Το διπλωματικό σώμα προκήρυξε εξετάσεις! Δες όσα πρέπει να ξέρεις!

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Οικονομικών ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή είκοσι ενός (21) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα, σε χώρο και ώρα που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής και θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00.

Κριτήρια συμμετοχής:

  1. ελληνική ιθαγένεια,
  2. να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους
  3. να έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελληνικού Α.Ε.Ι. ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.)  ή αναγνωρισμένο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπή
  4. Οι άντρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νομίμως απαλλαγεί από αυτές.

Τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν, ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, τα εξεταστέα μαθήματα κ.λπ. ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 17/1999 (ΦΕΚ Α΄10), όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 23/2017 (ΦΕΚ Α’ 43) καθώς και στο πλήρες κείμενο της Προκήρυξης.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή (αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου με σχετική εξουσιοδότηση) ή η αποστολή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και την ένδειξη «Για το διαγωνισμό των Ακολούθων» στο Υπουργείο Εξωτερικών (ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1, 10671, Αθήνα -γραφείο 208, ώρες 11:00-13:00 καθημερινά, τηλ.: 210-3681139, 3681138) αίτησης συμμετοχής -υπεύθυνης δήλωσης σε ειδικό έντυπο, μαζί με πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή ταυτότητας και λοιπά δικαιολογητικά, από την επομένη της δημοσιεύσεως της προκήρυξης στο Φ.Ε.Κ. μέχρι και την 9 Μαΐου 2018. Η εμπρόθεσμη ταχυδρομική αποστολή αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Δείτε περισσότερα και βρείτε όλα τα απαραίτητα έντυπα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών!

Πηγή: eduguide

Σχόλια