10 ταινίες με όμορφα πλάνα που ξεχωρίζουν για τα χρώματα και τις εικόνες τους!

Δεν ήταν η πλοκή, το σενάριο ή οι ερμηνείες που τις κάνουν να ξεχωρίζουν – χωρίς να τα υποτιμούμε-. Ήταν όμως πιο συγκεκριμένα οι εικόνες και το ξεχωριστό ύφος κινηματογράφησής τους που μας έκαναν να τις προσέξουμε, πράγμα που δεν έχει συμβεί όμως με τους περισσότερους μιας και η πλειοψηφία δεν τις έχει καν ακουστά! Ας τις δούμε λοιπόν!

Μάθε – Διασκέδασε – Μοιράσου
Κάνε LIKE στο Frapress.gr και στήριξε την προσπάθεια μας!

 

1.Blind (2014)

Υπόθεση: Η Ίνγκριντ, έχοντας πρόσφατα χάσει την όρασή της αποσύρεται στην ασφάλεια του σπιτιού της, το μοναδικό μέρος που αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο, μόνη της με τον σύζυγό της και τις σκέψεις της.
Παράλληλα, ο εθισμένος στην πορνογραφία, μοναχικός γείτονας της φαίνεται να στρέφει την προσοχή του σε μια νεαρή κοπέλα του απέναντι κτηρίου.
Η ηρεμία της Ίνγκριντ σύντομα διακόπτεται όταν ξεκινά να διαισθάνεται στο διαμέρισμά την παρουσία του άντρα της, στιγμές που εκείνος θα έπρεπε να είναι στο γραφείο. Βρίσκεται πράγματι εκεί; Και γιατί να την παρακολουθεί σιωπηλά;

2. Greater Things (2015)

Υπόθεση: 4 χαρακτήρες με έδρα το Τόκιο και το Λονδίνο ζουν ο καθένας το δικό του μοναχικό καλοκαίρι. Μια ταινία που συνδέεται με ιδιαίτερο τρόπο με την αρχιτεκτονική και τα εξαιρετικά της πλάνα χωρίς απότομα κοψίματα δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αργού ρυθμού που αξίζει να δει κάθε σινεφίλ.

3. The Assassin (2015)

Υπόθεση: Η Νιε Γουιν Νιάνγκ απάγεται μικρή από ταοΐστριες μοναχές. Αφού διδάσκεται και τελειοποιεί την τέχνη του κουνγκ-φου, διατάζεται να πάει πίσω στα μέρη της και να δολοφονήσει τον άντρα που μικρή αγαπούσε, έναν κλέφτη. Η αγάπη της όμως δεν έχει σβήσει, και η Νιε θα αρχίσει να αμφισβητεί την πίστη της στα αφεντικά της.

Ο Κινέζος auteur φτιάχνει μια από τις ομορφότερες και πλουσιότερες ταινίες που είδαμε ποτέ. Ο Χου Χσιάο-Χσιεν χρειάστηκε 25 χρόνια προετοιμασίας και 5 χρόνια γυρίσματος για να κάνει αυτήν την ταινία και βλέποντάς τη δεν απορείς γιατί πήρε τόσο.

4. White Chairs (2017)

Υπόθεση: O Reza Dormishian σκηνοθετεί μια ταινία για την αγάπη και την απώλεια μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική. Ο Mat και η Emily χάσανε τις οικογένειές τους εξαιτίας ενός σεισμού και τώρα βρίσκονται μόνοι στην πόλη. Μέσα από stop-motion σεκάνς με φωτογραφίες μαθαίνουμε την ιστορία τους, χωρίς αυτοί να χρειαστεί να μιλήσουν πολύ.

5.Ascent (2016)

Υπόθεση: 100 φωτογραφίες από το Βουνό Fuji τα τελευταία 150 χρόνια για να μας διηγηθούν μια ιστορία μέσα από το γκρι πυκνό πέπλο από σύννεφα.  Η Mary είναι από την Αγγλία και ο σύντροφός της Hiroshi από την Ιαπωνία. Μια πολύ συναισθηματική αφήγηση και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία με φόντο το βουνό, με πολλά άλλα επίπεδα όμως.

6.Meteora (2012)

Υπόθεση: Ένας έλληνας μοναχός και μια ρωσίδα καλόγρια επικοινωνούν από τις κορφές των Μετεώρων χρησιμοποιώντας καθρέφτες και το φως του ήλιου. Ένας απαγορευμένος και αδιέξοδος έρωτας έφερε τον μεγαλωμένο στην Κολομβία Σπύρο Σταθουλόπουλο στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 62ου Φεστιβάλ Βερολίνου και αξίζει να γνωρίσετε το έργο του. Απίστευτα πλάνα και μαγευτική κινηματογράφηση.

7. The Movie of my Life (2017)

Yπόθεση: Ο Tony γυρνάει στην πόλη καταγωγής του μετά το κολλέγιο και βλέπει ότι ο πατέρας του έχει φύγει γα να επιστρέψει στην Γαλλία, όπου μεγάλωσε. Έχει, λοιπόν, να διαχειριστεί την αρχή της ενήλικης ζωής του και την εγκατάλειψη από τον πατέρα του.

Έχει χαρακτηριστεί η πιο εντυπωσιακή οπτικά ταινία στην ιστορία του βραζιλιάνικου σινεμά.

8. Α scene at the sea (1991)

Υπόθεση: Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού με προβλήματα ακοής. Μια μέρα ο Shigeru βρίσκει μια σανίδα του surf σε έναν σκουπιδοτενεκέ και από τότε πηγαίνει κάθε μέρα στην παραλία και εξασκείται.

9. The Wait (2015)

Υπόθεση: Μια μητέρα(Juliette Binoche) γνωρίζει την αρραβωνιαστικιά του γιου της στο σπίτι τους στην Σικελία, όσο τον περιμένουν να εμφανιστεί. Αν και το σενάριο αφήνει κενά, αξίζει να δείτε την συγκεκριμένη ταινία μόνο για τα χρώματα, την κινηματογράφηση και το production design.

10. Love & Anarchy (1973)

Υπόθεση: Η υπόθεση του έργου κινείται μέσα στη φασιστική Ιταλία πριν από το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Τζιανίνι, ενός αναρχικού που ζει σε έναν οίκο ανοχής και σκοπεύει να σκοτώσει τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Μια από τις πιο όμορφες οπτικά ταινίες της δεκαετίας του 70′ με ένα μάλιστα πολύ δυνατό σενάριο.

 

 

Σχόλια