Το καλοκαίρι φτάνει και τα μουσικά φεστιβάλ της χώρας έχουν ήδη κάνει τηάνν εμφιση τους. Εσύ θα λείπεις;

 

Νομίζεις πως τα έχεις ζήσει όλα; Κι όμως. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και τα μουσικά φεστιβάλ που θα σου προτείνουμε, είναι εδώ για να δώσουν λίγη ακόμα μαγεία. Η Άνοιξη  έχει μπει για τα καλά, τη νιώθουμε κιόλας. Έτσι λοιπόν, το μυαλό μας έχει ήδη λίγο καλοκαιρινό αέρα.

Δες παρακάτω 5 μοναδικούς προορισμούς με τα καλύτερα μουσικά φεστιβάλ της χρονιάς.

#1 Release Athens, Πλατεία Νερού

5 κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της χώρας που θα "ταράξουν" το φετινό καλοκαίρι!

Το Release Athens επιστρέφει για μια ακόμη φορά και έρχεται να κάνει ακόμη πιο όμορφες τις νύχτες μας στην πρωτεύουσα. Το μουσικό αυτό φεστιβάλ ξεκινά από τις 31 Μαΐου και συνεχίζει δυναμικά στις 1 και 17 Ιουνίου. Προσοχή, προσοχή ούτε σκηνή, ούτε χημικές τουαλέτες (καλά από αυτές μπορεί να έχει), αλλά θα έχει πολύ κόσμο και σίγουρα γνωριμίες. Για τον λόγο αυτό το  Release Athens μας καλεί στην Πλατεία Νερού να ακούσουμε τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής καθώς και εγχώρια συγκροτήματα.

#2: 7ο Φεστιβάλ Δάσους, Αρβανίτσας

5 κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της χώρας που θα "ταράξουν" το φετινό καλοκαίρι!

Ετοιμαστείτε για άλλο ένα συναρπαστικό μουσικό φεστιβάλ πάνω στο βουνό. Για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κυριακίου διοργανώνει, στην πανέμορφη Αρβανίτσα (κοντά στη Λειβαδιά), ένα καταπληκτικό μουσικό φεστιβάλ Δάσους σε υψόμετρο 1000 μέτρων.

Το δάσος βρίσκεται μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα και μόλις τριάντα λεπτά από τις υπέροχες παραλίες του Κορινθιακού κόλπου, οπότε εκτός από το βουνό μπορεί κανείς να απολαύσει και τη θάλασσα. Στο φεστιβάλ κυριαρχεί η ελληνική μουσική. Και όπως κάθε μουσικό φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του σου προσφέρει απλόχερα χώρο για να στήσεις το σπίτι σου (σκηνή, για να μην ξεχνιόμαστε), τουαλέτες, ντουζιέρες και μικρά και λειτουργικά εστιατόρια και καφέ. Γιατί νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Γι’ αυτό, 13 με 15 Ιουλίου μην κανονίσεις τίποτα!

#3: Matala Beach Festival, Κρήτη

5 κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της χώρας που θα "ταράξουν" το φετινό καλοκαίρι!

Εντάξει, τι να πρωτοπούμε για τα Μάταλα. Κοσμοξακουσμένο και όχι άδικα, το φεστιβάλ των Ματάλων άνοιξε τις πύλες του πριν από 7 χρόνια και ακόμα καλά κρατεί, καθώς αποτελεί το μοναδικό μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας που μαζεύονται άτομα από όλον τον κόσμο. Φέτος διοργανώνεται 22 με 24 Ιουλίου.

Στον χώρο θα βρεις 2 μουσικές σκηνές (την Caves stage και την Square stage) στις οποίες εκτός από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες θα βρεις και ξένους οι οποίοι θα σε ταξιδέψουν σε ρέγκε μελωδίες. Τα Μάταλα βρίσκονται περίπου 1 ώρα μακριά από το Ηράκλειο αλλά φόρτισε τις μπαταρίες σου με υπομονή γιατί από τον πολύ κόσμο μπορείς να κάνεις και λίγο παραπάνω. Επίσης το Matala Beach Festival σου προσφέρει δυνατότητες να συμμετάσχεις σαν μουσικός με το συγκρότημά σου είτε να φτιάξεις την αφίσα του μουσικού φεστιβάλ.

