Μια playlist αφηγείται τη σχέση του Vivaldi με τη hip hop και των Ιαπωνικών με τη Γαλλία…

Μουσικοί κλείνονται στον τηλεφωνικό θάλαμο και μετά από λίγα λεπτά βγαίνουν ντυμένοι με τη στολή του σούπερ ήρωα, με σκοπό να σώσουνε τα αυτιά μας. Διαγαλαξιακά ταξίδια μας φέρνουνε μουσικές από άλλες διαστάσεις, ενώ ακόμα δε μπορούμε να αντιληφθούμε τη γεύση αυτών που έχουμε ήδη. Η playlist έχει συνηθίσει τα περίεργα πράγματα και μας τα παρουσιάζει λίγο λιγότερο περίεργα απ’ ότι είναι.


Ψάχνω όλες τις μυστικές ταυτότητες του Nicolas Jaar


Το “μυστικό” project του Nicolas Jaar (το debate για το εάν προφέρεται Γιαρ ή Τζαρ καλά κρατεί) κυκλοφόρησε χωρίς πολλές φανφάρες και promo, κάτω από τη μύτη των “μεγάλων” media του μουσικού χώρου. Ώσπου ένα μήνα μετά το πήραν όλοι χαμπάρι και έγινε της κακομοίρας.

Για την ιστορία το album τιτλοφορείται ως Against All Logic 2012-2017 και όπως είναι προφανές περιέχει μουσικά bits από την αναφερόμενη περίοδο. Ωστόσο, δεν πρόκειται για μία τυχαία επιλογή κομματιών, άλλα για ένα ολοκληρωμένο project, το οποίο συνδυάζει άψογα στοιχεία από dance και house μουσικές, funky μπασογραμές και riffs και φτάνει μέχρι το σημείο να sample-άρει Kanye West. Συνολικά μιλάμε για μία εξαιρετική προσθήκη στις κυκλοφορίες του 2018, συνιστώ full ακρόαση!


(Ξανά)Βλέπω Rick and Morty με Run the Jewels


Η ωμή ενέργεια και η εκρηκτικότητα των Run the Jewels συνοδεύει τον Rick και τον Morty σε μία ακόμη περιπέτεια σε άλλες διαστάσεις και γαλαξίες. Τραμπουκισμός εξωγήινων, εισβολή σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη, απολαυστική καρτουνιστική βία και άφθονο eye-candy science fiction τα συνήθης συστατικά που δένουν για μία ακόμη φορά υπέροχα με τη μουσική των RTJ. Για τον Rick και τον Morty είναι είναι απλά μια συνηθισμένη μέρα. Για εμάς είναι ένα υπέροχο αποτέλεσμα.


Ανοίγω λεξικό για να καταλάβω τι λένε οι SuperParka


Δεν έχω τη παραμικρή ιδέα τι παίζει με το συγκεκριμένο κομμάτι. Κάτι κονιτσιβα, κάτι καβαμπούνγκα, κάποιος κοιτάζει τον αέρα (;) από ένα παράθυρο και κάποιος φωνάζει πως οι αληθινοί πάνκιδες δε δίνουν 200 ευρώ για ένα flight jacket. Περίεργα πράγματα, αλλά τα σύνθια από πίσω με έχουνε σκαλώσει υπερβολικά για να σκεφτώ τους στίχους παραπάνω. Ένα βήμα πίσω, ανάσα και τοποθέτηση στο ράφι με τα περίεργα ετερόκλητα αντικείμενα.


Τεστάρω τους γευστικούς μου κάλυκες με Folamur


Ψιλοκομμένο funk riff-άκι, σοταρισμένα κρουστά, αφρικανική sauce από sample-αρισμένα φωνητικά και quenelle από house μπιτάκια. Αυτός είναι ο συνδυασμός ήχων που επιλέγει ο Folamour προκειμένου να “μαγειρέψει” ένα ηχητικό Umami, δηλαδή έναν ευχάριστο ήχο που σου είναι δύσκολο να τον περιγράψεις ακριβώς. Σημασία όμως έχει πως πατάς το replay…


Σκάω καλυμένος στο yard με Twinsanity


Το χτύπημα ήταν σχεδιασμένο μέρες τώρα. Τάδε μέρα, τάδε ώρα, τάδε μέρος. Μια γρήγορη ματιά στο yard πριν το μπάσιμο. Γρήγορες και προσεκτικές, μα πάνω απ’ όλα αθόρυβες κινήσεις. Οι γραμμές του ηλεκτρικού δε συγχωρούν τα λάθος βήματα. Ο στόχος εμφανίζεται μπροστά τους. Δίχως δεύτερη σκέψη απασφαλίζουν τις φιάλες με το χρώμα και πυροβολούν. Μερικά λεπτά αργότερα έχουν εξαφανιστεί. Την επόμενη ημέρα στο internet εμφανίζεται ένα φρέσκο wholecar. Ο βομβαδισμός των Twinsanity είναι επιτυχημένος. Τίτλος του project: “Beauty in Decay”.


Την ψάχνω με Vivaldi με State of da Boom


“Το snob-αρες παλιά τώρα ζητάς αυτόν τον ήχο”. Η πιο επιτυχημένη rap προφητεία μαζί με το “Θα γίνω διάσημος προτού το χόρτο γίνει νόμιμο” του Τάκη Τσαν. Παίζοντας γύρω από το “2MC’s και ένας DJ” των Terror X Crew, η ομάδα των State of da Boom προσφέρει μία newschool-αδικη εκδοχή του ιστορικού κομματιού, με bonus άφθονα και αριστοτεχνικά scratch. Κολλάει στα αυτιά σα τσίχλα και δε φεύγει ούτε μετά από το δέκατο repeat.

“Μερικοί επιμένουνε να ισχυρίζονται ότι

η μουσική που παίζουμε δεν είν’ ποιοτική

αλλά είναι σκάρτη. Σ’ αυτούς λοιπόν πρέπει να δώσω κάτι.

Πρέπει να τους δώσω ένα κομμάτι από Vivaldi.”

Άντε γεια ρε.

*Η playlist θα επιστρέψει με περισσότερες ιστορίες προς αφήγηση. Μέχρι τότε μπορεί να σου μιλήσει στο Youtube.

 

Σχόλια