Aν θεωρούσες ότι το Τhe bold type είναι μία τύπου chick flick σειρά, ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσεις…

Πλοκή

Tο The bold type είναι μία σειρά βασισμένη στη ζωή της πρώην αρχισυντάκτριας του Cosmopolitan, Joanna Coles, η οποία μάλιστα είναι και η παραγωγός της σειράς. Το Τhe bold type αποτυπώνει τη ζωή τριών κοριτσιών που δουλεύουν σε ένα διεθνούς φήμης γυναικείο περιοδικό -το Scarlet- και παράλληλα προσπαθούν να ισορροπήσουν την ερωτική τους ζωή και τις φιλίες τους.

Αν και αρχικά φαίνεται ότι ο κύκλος των πρωταγωνιστών κλείνει με τις 3 millenials πρωταγωνίστριες, η αλήθεια είναι ότι κρύβεται κι ένας τελευταίος πρωταγωνιστικός ρόλος. Ο λόγος γίνεται για την αρχισυντάκτρια του αντίστοιχου περιοδικού, που αν και θα περίμενε κανείς να είναι ένας δευτερεύον ρόλος, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στη ζωή των κοριτσιών.

Οι πρωταγωνιστές

The bold type: Όχι άλλο ένα chick flick!Η πρώτη πρωταγωνίστρια είναι η Kat. Η Κat προέρχεται από μία οικογένεια πλούσιων ψυχιάτρων και δουλεύει στο Scarlet ως social media manager. Από την αρχή της σειράς αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για μία κοπέλα που όσον αφορά τη δουλειά της είναι πολύ καλή.

Φαίνεται πρόθυμη να παίρνει ρίσκα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να  επιφέρει  κάποιο κοινωνικό αντίκτυπο, θέτει υψηλούς στόχους και δε σταματάει μέχρι να τους πετύχει.

Έτσι, η Kat είναι μία ηρωίδα που αν και στην αρχή φαίνεται να μη δίνει σημασία σε πράγματα πέρα από τη δουλειά και τις φίλες της φτάνοντας κάποιες φορές στα όρια της αναισθησίας, δείχνει ότι της αρέσει να πειραματίζεται με τον ίδιο της τον εαυτό και τη δουλειά της λόγω της έμφυτης -όπως διαπιστώνουμε όσο η σειρά ξεδιπλώνεται- τάσης της να αναδημιουργεί τον εαυτό της.

Δες εδώ 12 ξένες σειρές όπου οι γυναίκες πρωταγωνίστριες αποτελούν πρότυπα δυναμισμού!

The bold type: Όχι άλλο ένα chick flick!

Η δεύτερη πρωταγωνίστρια είναι η Jane. Η Jane μεγάλωσε μαζί με τον πατέρα και τους 3 αδελφούς της, αφού η μητέρα της πέθανε από καρκίνο του μαστού.

Η Jane δουλεύει στο περιοδικό ως αρθρογράφος και πολύ συχνά αναφέρει ότι από μικρή ονειρευόταν να δουλέψει ως αρθρογράφος στο Scarlet. Στόχος της είναι να αναλαμβάνει πάντα πιο σοβαρά θέματα που αφορούν κυρίως πολιτική ή κοινωνικά ζητήματα. Όταν όμως οι απαιτήσεις του περιοδικού την αναγκάζουν να αναλάβει θέματα “εκτός από τα νερά της” (όπως ο καρκίνος του μαστού ή ο καλύτερος οργασμός) αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Καθώς η σειρά συνεχίζεται βλέπουμε την ανάγκη της να έχει τα πάντα υπό έλεγχο στη ζωή της και την ψυχραιμία που επιδεικνύει όταν μερικές φορές οι καταστάσεις…εκτροχιάζονται!

the bold type

Την τριάδα συμπληρώνει η Sutton. Η Sutton μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη μαζί με τη μητέρα της. H Sutton δε μεγάλωσε με πολλές ανέσεις και αυτό βγαίνει προς τα έξω μέσω της διαρκούς εργατικότητας της. Δουλεύει ως γραμματέας στο τμήμα του marketing, αλλά στην πορεία ανακαλύπτει ότι ίσως αυτό δεν τη γεμίζει.

Αντιθέτως, ονειρεύεται να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μόδα και για αυτό το λόγο θα διεκδικήσει μία θέση στο τμήμα της μόδας στο Scarlet που αν και είναι πιο χαμηλόμισθη, είναι αυτό που πραγματικά της αρέσει.

