Όμορφα μέρη για να επισκεφτείς μέσα στο επόμενο διάστημα!

Το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και το Βερολίνο θεωρούνται οι πιο κλασικοί προορισμοί στην Ευρώπη. Μάλιστα, μαζί με την Αθήνα, την ισπανική και την ολλανδική πρωτεύουσα είναι οι πόλεις με τους περισσότερους τουρίστες στην Ευρώπη.

Αν, λοιπόν, έχεις επισκεφτεί όλες αυτές τις πόλεις και ψάχνεις κάτι διαφορετικό ή απλώς θέλεις το επόμενο ταξίδι σου να είναι σ’ ένα ιδιαίτερο προορισμό, που να μην είναι και τόσο κλασικός είσαι στο σωστό μέρος!

1. Νάπολη, Ιταλία

προορισμοί στην Ευρώπη

Η Νάπολη είναι ένα μέρος γεμάτο ζωντάνια, μεσαιωνικά κτίρια, παλιές εκκλησίες, κουλτούρα, υπαίθριες αγορές και μια κουζίνα που σε περιμένει να τη δοκιμάσεις!

2. Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Η πρωτεύουσα της Σλοβακίας είναι μια μικρή πόλη χτισμένη σε ένα κομβικό σημείο, αφού βρίσκεται μια ανάσα από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχία γεγονός που την καθιστά ιδανικό προορισμό για κοντινές εξορμήσεις και στις γύρω περιοχές!

3. Μπρασόβ, Ρουμανία

Το Μπρασόβ είναι μια καταπράσινη πόλη με επιβλητικά κτίρια, μεγαλοπρεπή παλάτια και έναν αέρα μυστηρίου. Αν την επισκεφτείς αξίζει να δεις το κάστρο του Μπραν, που σύμφωνα με τους θρύλους αποτελούσε τον τόπο κατοικίας του Βλαντ Τσέπες ή αλλιώς του Κόμη Δράκουλα.

4. Πόρτο, Πορτογαλία

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Λισαβόνα. Μάλιστα, αποτελεί ένα από τα πιο παλιά ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996.

5. Γάνδη, Βέλγιο

Μια φοιτητούπολη που χαρακτηρίζεται από την υπέροχη ντόπια μπίρα Stropke και το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Ευρώπης κάθε χρόνο τον Ιούλιο. Εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, οι μεσαιωνικοί θησαυροί της είναι καλοδιατηρημένοι και θα σε εκπλήξουν.

6. Σαν Πολ ντε Βανς, Γαλλία

Το Σαν Πολ ντε Βανς είναι ένα ορεινό χωριό στη Προβηγκία, που διατηρεί πολλά από τα αυθεντικά στοιχεία του και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Γαλλίας.

7. Στουτγκάρδη, Γερμανία

 

Η Στουτγκάρδη είναι μετά τη Βουδαπέστη η δεύτερη πιο πλούσια πόλη της Ευρώπης σε ιαματικές πηγές. Στα δημοτικά λουτρά, το Leuse, το Mineralbad Cannstatt και το Mineralbad Berg, μπορείς να δοκιμάσεις τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, ενώ το ήπιο κλίμα της την κάνει ιδανική για όλες τις εποχές!

8. Μπρέγκενζ, Αυστρία

Πρόκειται για μια μικρή αλλά εντυπωσιακή πόλη ιδανική για αποδράσεις, στην οποία αξίζει να επισκεφτείς την λίμνη της Κωνσταντίας, το κιόσκι Fischersteg που είναι χτισμένο στην προβλήτα, αλλά και τον ροκοκό ναό St. Nepomuk που χρονολογείται από το 18ο αιώνα.

Τέλος, κάθε Ιούλιο και Αύγουστο πραγματοποιείται το φεστιβάλ Μπρέγκενζ, που σίγουρα αξίζει να δεις εάν βρεθείς εκεί το καλοκαίρι!

9. Γιορκ, Αγγλία

Μια πόλη πλούσια από εξαιρετικό ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο, που έχει χάσει ελάχιστα πράγματα από την προβιομηχανική λάμψη της. Στη καρδιά της πόλης υψώνεται το York Minster, ένας από τους πιο ωραίους και επιβλητικούς καθεδρικούς στον κόσμο. Μια πόλη με μακρά ιστορία και πλούσια κληρονομιά σε πλήρη αρμονία με τη σύγχρονη όψη της με ενδιαφέροντα μουσεία, όμορφα καφέ και παραδοσιακές παμπ.

10. Ταλίν, Εσθονία

Βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από το Ελσίνκι και η Παλιά Πόλη της είναι στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το ιστορικό κέντρο, το Kiek in de Kök, το Κάστρο Toompea και το Ανοιχτό Μουσείο Εσθονίας!

Σχόλια