακουνάει». Η ιστορία μιλάει για μία κοπέλα που αναλαμβάνει να φροντίσει έναν νέο άνδρα, ο οποίος είναι παράλυτος στο κρεβάτι του μετά από ατύχημα.

Ο απόλυτα κυνικός και απαισιόδοξος τρόπος σκέψης του-λόγω της τωρινής ζωής του- έρχεται αντιμέτωπος με την πρόσχαρη και αισιόδοξη προσωπικότητα της κοπέλας. Η βοήθεια που θα του προσφέρει είναι πολύτιμη, καθώς θα του αλλάξει τη φιλοσοφία ζωής αλλά και την ίδια του τη ζωή, μια για πάντα.

5. Contratiempo


Εναλλαγές χρόνου, μυστήριο, έγκλημα και ένα πολύ ευφυές σενάριο, είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ταινία. Πρόκειται για ένα έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ένας νέος, πλούσιος επιχειρηματίας, από το οποίο δύσκολα μπορεί να ξεφύγει.

Μαζί με μια κορυφαίο δικηγόρο έχουν λίγες μόλις ώρες για να αποδείξουν το αντίθετο. (Μικρό spoil: τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται).

6.Μικρά Αγγλία


Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, η κορυφαία αυτή ελληνική παραγωγή, με πρωταγωνιστική τοποθεσία την Άνδρο-γνωστή και ως μικρά Αγγλία λόγω του πλούτου της- την εποχή του Μεσοπολέμου.

Στην ιστορία αυτή, βλέπουμε πώς η αγάπη και οι επιθυμίες δύο αδερφών, καταπατούνται λόγω συμφερόντων αλλά και το πόσο δυνατά μένουν τα ανεκπλήρωτα συναισθήματα.

Σχόλια