«13ο Εαρινό Bazaaart 2018 – Δώρα από την Πανδώρα».

«Στο πλαίσιο της Εαρινής Ισημερίας»

 

Ο Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» με την ευκαιρία της τελευταίας Εαρινής Ισημερίας, διοργανώνουν για 13η χρονιά, την θεσμοθετημένη πλέον Εαρινή Ομαδική Εικαστική Έκθεση με τίτλο: «13ο Εαρινό Bazaaart 2018 – Δώρα από την Πανδώρα».

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και ώρα 8 το βράδυ στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης (Στασινού 8Α,  Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός) και η διάρκεια της θα είναι μέχρι 11 Μαΐου 2018.

Στην 13η εικαστική αυτή εκδήλωση, που αποτελεί μια γιορτή τέχνης για τον ερχομό της άνοιξης, συμμετέχουν με τις ευρηματικές εικαστικές δημιουργίες τους, που με πολύ κέφι και μεράκι κατασκεύασαν με διάφορα υλικά οι παρακάτω καλλιτέχνες:

Γκαίη Αγγελή, Αλέκος Αμφιλόχιος,  Κίμων Αξαόπουλος, Κατερίνα Βασιλείου, Κώστας Βασιλόπουλος, Γιώργος Γκιζάρης, Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Φωτεινή Ζαρκανίτου, Αστέρη Θεοχάρη, 

 Μανόν Πανα Καΐρη, Σταύρος Καρνάκης, Γεώργιος Καρποντίνης, Γιάννης Καρράς, Αργυρώ Καρύμπακα, Ραλλού  Λιόλιου – Κούση,  Δανάη – Μαρία Καυχίτσα, Μαρία Μπαλάφα, Όλγα Μαντζουράνη, Ελένη Ντίνια Μπούνταλη, Ουρανία Μύτικα, Δημήτρης Πουλάκης, Χρήστος Πρόντης, Χαρά Σιδέρη, Γαρυφαλιά Σιωρά, Άρτεμις Σταματίου, Κατερίνα Σταμπολίτη, Γιώργος Στρώνης,

 Πέννυ Τσιργιώτη,  Γεωργία Φιλαδιτάκη, Πάρις Φιλιπάκης, Laure Shawwah.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα έργα που θα παρουσιασθούν έχουν για θέμα: τον Μύθο της Πανδώρας, δηλαδή, ¨Τα Δώρα από το ανοιγμένο κουτί της Πανδώρας¨. Πρόκειται για πρωτότυπα εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης όπως μικρογλυπτά από πέτρα ή μέταλλο, εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές μικτής τεχνικής, αγιογραφίες, φωτογραφίες και ζωγραφικούς πίνακες. Σημειώνουμε πως οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα αυτά, εμπνεόμενοι από την εαρινή ισημερία και την ποικίλη θεματολογία της ποίησης. Έχουν αποδώσει δηλαδή, το σφρίγος της ζωής που επιφέρει η άνοιξη, χαρίζοντας σε όλους τους φιλότεχνους την χαρά της αισθητικής απόλαυσης και της δημιουργικής διεργασίας.

Η φιλοσοφία του θεσμού είναι, να εκτεθούν έργα από όλες τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, με μοναδικό κριτήριο να αποτελούν αυτά πηγή ζωής και για τον καλλιτέχνη που τα δημιουργεί αλλά και για τον φιλότεχνο που τα θεάται. Μια εν δυνάμει τέχνη που να εκπορεύεται από όλους και να απευθύνεται σε  όλους. Μια τέχνη που να καλύπτει την βασική ανάγκη του ανθρώπου για ποιότητα ζωής στην πεζή καθημερινότητά του. Ουσιαστικά πρόκειται για την ¨Τέχνη του Ευ Ζην, μέσα από την εικαστική δημιουργική εμπειρία και έκφραση¨.

Πληροφοριες

Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Απριλίου

Ώρα: 8.00 το βράδυ,

Δ ι ά ρ κ ε ι α: Έως 11 Μαΐου 2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 10.00 μ.μ, .Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.

Πληροφορίες: Τηλ.:210-7234061 6980-275555, 6942-075756

Email: iannis.pantazidis@gmail.comFb: @marbleart.grInstagram: Kentro_texnis

Σχόλια