Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον επιτυχημένο Patrick Bateman;

Η ταινία “American Psycho” βασίζεται στο best seller του Bret Easton Ellis και πρωταγωνιστεί ο Patrick Bateman, ο οποίος έχει φαινομενικά την τέλεια ζωή

Ζει σε πολυτελές διαμέρισμα, φροντίζει πολύ την εμφάνισή του και γι’ αυτόν έχει μεγάλη σημασία η εικόνα που δίνει προς τα έξω!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μια πραγματικά καλή ταινία. Είναι σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που συγκαταλέγεται στα θρίλερ και μπορεί να σου μάθει πράγματα.

Ο Patrick Bateman είναι ο χαρακτήρας των άκρων και ο λόγος που είναι έτσι αφορά το γεγονός ότι αναζητεί την αποδοχή από τους γύρω του. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, όλη αυτή η στοχοπροσήλωση δείχνει την ανάγκη του να τον αποδεχτούν οι άλλοι. Σε καμία περίπτωση, βέβαια, οι συμπεριφορές του δεν είναι αποδεκτές!

Δες, λοιπόν, τι μου έμαθε αυτή η ταινία!

1. Ο ανταγωνισμός δεν είναι απαραίτητα κακός

Όταν είναι φυσικά υγιής, γιατί αν δεν είναι τότε τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν! Η ευγενής άμυλα, ωστόσο μπορεί να σου μάθει πολλά πράγματα και να σε κάνει εν τέλει καλύτερο άνθρωπο.

2. Πότε πρέπει να σταματώ

Πολύ συχνά οι άνθρωποι αποκτούμε εμμονές, που μπορούν να μας εγκλωβίσουν σε καταστάσεις και χωρίς λόγο να κάνουν τη ζωή μας χειρότερη. Η ταινία σου δείχνει πως οι εμμονές μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο σε πράγματα που αφορούν την εξωτερική μας εμφάνιση, δεν μπορούν όμως να έχουν θετικό αντίκτυπο σε πράγματα που αφορούν τις επιθυμίες μας.

Αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να έχουμε αυτοέλεγχο και πρέπει να σταματάμε. Γιατί, τελικά μπορούν να μας βοηθήσουν μόνο αν είναι σε ελεγχόμενο βαθμό.

3. Όταν κάνεις σχέδια υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην πραγματοποιηθούν

Υπάρχει μια λαϊκή ρήση που λέει ότι όταν κάνουμε σχέδια ο θεός γελά και το συγκεκριμένο μάθημα είναι κάτι που βλέπουμε πολύ μέσα από την ταινία. Όταν κάνεις σχέδια πας με την πεπατημένη και τα πράγματα έχουν μια σωστή ροή.

Μέσα στην ταινία ο Patrick Bateman καταλήγει να μην λειτουργεί έτσι και να διακατέχεται από παρορμητικότητα και δυνατά συναισθήματα. Μάλιστα, αυτά τα συναισθήματα σε καμία περίπτωση δεν κρύβουν από πίσω ώριμη σκέψη, αλλά καταπίεση λόγω του τρόπου ζωή του.

4. Να λέω όχι

Η ικανότητα να λες «όχι» χωρίς ενοχές είναι μια μεγάλη συζήτηση και είναι ένα τεράστιο όπλο στα χέρια, όποιου το έχει. Μπορεί κάποιος να σε θεωρήσει κακό αν λες σίγουρα «όχι» ή απρόσιτο, το σίγουρο είναι, όμως, ότι με τη σωστή αιτιολόγηση ο άλλος θα σε σέβεται.

Σχόλια