8. Η Σιωπή των Αμνών (1991)

Η ταινία

Ένα από τα καλύτερα ψυχολογικά θρίλερ όλων των εποχών, στο οποίο η πράκτορας του FBI Clarice Stirling (σ.σ. η Jodie Foster στον ρόλο που της χάρισε το δεύτερο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου) αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του serial killer (και κανίβαλου με gourmant ευαισθησίες) Hannibal Lecter (σ.σ. ο τεράστιος Anthony Hopkins σε μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του) προκειμένου να μπαγλαρώσει έναν άλλο κατά συρροή δολοφόνο ονόματι Buffalo Bill (σ.σ. τον υποδύεται ο επίσης εξαιρετικός Ted Levine).

Η αληθινή ιστορία

Ο συγγραφέας Thomas Harris, πάνω στο βιβλίο του οποίου «πάτησε» η ταινία, δημιούργησε τον χαρακτήρα του Buffalo Bill συνδυάζοντας στοιχεία από δύο κατά συρροήν δολοφόνους που έχουν μείνει στην ιστορία της αμερικανικής εγκληματολογίας: Τον Ed Gein (ναι, τον ίδιο τύπο για τον οποίο διάβασες άλλες δύο φορές πιο πριν) και τον Ted Bundy.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του Hannibal και της Clarice είναι επίσης βασισμένη στην πραγματικότητα και ειδικότερα στην γνωριμία του Bundy με τον Robert Keppel, ντετέκτιβ και καθηγητή εγκληματολογίας στο Πανεπιστημίου Washington του Seattle.

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Σχόλια

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10