Η Πρωτομαγιά 2018 έφτασε και αξίζει να την χαρείτε σε ένα πάρκο ή έναν λόφο της Αθήνας!

1.Εθνικός Κήπος

Ναι τον απαξιώνουμε, αλλά είναι μια όαση ακριβώς στο κέντρο της πρωτεύουσας. Λιμνούλες με πάπιες και χελωνάκια, παγκάκια παντού, άπειρα δέντρα και σημεία για να στρώσεις το τραπεζομάντηλό σου. Αξίζει να πάρεις το καλαθάκι του πικ νικ σου και να εγκατασταθείς αύριο εκεί. Κι αν βαριέσαι να φτιάχνεις εσύ το café “Ο Κήπος” σερβίρει μεταξύ άλλων ουζοποικιλίες στη σκιά των δέντρων.

2. Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Στου πρόποδες του Υμηττού υπάρχει και αυτό το ιδανικό σημείο για να έρθεις σε επαφή με την φύση. Σε κοντινή απόσταση από εκεί υπάρχει και το αναψυκτήριο της Καλοπούλας ιδανικό για την ημέρα.

3.Πεδίον του Άρεως

Βρίσκεται στην διαδικασία της ανάπλασης και αξίζει να είμαστε και εμείς αυτοί που το τιμάμε και συμβάλλουμε στην αναβάθμισή του. Έχει άλλωστε πανέμορφα σημεία με πράσινο για να αράξεις και η Πρωτομαγιά 2018 ενδείκνυται για κάτι τέτοιο.

4. Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Και για εσάς που μένετε στα δυτικά προάστια είναι η τοπ επιλογή. Ευρωπαϊκών… διαστάσεων –έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο- με τεράστια ποικιλία σε είδη δέντρων και πουλιών.
Το grande αξιοθέατο, η λιμνούλα με τις καλαμιές, που φιλοξενεί πάπιες και ψάρια γλυκού νερού στο φυσικό τους περιβάλλον. Λειτουργεί και ένα συμπαθέστατο café με καλή μουσική και ακόμα καλύτερες ποικιλίες finger food, για την περίπτωση που οι βόλτες στη φύση σας ανοίξουν την όρεξη.

5. Άλσος Συγγρού

Στα όρια Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Μελισσίων βρίσκεται το Άλσος Συγγρού. Εκεί στα 950 στρέμματα γης, πολλοί Αθηναίοι βρίσκουν μια όαση πρασίνου και οξυγόνου. Πέρα από το να βαδίσετε στα μονοπάτια του θα ήταν μια υπέροχη ιδέα ένα πικ-νικ με τη παρέα σας.

6. Άλσος Περιστερίου

Ένας καταπράσινος παράδεισος 60 στρεμμάτων στα δυτικά προάστια σας περιμένει να τον εξερευνήσετε. Μια βόλτα στα δρομάκια του άλσους που είναι γεμάτα χρώματα, αρώματα και τα πανύψηλα δέντρα θα σας συντροφεύουν και θα σας δροσίζουν σε κάθε βήμα. Όσοι αγαπούν την άθληση, εδώ θα βρουν ένα μοναδικό υπερσύγχρονο γυμναστήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για να γυμναστούν μέσα στη φύση και να διώξουν από πάνω τους το άγχος! Εντάξει αυτό όχι για την Πρωτομαγιά 2018, αλλά αν είστε από αυτούς που διαβάζουν, πάρτε το βιβλίο σας και χαλαρώστε κάτω από τις φυλλωσιές με καλαθάκι και τραπεζομάντηλο!

7. Άλσος Βεΐκου (Γαλάτσι)

Το συνολικής έκτασης 217 στρεμμάτων πάρκο θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα έχει όλα και είναι ιδανικό για μια εξόρμηση στη φύση την Πρωτομαγιά 2018. Είναι ένα άλσος με γρασίδι, δέντρα και κιόσκια που σε περιμένουν να τα απολαύσεις μαζί με το καρό τραπεζομάντηλο σου και την καλύτερη παρέα!

8.Λόφος Φιλοπάππου

Ένα δάσος μέσα στην πόλη. Πλούσια πανίδα με σπάνια είδη από χελώνες και πάνω από 120 διαφορετικά είδη πουλιών. Στα συν το υπέροχο πλακόστρωτο του Πικιώνη και το εκκλησάκι του Λουμπαρδιάρη. Δες περισσότερα για το πόσα μπορείς να κάνεις στο Λόφο του Φιλοπάππου εδώ.

