Σάββατο και Κυριακή δηλαδή Σαββατοκύριακο δηλαδή ΣΚ δηλαδή αυτό-που-περιμένεις-όλη-την-εβδομάδα.

Δύο λέξεις μόνο, με τόσο μεγάλο νόημα όμως! Χιλιάδες σκέψεις σου κατακλύζουν το μυαλό για το ΣΚ που έρχεται· πάρτι, ποτά, παρέες, σινεμά, φαγητό και άλλες πολλές έννοιες και ιδέες άμεσα συνδεδεμένες με το ιδανικό Σαββατοκύριακό σου. Τόσες πολλές για την ακρίβεια που σίγουρα, έστω μία φορά, θα έχεις περάσει το διήμερο μέσα κάνοντας τίποτα, γιατί ακριβώς δεν ξέρεις τι από όλα να κάνεις!

Μη σκας darling! Το Frapress είναι εδώ για εσένα, όπως κάθε φορά, για να σου εγγυηθεί ένα φοβερό και διαφορετικό ΣΚ! Αυτή τη φορά ετοιμάσου να πιείς (με μέτρο πάντα ε!) αλλά και να γευτείς τα πιο υπέροχα κοκτέιλ της Αθήνας σε ιδιαίτερα και πραγματικά υπέροχα μαγαζιά που είμαστε σίγουροι ότι όλο και κάποιο θα γίνει το στέκι σου. Γιατί άλλωστε…

“You can’t buy happiness but you can have a cocktail and that’s kind of the same thing”

1. The Clumsies

Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για κοκτέιλ μπαρ αν δεν είχαμε στη λίστα μας το the Clumsies φυσικά. Ένα από τα 50 καλύτερα μπαρ παγκοσμίως, το the Clumsies, τοποθετημένο στο κέντρο κυριολεκτικά της Αθήνας, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία τόσο στους “δύσκολους” όσο και στους πιο “εύκολους” πελάτες. Τα κοκτέιλ για όλα τα γούστα, με αρώματα και γεύσεις που αναδύονται από τις αλχημείες των καλά “διαβασμένων” bartenders καθιστούν το all day bar the Clumsies ένα μέρος για να πειραματιστείς, να δοκιμάσεις ιδιαίτερα και κλασσάτα κοκτέιλ σε ένα πανέμορφο, πολυεπίπεδο χώρο που σίγουρα αξίζει τη διάκριση που του έχει απονεμηθεί.

Must try: Celtic Forest

(Πραξιτέλους 30, Αθήνα)

2. El Jiron

Στεγασμένο σε μία πανέμορφη μονοκατοικία της δεκαετίας του ’30 στο Νέο Ψυχικό, το El Jiron αποτελεί ένα bar-restaurant που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς. Η ιδιαίτερη ονομασία του προϊδεάζει ευχάριστα για όλα τα εξίσου ιδιαίτερα κοκτέιλ, και όχι μόνο, που θα γευτείς από τα χέρια του ταλαντούχου Δημήτρη Παπαϊωάννου. Δίνοντας έμφαση τόσο στην εξαιρετική και ευφάνταστη εμφάνιση όσο και στη γεύση και στην ισορροπία των υλικών, το El Jiron είναι το ιδανικό μέρος για την διαδικασία μύησης σε εξίσου κλασικά αλλά και εξωτικά κοκτέιλ σε έναν περίτεχνα διακοσμημένο χώρο και κήπο, με άρωμα Ισπανίας.

Extra info: Ισπανία μυρίζει και η σταθερά ανερχόμενη κουζίνα του μαγαζιού, που ταιριάζει τέλεια με τα “υγρά” εδέσματα που θα δοκιμάσεις.

Must try: Oramayo

(Δημητρίου Βασιλείου & Γλαύκου 14, Νέο Ψυχικό)

3. Drunk Sinatra

Μπαίνοντας σου κλείνει το μάτι ο Frank Sinatra. Έπειτα, τα αυτιά σου χαϊδεύουν ήχοι της jazz, blues και swing. Παντού γύρω σου έπιπλα-αντίκες μιας ξεχασμένης δεκαετίας και στο μπαρ ένας ολόκληρος κόσμος σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Funk διάθεση πλανάται στον αέρα σε έναν άνετο και παιχνιδιάρικο χώρο για όλα τα γούστα που σε καλεί να πειραματιστείς μέσα από μια μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων αλλά και κλασικών κοκτέιλ, αρκετά από αυτά σε οικονομικές τιμές. Ένας χώρος που σφύζει από jazz ζωή, στην καρδιά της Αθήνας!

Must try: Fly me to the moon

(Θησέως 16, Αθήνα)

4. MoMix


Έχεις πιει ποτέ κοκτέιλ από σύριγγα; Μήπως έχεις φάει ποτέ μια μπάλα φτιαγμένη από το αγαπημένο σου ποτό; Αν όχι τότε αξίζει να βρεθείς στο MoMix και να δεις πως μπορεί να συνδυαστεί η μοριακή γαστρονομία, τα αγαπημένα σου κοκτέιλ και οι πιο funky ήχοι της πόλης. Ό,τι πιο ευφάνταστο, φαγώσιμο ή πόσιμο θα το βρεις σίγουρα εδώ.

Must try: Perfect Kiss

(Κελεού 1, Κεραμεικός)

5. 42


Αν αγαπάς την vintage διακόσμηση, τη χαλαρή μουσική και μια ατμόσφαιρα από παλιά Αθήνα, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφτείς το Bar 42. Το παλαιικό ξύλινο περιβάλλον συνδυασμένο με κλασσικά αλλά και πιο καινοτόμα κοκτέιλς σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει. Μετά από μία κουραστική μέρα στη σχολή ή τη δουλειά είναι το κατάλληλο μέρος για να χαλαρώσεις με την παρέα σου, κάνοντας συζητήσεις για τo best next thing πίνοντας the best coctails in town.

Must try: Nothing but love

(Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα)

6. Noel

Τελευταίο αλλά όχι αμελητέο και φυσικά αγαπημένο αφήσαμε το Noel, την πιο καλλιτεχνική γωνία της πόλης. Ένα μαγαζί χαμαιλέοντα πως μεταλλάσσεται ανά εποχή και εξελίσσεται συνεχώς. Οι περισσότεροι το γνωρίζουν λόγω του extravagant Χριστουγεννιάτικου στολισμού του αλλά θα ήταν άδικο να είναι γνωστό μόνο για αυτό. Ποικιλία κοκτέιλ και γευμάτων, καθώς και μια ατμόσφαιρα άκρως ελκυστική για ρομαντικές-καλλιτεχνικές ψυχές.

Must try: Gin&Tonic

(Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα)

Σχόλια