Πάμε στα facilities τώρα. Υπάρχει αρκετός χώρος για να κατασκηνώσεις, αλλά για καλό και για κακό υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία στην περιοχή. Ντουζιέρες υπάρχουν (το νερό ζεσταίνεται από τον υπέροχο ήλιο της Ελλάδας) και από φαΐ παραπονεμένος δεν θα μείνεις από τις τοπικές ταβέρνες.

Το μόνο σχετικά αρνητικό είναι οι χημικές τουαλέτες (με τόσο κόσμο μακριά και αγαπημένοι βρε αδερφέ). Πηγαίνοντας, να είσαι ανοιχτός σε οοολα, καθώς θα επισκεφθείς ένα από τα καλύτερα μέρη για γνωριμίες. Ακόμη κάθεσαι;

Tips: Πήγαινε 1 με 2 μέρες νωρίτερα για να βρεις μέρος να μείνεις. Και πέτα όλες σου τις αναστολές γιατί αυτή η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη.

#4: Odyssia Festival, Κόρινθος

5 κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της χώρας που θα "ταράξουν" το φετινό καλοκαίρι!

Odyssia Festival; Μα τι στο καλό είναι αυτό; Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είπα μόλις αντίκρισα το συγκεκριμένο μουσικό φεστιβάλ, αλλά πίστεψέ με παίζει δυνατά. Είναι ένα από τα λίγα μουσικά φεστιβάλ με ηλεκτρονική μουσική, αν όχι το μοναδικό.

Το όνομα του μουσικού φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το έπος του Ομήρου – Οδύσσεια – και σε καλεί να ζήσεις την δική σου Οδύσσεια για τρεις συνεχόμενες μέρες στο Cariocas Beach Club του Σχοίνου Κορινθίας (μια ανάσα από το Λουτράκι). Από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου, ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε μουσικοχορευτικά μονοπάτια στην ξηρά και τη θάλασσα.

Τέλος, το Odyssia Festival γιορτάζει την δημιουργικότητα. Για τον λόγο αυτόν, κάθε χρόνο στο μουσικό αυτό φεστιβάλ συμμετέχουν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες. Ειδικότερα φέτος, με την θεματική “3d Eye” (το Τρίτο Μάτι), οι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη σύνθεση της φυσικής όρασης με την νοητική, τοποθετώντας στον καμβά τους απτά αλλά και άυλα στοιχεία που περισυλλέγουν από την φύση, με μοναδικό περιορισμό την φαντασία τους!

#5: River Flow Festival, Βεργίνα

5 κορυφαία μουσικά φεστιβάλ της χώρας που θα "ταράξουν" το φετινό καλοκαίρι!

Και αν με ρωτούσε ποτέ κανείς γιατί είναι φημισμένη η Βεργίνα θα έλεγα για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τη μπύρα. Μα να που για ακόμη μια φορά πέφτω έξω. Η Βεργίνα έχει να μας προσφέρει ένα εναλλακτικό μουσικό φεστιβάλ σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Η Unrated Team για επτά συναπτά έτη διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία αυτό το μουσικό φεστιβάλ Hip-Hop και ηλεκτρονικής μουσικής μέσα σε μια κατάφυτη τοποθεσία, μόλις 20 λεπτά μακριά από την Βέροια. Π

άρε παραμάσχαλα την όμορφη σκηνούλα σου και ανέβα προς τον βορρά από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου. Το φεστιβάλ διαρκεί τέσσερις μερούλες και, όπως καταλαβαίνεις, ετοιμάσου να προμηθευτείς όσο πιο γρήγορα γίνεται το εισιτήριό σου. Το μουσικό αυτό φεστιβάλ σου προσφέρει απλόχερα χώρο για την σκηνή σου, αρκετά μαγαζιά για να προμηθευτείς φαγητό, καφέ και ό τι άλλο μπορεί να θελήσεις.

Το πιο σημαντικό από την πλευρά των facilities, είναι οι 40 τουαλέτες και 30 ντουζιέρες (θα κοροϊδεύεις λογικά την χαρά μου, αλλά αν βρεθείς ποτέ σε κάποιο μουσικό φεστιβάλ τότε θα με καταλάβεις). Δεν ξέρω αν αυτό που μόλις θα πω θα σε δελεάσει για να πας, αλλά θα είναι και ο Lex ανάμεσα στα ονόματα του line up (if you are a man of culture as well).

Τα εισιτήρια σε περιμένουν!

Σχόλια