Σε προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διοργανώνονται από τον οργανισμό Unique Minds για 2η συνεχή χρονιά οι δωρεάν ημερίδες UNIque Days.

Σκοπός των ημερίδων αποτελεί η σφαιρική ενημέρωση των μαθητών Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, και Γ’ Λυκείου σχετικά με τα ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα, ώστε να πραγματοποιούν συνειδητές επιλογές σε ό,τι αφορά τις σπουδές τους.

Συγκεκριμένα, οι UNIque Days 2018 θα πραγματοποιηθούν:

  • Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 σε συνεργασία με τον ELGS (European Law  &Governance School) για τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο χώρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, Πολυγνώτου 2 και Διοσκούρων, Πλάκα, Αθήνα.
  • Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 για τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο χώρο του ACEin, Κεφαλληνίας 46, Αθήνα.
  • Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 για τα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και τα τμήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Κτίριο της Πρυτανείας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

UNIque Days: “Ανοίγουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια για το μαθητή”

Στις UNIque Days 2018 οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα προαναφερθέντα πανεπιστημιακά τμήματα μέσω:

  • παρουσιάσεων, όπου θα μάθουν βασικές πληροφορίες για κάθε τμήμα
  • ανοιχτών διαλόγων, όπου θα συζητήσουν τις απορίες τους με ενεργούς φοιτητές των τμημάτων
  • προσομοιώσεων των εργαστηρίων για το κάθε τμήμα, με σκοπό να αντιληφθούν ακόμα πιο πρακτικά το αντικείμενο κάθε τμήματος
  • Παρουσιάσεων projects που έχουν δημιουργηθεί στα πλαίσια των πανεπιστημίων καθώς και φοιτητικών οργανισμών, ώστε να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η ακαδημαϊκή πραγματικότητα.

 

Οι μαθητές που επιθυμούν να παρευρεθούν στις ημερίδες μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους εδώ.

Οι UNIque Days πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2017 και σαν εκδήλωση στέφτηκε με επιτυχία από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή της. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση ενημερώθηκαν περισσότεροι από 1100 μαθητές με τη βοήθεια 220 εθελοντών, με τους μισούς μαθητές να δηλώνουν ότι άλλαξαν γνώμη για τις σχολές που πίστευαν ότι τους ενδιαφέρουν.

Σχετικά με τον διοργανωτή

η Unique Minds αποτελεί τον πρώτο φοιτητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που στοχεύει στη σύνδεση σχολείου και πανεπιστημίου, μέσω της άρτιας ενημέρωσης των μαθητών. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 και σε μόλις 1 χρόνο λειτουργίας έχει καταφέρει με τις δράσεις της να βοηθήσει ήδη πάνω από 3100 μαθητές να επιλέξουν συνειδητά τις σπουδές τους. Όλα τα μέλη του οργανισμού είναι εν ενεργεία φοιτητές από διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις UNIque Days και τη Unique Minds μπορείτε να επισκεφτείτε τόσο την ιστοσελίδα της Unique Minds, όσο και το Facebook Page ή το Youtube Channel της.

Σχόλια