Αν δεχτούμε τα ευρήματα αυτής της έρευνας, θα μείνουμε ταπί!

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από τον λέκτορα και βοηθό του O2 and Goldshmith University, Patrick Fagan, αποκαλύπτει ότι το να πηγαίνεις σε τακτική βάση σε live και συναυλίες μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σου.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα αρκούν 20 λεπτά που περνάς τέλεια σε μια συναυλία για να αυξηθεί κατά 21% το αίσθημα της ευτυχίας και να παραχθούν οι αντίστοιχες ορμόνες από τον οργανισμό σου.

Οι ορμόνες αυτές συνδέονται ξεκάθαρα, όπως έχουν δείξει άλλες έρευνες με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 9 χρόνια, που σημαίνει ότι όντως υπάρχει ισχυρός δεσμός μεταξύ του πόσο συχνά πηγαίνεις σε συναυλίες και των πόσων χρόνων ζεις.

Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε ψυχομετρικά τεστ και ιατρικές εξετάσεις όσο επιδίδονταν σε διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με την καλή ζωή και τα επίπεδα ευτυχίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συναυλίες αυξάνουν το αίσθημα της αυτοεκτίμησης κατά 25%, όπως και το αίσθημα της οικειότητας με τους άλλους, ενώ αυξάνουν την ψυχική διέγερση κατά 75%.

Την επόμενη φορά που λυπάστε, λοιπόν, τα χρήματα για μια συναυλία σκεφτείτε ότι επενδύετε σε περισσότερα χρόνια ζωής. Ίσως και να έχουν δίκιο…

Πηγή: 9gag

 

Σχόλια