Και είναι όλες οι ταινίες πολύ πρόσφατες!

Πριν από ένα χρόνο η ταινία “The Last Jedi” προκάλεσε αίσθηση και μπήκε στη λίστα με τις ταινίες που δίχασαν κοινό και κριτικούς. Το ίδιο έχει συμβεί και με άλλες ταινίες, που είτε λόγω της πλοκής, είτε λόγω του τέλους μας άφησαν με ανάμεικτα συναισθήματα. Σε τέτοιο βαθμό που κάποιες από τις παρακάτω ταινίες έχουν φανατικούς εχθρούς!

Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι ταινίες!

1. Μελαγχολία

Μια ταινία του Λαρς φον Τρίερ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Η υπόθεση αφορά τους Μάικλ και  Τζαστίν, οι οποίοι παραθέτουν ένα μεγαλοπρεπές γαμήλιο πάρτι στην έπαυλη της αδερφής της νύφης. Όλα αυτά, ενώ ο πλανήτης Μελαγχολία βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Γιατί βρίσκεται εδώ: Σε κάνει να νιώθεις ότι προσπαθεί πολύ να γίνει κάτι που δεν είναι και το ίδιο ένιωσε και μεγάλο μέρος του κοινού.

2. Μεγαλώνοντας

Από την αρχή του σχολείου ως αυτή του κολεγίου, δώδεκα χρόνια από τη ζωή του Μέισον, ενός αγοριού που μεγαλώνει στο Τέξας με τη χωρισμένη μητέρα του και τη μικρότερη αδελφή του.

Γιατί βρίσκεται εδώ: Οι κριτικοί την λάτρεψαν. Το κοινό, όμως, είχε ανάμεικτα συναισθήματα και η αλήθεια είναι ότι κάποια πραγματάκια θα θέλαμε να είναι λίγο διαφορετικά.

3. Avatar

Ο Τζέικ Σάλι, ένας παραπληγικός βετεράνος πεζοναύτης, αποστέλλεται στον πλανήτη Πανδώρα, στον οποίο κατοικούν οι Νάβι, ανθρωποειδή με τρία μέτρα ύψος, γαλάζιο δέρμα κι έναν ιδιαίτερο πολιτισμό. Θα βρεθεί ανάμεσά τους ως κατάσκοπος των γήινων, όταν όμως γνωρίσει την εξωτική Νεϊτίρι, θα πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο στην αναπόφευκτη τελική σύγκρουση που δεν θ’ αργήσει να ξεσπάσει.

Γιατί βρίσκεται εδώ: Σε μερίδα του κόσμου δεν άρεσε αυτό τo υπερφιλόδοξο σχέδιο που είχε στο μυαλό του ο Κάμερον και τελικά αποτύπωσε στη μεγάλη οθόνη.

4. Το δέντρο της ζωής

Ένας άντρας θυμάται τα παιδικά του χρόνια ως δεύτερο παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ του ’50.

Γιατί βρίσκεται εδώ: Πολλοί χαρακτήρισαν ότι η ταινία είναι ο ορισμός του χαμένου χρόνου. Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι είναι η προσωποποίηση της πειραματικής τέχνης.

5. Μητέρα!

Ένα ζευγάρι, η Μητέρα κι Εκείνος ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά…

Γιατί βρίσκεται εδώ: Η ταινία αυτή από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε απέκτησε ορκισμένους εχθρούς, αλλά και φαν που την λάτρεψαν!

Σχόλια