Συγκεντρώσαμε τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών και αξίζει να είσαι ενήμερος γιατί κάποια μπορεί να σε αφορά!

1.3 υποτροφίες, ύψους 15.000 ευρώ η κάθε μία, για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό από την HELMEPA

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA,  τιμώντας τους αείμνηστους Γιώργο Π. Λιβανό, Ιδρυτή της, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο, Επίτιμο Πρόεδρο της, και Σταύρο Νταϊφά, Ιδρυτικό της Μέλος, προκηρύσσει τρεις Υποτροφίες, ύψους €15.000 η κάθε μία, για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Master’s, με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, στην Ελλάδα ή σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους ακόλουθους κλάδους:

  • Ναυτιλιακές σπουδές, στη μνήμη του Γιώργου Π. Λιβανού. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, τέκνα Ελλήνων ναυτικών.
  • Περιβαλλοντικές επιστήμες, στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, που έχουν υπάρξει μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».
  • Ναυπηγική – Θαλάσσια Μηχανική και Τεχνολογία, στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά. Η Υποτροφία είναι ευγενική χορηγία της κόρης του, κας Ειρήνης Νταϊφά, Γενικής Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA.

Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 ετών, οι οποίοι δεν λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή και είναι κάτοχοι πτυχίου Ελληνικού Α.Ε.Ι. ή Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) με βαθμό τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (7,5) δεόντως επικυρωμένο. Επίσης, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου και η σειρά κατάταξης μεταξύ των αποφοίτων της σειράς τους, για την οποία θα πρέπει να προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής (π.χ. 15ος/η από 56), καθώς και η οικονομική τους κατάσταση.  

Άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι ο/η υποψήφιος/α να προσκομίσει:

1) βεβαίωση αποδοχής από το Πανεπιστήμιο, αναφέροντας το κόστος των διδάκτρων

2) πτυχίο ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για την πραγματοποίηση των σπουδών και συγκεκριμένα:

Αγγλικά:                  ProficiencyofCambridge ή Michiganή TOEFLή IELTS
Γαλλικά:                  Superieur III ή SorbonneII
Γερμανικά:              Mittelstufe III
Ιταλικά/ Ισπανικά:   Superiore

3) συστατικές επιστολές δύο Καθηγητών του Α.Ε.Ι. από το οποίο ο/η υποψήφιος/α αποφοίτησε

4) αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του τελευταίου οικονομικού έτους

5) για τους άρρενες υποψηφίους, το πιστοποιητικό εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας     λόγω σπουδών

6) βιογραφικό σημείωμα και στοιχεία επικοινωνίας

Τα παραπάνω έγγραφα πρέπει να αποσταλούν μέχρι την 8η Ιουνίου 2018 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210 9343088) με την ένδειξη της συγκεκριμένης Υποτροφίας για την οποία υποβάλλονται.

Για περισσότερα φοιτητικά νέα και υποτροφίες κάντε like εδώ!

2.Υποτροφίες 2018 για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές από το κληροδότημα «Παν. Τριανταφυλλίδη»

Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εξωτερικό, ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «Παν. Τριανταφυλλίδη», που υπάγεται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Προκηρύσσουμε τη χορήγηση με επιλογή πέντε (05) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Παν. Τριανταφυλλίδη» για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού για ένα (1) έτος.
Α. Προϋποθέσεις χορήγησης της υποτροφίας:
1. Πτυχίο ημεδαπού Πανεπιστημίου. Προτιμώνται οι πτυχιούχοι ημεδαπών Γεωργικών και Κτηνιατρικών Σχολών.
2. Καταγωγή από την Πελοπόννησο.
3. Ηλικία έως 36 ετών.
4. Εγγραφή σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σπουδών Πανεπιστημίου Εξωτερικού, αναγνωρισμένο από τον επίσημο φορέα της χώρας μας (ΔΟΑΤΑΠ).
Κριτήριο για τη χορήγηση της υποτροφίας είναι ο βαθμός Πτυχίου του Πρώτου Κύκλου Σπουδών.
Η καταβολή της υποτροφίας για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές προσμετράται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 ή την έναρξη των σπουδών μέσα στο ακαδ. έτος 2016-2017 (κυρίως στην περίπτωση της εκπόνησης διδακτορικής διατριβής) και διαρκεί μέχρι ένα (1) έτος ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών. Η μηνιαία χορηγία ανέρχεται σε εφτακόσια (700,00) ευρώ. Σε περίπτωση εξ αποστάσεως σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού η μηνιαία χορηγία ανέρχεται σε τριακόσια πενήντα (350,00) ευρώ.
Προϋπόθεση για την καταβολή της υποτροφίας είναι η επάρκεια των εσόδων του κληροδοτήματος και η διαπίστωση της καλής προόδου των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών του υποτρόφου.
Δεν δύνανται να συμμετέχουν στην ανωτέρω διαδικασία επιλογής όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει ήδη κατά το παρελθόν υποτροφία για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές για την ίδια βαθμίδα σπουδών από το κληροδότημα «Παν. Τριανταφυλλίδη» ή από άλλο κληροδότημα