9.Άλσος Νέας Σμύρνης

Πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, σήμα κατατεθέν της πόλης και πόλος έλξης επισκεπτών, το Άλσος της Νέας Σμύρνης, χρονολογείται από την δεκαετία του ‘20 και εκτείνεται σε τεράστια έκταση. Ο χώρος, εκτός από το φυσικό περιβάλλον, προσφέρεται για διοργάνωση αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Το στολίδι της περιοχής, για τους κατοίκους. Έχει και ποδηλατοδρόμιο. Λειτουργεί από τις 6 μέχρι τις 11 το βράδυ.

10. Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

To Πάρκο Σταύρος Νιάρχος σας περιμένει την 1η Μαΐου για τον εορτασμό της άνοιξης με μουσική, χορό και μαγιάτικα στεφάνια. Δείτε, λοιπόν, όλο το πρόγραμμα γιατί αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την Πρωτομαγιά 2018!

The Swingin’ Cats
Οι The Swingin’ Cats έρχονται με swing και rock n’ roll μελωδίες και τραγούδια που νικούν τον χρόνο!

Κοφτά κιθαριστικά ακόρντα και τύμπανα δίνουν το ρυθμό, ενώ τα πνευστά απογειώνονται στον τόσο απλό μα ξεσηκωτικό shake ρυθμό. Ένα χορευτικό πρόγραμμα που ζωντανεύει μια μεγάλη γκάμα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε κινηματογραφικό σκηνικό. Μουσική που θα μας ταξιδεύει σε παλιές εποχές με κέφι ταιριαστό σε αυτή την ολάνθιστη ημέρα!

12.30 | ΞΕΦΩΤΟ

Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε το παραδοσιακό πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας, μετά από μία βόλτα συλλογής πολύχρωμων ιδεών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Εικαστικός

10.30-12.30 & 13.00-15.00 | ΝΟΤΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Έως 30 ενήλικες ανά εργαστήριο με προεγγραφή στο snfcc.org

Ψάχνοντας το Μάη

Ο Μάης κρύβεται όσο πιο καλά μπορεί στο Πάρκο, ενώ μικροί και μεγάλοι συνθέτουν ομάδες και καταστρώνουν σχέδιο για να τον βρουν και να του δώσουν το στεφάνι του!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

11.00-12.15 & 12.30-13.45 | ΞΕΦΩΤΟ

Έως 20 οικογένειες ανά ώρα, με προεγγραφή στο snfcc.org

Πρωτομαγιάτικο Facepaint

Τα πρόσωπα των παιδιών γεμίζουν με ανοιξιάτικα χρώματα για να υποδεχτούν τον Μάη! Οι αγαπημένοι μας ζωγράφοι προσώπου είναι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και την Πρωτομαγιά για να γεμίσουν με χρώματα και χαρά τα πρόσωπα των παιδιών!

11.00-16.00 | ΠΕΥΚΩΝΑΣ

Κινούμενα Πρωτομαγιάτικα λουλούδια
Την Πρωτομαγιά το Playroom υποδέχεται τα παιδιά σε ένα εργαστήρι που τα μεταμορφώνει! Με ανακυκλώσιμα υλικά φτιάχνουν τρισδιάστατα μικρά λουλούδια για το στεφάνι και τη ζώνη τους, κι έπειτα πιο μεγάλα, στολές ολόκληρες που τις φορούν και κάνουν τους επισκέπτες του Πάρκου να τα μπερδεύουν με τις λεβάντες και τα φασκόμηλα!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom

11.30-15.30 | ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

40 άτομα ανά 30′. Οι δηλώσεις συμμετοχών ξεκινούν στο χώρο της εκδήλωσης στις 11.00 και στις 13.00

Ένα φουρφούρι άνθισε στη γλάστρα μου!
Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα και χρώματα, δημιουργώντας έναν ολάνθιστο ανεμόμυλο, σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

11.30-14.30 | ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΒΕ

Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους Έως 30 συμμετοχές ανά 60’
Οι συμμετέχοντες προεγγράφονται στις 11.00 για τα εργαστήρια των 11.30 και 12.30, και στις 13.00 για το εργαστήριο στις 13.30.

Circus Dayz
Εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ακροβάτες και μίμοι, θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

12.00-13.00 | ΑΓΟΡΑ & ΞΕΦΩΤΟ

 

Σχόλια