3)Αγία Φωτεινή

Μια ήρεμη και μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής με θέα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον ναό του Ολυμπίου Διός είναι η καλύτερη επιλογή. Χτισμένος στα ερείπια του αρχαίου ιερού της Εκάτης, δίπλα στο ιερό του Πανός, ο ναός της Αγίας Φωτεινής είναι μια όαση μέσα στη καρδιά του κέντρου ενώ λέγεται πως οι νύμφες της αρχαιότητας συχνάζουν ακόμα στον προαύλιο χώρο.

4)Άγιος Γεώργιος

Ο ιστορικός και πανέμορφος ναός του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, χτισμένος του 1849, παραμένει μία από τις κλασικές και αγαπημένες επιλογές των Αθηναίων για Ανάσταση, ενώ προσελκύει και αρκετές διασημότητες.

5)Μητρόπολη

Φυσικά και δεν θα έλειπε από την λίστα η Μητρόπολη για Ανάσταση το Πάσχα 2018.

6)Αγία Ειρήνη

Γνωστή και μη εξαιρετέα. Μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των Αθηναίων, ενώ διαθέτει την πιο διάσημη ελληνική βυζαντινή χορωδία.

7)Άγιος Φίλιππος

Βρίσκεται στην Αδριανού, στο Μοναστηράκι. Χτίστηκε το 1886 πάνω στα ερείπια παλαιότερου ναού, απέναντι από την είσοδο της Αρχαίας Αγοράς.

8)Άγιος Νικόλαος

Ένα εκκλησάκι που δεν θα το βρείτε εύκολα αν δεν σας πουν που βρίσκεται. Βρίσκεται στην Ρηγίλλης. Πίσω ακριβώς από το Ωδείο Αθηνών και απέναντι από την είσοδο των παλαιών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Το κλίμα είναι πραγματικά μαγευτικό…και θυμίζει κάτι από ελληνική επαρχία.

9)Αγία Μαρίνα

Από τους πιο περίτεχνους ναούς της πόλης, η Αγία Μαρίνα πάνω στον λόφο των Νυμφών διαθέτει ξεχωριστό ρυθμό, που «στεφανώνεται» από έναν μεγάλο τρούλο και τέσσερις μικρότερους, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει και η παλαιότερη, βυζαντινή εκκλησία του 12ου αιώνα με περίτεχνες τοιχογραφίες. Πιάστε θέση στην πλακόστρωτη πλατεία μπροστά της και απολαύστε την Ανάσταση το Πάσχα 2018!

 

 

11.Αιθιοπική εκκλησία

Ο ναός των Αιθιόπων Κοπτών στο Πολύγωνο κατά την περίοδο του Πάσχα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία από μόνος του. Για να μπείτε στον ναό θα πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια σας ενώ, εθιμοτυπικά, οι παρευρισκόμενοι φορούν άσπρα ρούχα.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2