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

3.Υποτροφίες 2018 για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές από το κληροδότημα “Ζωής Σούτσου” 

Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό, ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ», που υπάγεται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Προκηρύσσουμε τη χορήγηση, με επιλογή, τεσσάρων (04) υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΖΩΗΣ ΣΟΥΤΣΟΥ» για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε ημεδαπά Πανεπιστήμια.
Α. Προϋποθέσεις χορήγησης για τις υποτροφίες 2018:
1. Πτυχίο Θετικών Επιστημών με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον «λίαν καλώς» των παρακάτω Σχολών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού Τομέα της Αθήνας:
i) Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
– Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.
– Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών.
– Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών.
– Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
– Σχολή Χημικών Μηχανικών.
– Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών.
– Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών.
– Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών.
– Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών.
ii) Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– Σχολή Αγροτικής Παραγωγής Υποδομών & Περιβάλλοντος με τρία (3) Τμήματα: α) Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, β) Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής και γ) Επιστήμη Φυτικής Παραγωγής.
– Σχολή Τροφίμων Βιοτεχνολογίας & Ανάπτυξης με δύο (2) τμήματα, α) Βιοτεχνολογίας και β) Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.
iii) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– Σχολή Θετικών Επιστημών με επτά (7) τμήματα: α) Φυσικής, β) Χημείας, γ) Μαθηματικών, δ) Βιολογίας, ε) Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, στ) Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και ζ) Μεθοδολογία Ιστορίας και Θεωρία της Επιστήμης.
iv) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– Σχολή Επιστημών & Τεχνολογίας με δύο (2) τμήματα: α) Πληροφορικής και β) Στατιστικής.
v) Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
– Σχολή Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών με δύο (2) Τμήματα: α) Οικιακής Οικονομίας και β) Οικολογίας & Γεωγραφίας.
– Σχολή Ψηφιακής Τεχνολογίας με ένα (1) τμήμα: Πληροφορικής και Τηλεματικής.

4. Χορήγηση υποτροφίας από το Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας του ΕΚΕΤΑ

Το Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (ΙΒΟ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου με τίτλο «Uptake of the Product Environmental Footprint across the MED agrofood regional productive systems to enhance innovation and market value» – «PEFMED», το οποίο χρηματοδοτείται από ιδιωτικούς πόρους, προτίθεται να χορηγήσει μία (1) Μεταπτυχιακή υποτροφία και προσκαλεί φυσικά πρόσωπα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση αυτής, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στη συνέχεια της παρούσας πρόσκλησης.

ΘΕΣΗ
Στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης προκηρύσσεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)/Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (ΙΒΟ) μία (1) Μεταπτυχιακή υποτροφία που θα χορηγηθεί σε ένα ν/μία (1) υποψήφιο(-α) διδάκτορα με τον/την οποίο(-α) θα συναφθεί σύμβαση υποτροφίας.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Χημικός Μηχανικός

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ:
Προσδιορισμός περιβαλλοντικού αποτυπώματος γαλακτοπαραγωγικών κτηνοτροφικών μονάδων σύμφωνα με τη μέθοδο Product Environmental Footprint (PEF).

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: τρείς (3) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης υποτροφίας. Η υποτροφία δύναται να ανανεωθεί ή παραταθεί χωρίς περιορισμό, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΕΤΑ και εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πίστωση στο έργο, χωρίς τη διενέργεια νέας πρόσκλησης, μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού προγράμματος (διδακτορικού) ή λήξης του έργου (όποιο εκ των δύο επέλθει πρώτο).

Τόπος Απασχόλησης: Γραφεία ΕΚΕΤΑ/ΙΒΟ, Δημάρχου Γεωργιάδη 118, Βόλος

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι την 23η Απριλίου 2018 και ώρα 13.00 και να είναι διαθέσιμοι για ενδεχόμενη ατομική συνέντευξη.

Προθεσμία για υποτροφίες 2018: Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Με πληροφορίες από: eduguide, alfavita

Σχόλια