Λιγότερο από 70 χιλιόμετρα την χωρίζουν από το κέντρο της Αθήνας, κι όμως η αίσθηση στην Ψάθα είναι λες και βρίσκεσαι σε χωριουδάκι νησιού. Τα νερά της παραλίας είναι απολύτως διάφανα.

Το ηλιοβασίλεμα, επίσης, φαίνεται από εδώ φαντασμαγορικό, ενώ για ψαρομεζεδάκια θα πιάσετε τραπεζάκι-πλάι-στο-κύμα. Εναλλακτικά, θα οδηγήσετε ένα δεκάλεπτο ως το Αλεποχώρι, για να πιάσετε τραπεζάκι στην ταβέρνα Αιγειρούσαι, για σπιτικά μαγειρευτά, ουζομεζέδες που μοσχοβολάνε θάλασσα και βέβαια φρεσκότατο ψαράκι.

Όχι κι άσχημα για μια μίνι εκδρομούλα την Πρωταμαγιά 2018!

6. Ελευσίνα

Η Ελευσίνα βρίσκεται μόλις 20 χλμ. μακριά από την Αθήνα και μπορείτε να την προσεγγίσετε οδικώς ακολουθώντας μια ιδιαίτερα άνετη διαδρομή (ιδίως μέσω Αττικής Οδού). Παρεξηγημένη από πολλούς, η πόλη της δυτικής Αττικής ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, μαζί με το Νόβισαντ της Σερβίας και την Τιμιοσοάρα της Ρουμανίας. Η πόλη είναι γνωστή παγκοσμίως για την πολιτισμική και ιστορική της κληρονομιά, μιας και το ιερό της Ελευσίνας υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου. Πέρα από τα αρχαία όμως, αξίζει να ανακαλύψετε και τη σύγχρονη πλευρά της πόλης, με τα όμορφα μεζεδοπωλεία και τις καφετέριες. Θα τα βρείτε συγκεντρωμένα κυρίως στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου και σε κάθετους σε αυτόν δρόμους.

7. Πόρτο Ράφτη

Μην το υποτιμάτε καθόλου. Μόλις λίγα χιλιόμετρα απέχει από την Αθήνα κι όμως, όταν βρεθείς εκεί, έχεις την αίσθηση ότι είσαι σε νησί. Με το που ανοίγει ο καιρός είναι η ιδανική επιλογή. Το Πόρτο Ράφτη δεν προσφέρεται μόνο για βουτιές το καλοκαίρι. Έχει και ωραία ταβερνάκια για να απολαύσεις μεζέδες και τσίπουρο αλλά και προσεγμένα cafes για να χαλαρώσεις με θέα θάλασσα. Προτείνουμε την πλευρά του Αγίου Σπυρίδωνα ή το λιμανάκι του για μια όμορφη βόλτα με θέα θάλασσα την Πρωτομαγιά 2018!