Κλείνουν σταδιακά και οι πύλες ΑΜΕΑ στους σταθμούς Μετρό!

Το σταδιακό κλείσιμο και των πυλών ΑΜΕΑ στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΣΑ, χωρίς να δώσει όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Μάθε – Διασκέδασε – Μοιράσου
Κάνε LIKE στο Frapress.gr και στήριξε την προσπάθεια μας!

Οι πύλες ΑΜΕΑ είναι αυτή τη στιγμή ανοικτές σε όλους τους σταθμούς καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έκδοση και ενεργοποίηση των καρτών για όλους τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, μέχρι στιγμής έχουν διεκπεραιωθεί με επιτυχία 110.000 αιτήσεις δικαιούχων δωρεάν μετακίνησης (σε σύνολο 950.000 χιλιάδων προσωποποιημένων και ανώνυμων καρτών) ενώ η διαδικασία «εξελίσσεται ομαλά».

Εκτός όμως από τις πύλες ΑΜΕΑ, ανοικτές παραμένουν ακόμα όλες πύλες ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους περισσότερους σταθμούς της γραμμής του ΗΣΑΠ καθώς και στους σταθμούς μετεπιβίβασης ΗΣΑΠ/Μετρό.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρησή του Athens Transport οι πύλες είναι κλειστές αυτή τη στιγμή (πλην της πύλης ΑΜΕΑ) στους παρακάτω 29 σταθμούς.

  • Ταύρος, Άγιος Νικόλαος, Μαρούσι και ΚΑΤ στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ),
  • ΑνθούποληΆγιος ΑντώνιοςΣεπόλιαΣταθμός ΛαρίσηςΜεταξουργείοΠανεπιστήμιοΑκρόποληΣυγγρού – ΦιξΝέος ΚόσμοςΆγιος ΙωάννηςΔάφνηΆγιος ΔημήτριοςΕλληνικό στη γραμμή 2
  • Αγ. ΜαρίναΑιγάλεωΕλαιώναςΚεραμεικόςΕυαγγελισμόςΜέγαρο ΜουσικήςΠανόρμουΚατεχάκηΕθνική ΆμυναΧαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο στη γραμμή 3
  • Σύνταγμα των γραμμών 2 και 3 (ανοικτές τις ώρες αιχμής)

Ανοικτές είναι οι πύλες σε 31 σταθμούς, εκ των οποίων οι 20 είναι σταθμοί του ΗΣΑΠ (ή μετεπιβίβασης ΗΣΑΠ/Μετρό) και 3 είναι σταθμοί του ΟΣΕ (Παλλήνη, Παιανία-Κάντζα, Κορωπί).

Πηγή: AthensTransport

Σχόλια