Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο είναι πολύ πιθανό ότι σκέφτεσαι να φύγεις εξωτερικό και επειδή λόγοι για να μείνεις για δουλειά στην Ελλάδα υπάρχουν θα σου πω ευθής αμέσως ποιοι είναι.

Ας τους δούμε λοιπόν.

1. Το περιβάλλον

Προφανώς μένοντας στην Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα φιλικό περιβάλλον εξαρχής, θα έχεις κοντά τους γονείς σου και γενικότερα όποτε χρειαστείς κάτι θα έχεις την ασφάλεια να ξέρεις που θα απευθυνθείς.

2. Ο καιρός

Μη γελάς. Ο καιρός είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ψυχολογία σου. Σκέψου πως είναι να ζεις μονίμως κάπου όπου ο καιρός είναι μουντός, βρέχει και όποτε έχει ήλιο να ξεχύνεσαι στους δρόμους λες και είναι κάτι τόσο συγκλονιστικό.

δουλειά στην Ελλάδα

3. Οι ευκαιρίες που και όμως υπάρχουν

Μπορεί οι μισθοί να έχουν μειωθεί  αισθητά αλλά  οι  ανταγωνιστικές ευκαιρίες λόγω της κρίσης  είναι γεγονός.  Θέλει ιδιαίτερο ψάξιμο αλλά  ευκαιρίες και πρωτοβουλίες υπάρχουν. Ας πάρουμε για παράδειγμα το Job  Fair Athens 2018!

4. Η ποιότητα ζωής

Μπορεί οι μισθοί στην Ελλάδα να είναι πολύ μικρότεροι σε σύγκριση με το εξωτερικό αλλά η ποιότητα ζωής δεν έχει καμία σχέση με αυτή  στο εξωτερικό. Αναφέρομαι φυσικά στην καθημερινότητα της  Ελλάδας.

δουλειά στην Ελλάδα

5. Το φαγητό

Πάλι μη γελάς, αλλά το φαγητό είναι σημαντικό. Όταν θα πας στην Αγγλία που δεν θα βλέπεις κόκκινες ντομάτες και τα λαχανικά θα είναι λες και έρχονται μετά από ένα μήνα από τη στιγμή που κόπηκαν, θα καταλάβεις!

Τέλος, αν πας στο εξωτερικό θα μάθεις να εκτιμάς τη φέτα αλλά και το λάδι, αφού στο εξωτερικό χρησιμοποιούν κυρίως βούτυρο…

Σχόλια