H αιτία του χωρισμού… ανάμεσα στο Φεστιβάλ των Καννών 2018 και το Netflix!

Το Netflix έχει ξεκάθαρα μπει στις ζωές μας και είναι αδιαμφισβήτητα μέρος της σύγχρονης κινηματογραφικής παραγωγής.

Πέρσι το The Handmaid’s Tale κέρδισε 4 Emmy και το The White Helmets, Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Φέτος, το Mudbound και το Icarus ήταν επίσης υποψήφια για Όσκαρ.

Ο κολοσσός της streaming βιομηχανίας του θεάματος όμως, το Netflix, αποφάσισε να αποσυρθεί από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2018. Αναρωτιέστε γιατί;  Αιτία είναι η απαγόρευση των διοργανωτών για τη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών της πλατφόρμας, επειδή δεν προβλήθηκαν σε κινηματογράφους.

Μάλιστα, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Thierry Frémont είχε δηλώσει πριν λίγες εβδομάδες πως αφού το Netflix δεν επέτρεψε την προβολή των ταινιών του στους γαλλικούς κινηματογράφους, αυτές δεν έχουν θέση στο διαγωνιστικό τμήμα. Δήλωσε όμως πως το Netflix θα μπορούσε να προβάλει τις ταινίες εκτός διαγωνισμού.

Κάτι τέτοιο όπως ήταν λογικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Netflix. «Θέλουμε οι ταινίες μας να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με κάθε άλλη. Υπάρχει κίνδυνος να πάμε στο Φεστιβάλ και οι ταινίες μας και οι σκηνοθέτες μας να αντιμετωπισθούν χωρίς σεβασμό. Έχουν δώσει το στίγμα. Πιστεύω πως δεν θα ήταν καλό για μας να είμαστε εκεί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Chief Content Officer του Netflix, Ted Sarandos. Πέρα από τα παραπάνω έκανε λόγο και για πουριτανισμό του Φεστιβάλ, καθώς ο Frémont απαγόρευσε μέχρι και τις selfies.

Πηγή: askmen

Σχόλια