Στο χωριό Παύλιανη όλα τα αντικείμενα έχουν καλλιτεχνική όψη και στο πάρκο αναψυχής η φύση συναντά την ψυχαγωγία!

Χρώμα, δημιουργία και αγάπη για το περιβάλλον εκφράζουν οι κάτοικοι της Παύλιανης για το χωριό τους, που γι’ αυτούς αποτελεί έναν καμβά για να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και τις εμπειρίες τους. Μόλις 2,5 ώρες έξω από την Αθήνα στη Φθιώτιδα, ο επισκέπτης βιώνει τη σύζευξη ανθρώπινης καλλιτεχνικής δημιουργίας και φύσης.

Όλοι οι κάτοικοι στη Παύλιανη με πρωτοστάτη τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Ρηγάκη αποδεικνύουν πως για να ξεχωρίσεις τουριστικά δε χρειάζεται υψηλού κόστους επενδύσεις αλλά συλλογικότητα και έμπνευση.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Μαρία Λιάγκα έκανε πράξη τη φράση του Ρήγα Βελεστινλή « όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» και προέτρεψε τους συγχωριανούς της να σκεφτούν έξω από τα στερεότυπα.

Σιγά σιγά τους μετουσίωσε  τί είναι το “street art” και τους έπεισε σαν μια γροθιά να διαφοροποιηθούν από τα υπόλοιπα χωριά.

Ξεκίνησαν να  ζωγραφίζουν το χωριό τους και να δημιουργούν ένα παραμύθι, που θα ήθελαν να ζήσουν. Το καινοτόμο στη Παύλιανη είναι ότι κανείς δεν είναι επαγγελματίας ζωγράφος, αλλά όλοι είναι ερασιτέχνες που αγαπούν την τέχνη και κυρίως το περιβάλλον που ζουν.

Παύλιανη

Με βάση τη διαφορετική οπτική για τη φύση και για την τέχνη, οι κάτοικοι δημιούργησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ώστε να μυήσουν και τους επισκέπτες στον τρόπο ζωής τους.

Κάθε επισκέπτης υπό την επίβλεψη ενός κατοίκου μπορεί να ζωγραφίσει και να προτείνει νέες τάσεις για το «street art».

Ταυτόχρονα, για να μπορέσουν να διαφοροποιηθούν και τουριστικά δημιούργησαν ένα πάρκο αναψυχής μέσα στη φύση.

Ξεχωριστές δραστηριότητες που προσφέρονται δημιουργούν στον επισκέπτη μαγευτικές εμπειρίες βγαλμένες από τις σελίδες ενός παραμυθιού όπως οι κούνιες που αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, οι πολύχρωμες υφασμάτινες αιώρες δεμένες στα έλατα, ένα γήπεδο βόλεϊ πάνω σε στρωμένο ροκανίδι που διαθέτει ξύλινες κερκίδες για τους θεατές, το τεμπελοποδόσφαιρο, ξύλινα τραπεζάκια και σημεία με τάβλι και επιτραπέζια παιχνίδια.

Φυσικά, το διαφορετικό σε αυτό το πάρκο είναι ότι η φύση δεν προσαρμόστηκε στον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος στη φύση. Ο σεβασμός των κατοίκων για τη φύση διαφαίνεται ακόμα και στα υλικά που χρησιμοποιούν, είναι πάντα φιλικά προς το περιβάλλον. Αν θέλετε και εσείς να βγείτε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να ταξιδέψετε σαν ένας άγνωστος καλλιτέχνης σε ένα μαγευτικό παραμυθένιο τόπο, τότε το χωριο Παύλιανη είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς!

Σχόλια