Στην εποχή μας τα φτηνά ταξίδια δεν είναι πια τόσο απρόσιτα… Δες μερικούς τρόπους για να τα καταφέρεις!

Συνδύασε μέσα μεταφοράς

Μην είσαι απόλυτος όταν ψάχνεις αεροπορικά. Δεν χρειάζεται να πας απευθείας στην πόλη που θες. Μπορείς να βρεις φτηνότερα εισιτήρια για μια άλλη πόλη της ίδιας χώρας και από εκεί να επιλέξεις λεωφορείο ή τρένο. Τόσο το flixbus στις διάφορες ευρωπαικές χώρες έχει ακραίες προσφορές, ενώ αν θες να βλέπεις κάθε πιθανό τρόπο μεταφοράς μπες στο goeuro. Mην ξεχνάς και το blablacar.

O ενδιάμεσος σταθμός

Αυτό σίγουρα δεν θα το είχες σκεφτεί αλλά πολλές φορές συμφέρει να πας σε μια πόλη αγοράζοντας εισιτήριο για μία τρίτη πόλη. Πώς; Μια απευθείας πτήση από την πόλη Α στην Β μπορεί να είναι πολύ πιο ακριβή από μια πτήση από την Α στην Γ που κάνει μετεπιβίβαση στην Β. Υπάρχουν μάλιστα online εργαλεία για να ανακαλύψεις τέτοιες κρυμμένες και συμφέρουσες “προσφορές”, όπως το Skiplagged και το Flyshortcut. Για τσέκαρέ τα!

Μην νοικιάζεις ποτέ αυτοκίνητο σε μεγάλες πόλεις

Επίλεξε πόλεις με καλή συγκοινωνία, σύστημα για ενοικίαση ποδηλάτων ώστε να γλιτώσεις έτσι αρκετά χρήματα.

Βρες ειδικές προσφορές

Η ευρωπαϊκή κάρτα νέων συμφέρει πραγματικά πάρα πολύ. Στην Αγγλία αγοράζοντας ένα εισιτήριο τρένου παίρνεις το 2ο δώρο. Να τα ψάχνεις, λοιπόν, αυτά

Μην είσαι αρνητικός με την χειραποσκευή

Ναι για να πας φτηνά ταξίδια ας πάρεις και δύο ρούχα λιγότερο μαζί σου. Πάντως μέχρι την 1 εβδομάδα μια χαρά την βγάζεις με την χειραποσκευή. Σου έχουμε εδώ τον τρόπο για να χωρέσεις τα πάντα μέσα.

Ξέχνα τα ξενοδοχεία

Το Airbnb πιθανότατα το ξέρεις. Ξεκάθαρα συμφέρει, λοιπόν, πολύ περισσότερο. Αντίστοιχα sites για να βρίσκεις οικονομική διαμονή είναι τα HomeAway, 9Flats, και Thehomelike.

Πήγαινε στα μουσεία δωρεάν

Πολλά είναι τα μουσεία που έχουν δωρεάν είσοδο για διάφορες κοινωνικές ομάδες, ενώ πολλές οι πόλεις που έχουν κάρτες πολιτισμού σε πολύ συμφέρουσα τιμή για να μπαίνεις σε όλα τους τα μουσεία δωρεάν. Ψαξ’το. Επιπλέον, πολλά αξιοθέατα έχουν ειδικές μέρες με ελεύθερη είσοδο. Πχ το Κολοσσαίο κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα ανοίγει τις πόρτες του δωρεάν, ενώ το Prado στην Μαδρίτη το κάνει κάθε μέρα από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Μπορείς να δουλεύεις και να μένεις δωρεάν

Yπάρχουν sites με πολλά προγράμματα εθελοντικής εργασίας που αντί για χρήματα σου προσφέρουν διαμονή και στέγη. Πας λοιπόν εκεί δουλεύεις λίγες ώρες την ημέρα ή μόνο κάποιες ημέρες της εβδομάδας και έτσι εξασφαλίζεις την διαμονή και την διατροφή σου, έχοντας το υπόλοιπο διάστημα για να κάνεις διακοπές.Ένα τέτοιο site είναι το worldpackers.com

Κάνε έρευνα σε τοπικά sites κάθε χώρας

Αν θες να πας στην Γαλλία πχ μην κοιτάς οδηγούς της χώρας σου. Βρες γαλλικά sites ταξιδιών με άρθρα από ντόπιους δημοσιογράφους που προφανώς και ξέρουν μυστικά που και ο πιο ψαγμένος τουρίστας σε λίγες μέρες δύσκολα ανακαλύπτει.

Δες εδώ 10 κόλπα για να κλείνεις τα πιο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια!

 

Σχόλια