Αν λοιπόν η Kat είναι πιο “φλου” σαν χαρακτήρας  και η Jane πιο συγκροτημένη, η Sutton βρίσκεται κάπου στη μέση. Ο λόγος; Φαίνεται αρκετά ήσυχη αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά ατίθαση και όπως θα διαπιστώσετε διαρκώς βρίσκεται στη μέση μπερδεμένων καταστάσεων!

Γιατί όμως να δω τελικά το The bold type;

1.Επειδή θίγει κοινωνικά ζητήματα.

Στο “The bold type” δε θα δεις αποκλειστικά ρηχές συζητήσεις γύρω από σχέσεις, φορέματα και σεξ. Σε αυτή τη σειρά θα δεις ήρωες να παίρνουν θέση για τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας, τα δικαιώματα των γυναικών, την ισότητα των 2 φύλων, καθώς και ήρωες που έχουν διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

2.Επειδή αν είσαι millenial, θα καταλάβεις!

Στον 21ο αιώνα έχουν πλέον αναδυθεί εντελώς καινούρια επαγγέλματα. Αυτό δίνει στη γενιά μας ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Οι επιλογές όμως μπορεί να σε αποπροσανατολίσουν. Έτσι και οι ηρωίδες βγαλμένες κατ’ ευθείαν από την αναποφασιστικότητα των millenials αναρωτιούνται συχνά “είναι η δουλειά μου αυτό που θέλω πραγματικά να κάνω;”.

Για παράδειγμα η Sutton βρέθηκε αντιμέτωπη με το ρίσκο της απόλυσης προκειμένου να αλλάξει τμήμα, ενώ η Kat ανακάλυψε ότι αν και έχει μία σίγουρη, υψηλόμισθη δουλειά ίσως να υστερεί σε εμπειρίες. Και όλες δύνανται να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτά που έχουν και αυτά που ανακαλύπτουν ότι μάλλον θέλουν σε κάθε διάσταση της ζωής τους.

Δες εδώ 5 chick flicks ταινίες που μπορούν να απολαύσουν όλοι!

3.Επειδή το ιδανικό αφεντικό υπάρχει……και είναι  η Jackqueline!

Όπως ανέφερα προηγουμένως η σειρά είναι βασισμένη στη ζωή της Joana Coles ή όπως ονομάζεται στη σειρά Jackqueline, η οποία παρουσιάζεται αρκετά υποστηρικτική. Ενθαρρύνει τα κορίτσια να ξεφύγουν από τα όρια τους, ενώ πολλές φορές προσπαθεί να τους καθοδηγήσει μιας και έχει αρκετά μεγαλύτερη πείρα από αυτές.

Όσο μάλιστα βαδίζουμε προς το τέλος του 1ου κύκλου βλέπουμε διάφορες πτυχές του εαυτού της με αποκορύφωμα το τέλος, όπου αποκαλύπτει σε 3 κορίτσια ιεραρχικά κατώτερά της ένα καθοριστικό για τη ζωή της γεγονός.

4.Επειδή η σειρά έχει style.

Όπως και να το κάνουμε στο The bold type δε θα σταματήσεις να βλέπεις ενδιαφέροντα outfit και πραγματικά πολύ urban λήψεις της Νέας Υόρκης. Και αυτά από μόνα τους αξίζουν για να δεις τον πρώτο κύκλο!

The bold type: Όχι άλλο ένα chick flick!

5.Επειδή προσεγγίζει όμορφα τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο πυρήνας ολόκληρης της σειράς είναι η φιλία, η οποία αντιμετωπίζεται ως μία υψηλή αξία θα έλεγε κανείς. Από εκεί και πέρα ακόμη και όταν υπάρχουν παρεξηγήσεις ο τρόπος επίλυσης που υποδεικνύεται είναι η ειλικρίνεια και η κατανόηση ακόμη κι αν αυτό αργήσει να έρθει. Και αυτό ισχύει για κάθε είδους διαπροσωπικές σχέσεις!


Συνοψίζοντας …

το The bold type είναι μία σειρά που αν και αρχικά μοιάζει ρηχή, θα διαπιστώσεις ότι έχει να σου δώσει πολλά περισσότερα. Έτσι μέσα σε 10 επεισόδια θα δεις την εξέλιξη κάθε χαρακτήρα, όπου κανείς δεν είναι αλάνθαστος και όλοι έχουν να σου πουν κάτι μέσα από τα ίδια τους τα λάθη!

To trailer της σειρας

Σχόλια