Ταξίδια και τέχνη… ο ιδανικός συνδυασμός!

Υπάρχουν πόλεις οι οποίες τόσο λόγω ιστορίας, όσο και λόγω συνθηκών διαβίωσης έχουν αποτελέσει προορισμούς για κάθε άτομο που αγαπά τις τέχνες. Αυτές, λοιπόν, θα απαριθμήσουμε σήμερα, που κρύβουν καλλιτεχνικές εκπλήξεις σε κάθε τους γωνιά, είτε πρόκειται για street art, είτε για αρχαία αγάλματα και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

1.Παρίσι

Από πού να την πιάσεις την συγκεκριμένη πόλη και την καλλιτεχνικότατη φλέβα της. Ευρωπαϊκό κέντρο τέχνης του προηγούμενο αιώνα. Θα βρεις πέρα από το Λούβρο δεκάδες ακόμη μουσεία όπως το Musee de l’Orangerie, Musee d’Orsay, το Pompidou και την Modus Art Gallery για μοντέρνα τέχνη και πολλά ακόμη.

Aν πάλι προτιμάς την street art πρέπει να πας στην συνοικία της Belleville.

Γενικώς, οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας διαθέτουν γύρω στα 5-10 μουσεία με πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες και μεγάλες συλλογές.

Δες εδώ τις νέες ανοιξιάτικες προσφορές της Aegean για Παρίσι και κλείσε εισιτήρια!

2. Νέα Υόρκη

MoMA, Guggenheim και Metropolitan είναι πραγματικά τα μουσεία-γίγαντες σε ολόκληρο τον κόσμο. Και θα τα βρεις όλα στην συγκεκριμένη πόλη!

Εταρείες όπως η New York Gallery Tours θα σας ξεναγήσουν στο λαβυρινθώδες street art της πόλης σε συνοικίες όπως το Soho, το Chelsea, η Tribeca και το Lower East Side.

3. Bερολίνο

Το νέο “it place” για λάτρεις της σύγχρονης τέχνης. Ό,τι νέο παίζει σε μουσική, θέατρο κλπ πλέον βρίσκεται εκεί. Επισκέψου σίγουρα την East Side Gallery που εκτείνεται για 1,3 χιλιόμετρα αλλά και την εναλλακτική γειτονιά του Kreuzberg.

Υπάρχει και ολόκληρο “νησί” στην μέση της πόλης που ονομάζεται The Museum Island.

4. Miami

Στο Wynwood Arts District θα βρεις μια γειτονιά με τουλάχιστον 30 γκαλερί και στούντιο, ενώ εκεί διοργανώνεται το Art Basel, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τέχνης στον κόσμο. Για σύγχρονη τέχνη αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε το Perez Art Museum.

5. Tokyo

Ας ξεκινήσουμε από το SCAI the bathhouse, μια γκαλερί σύγχρονης τέχνης που στεγάζεται σε λουτρά χτισμένα πριν από τουλάχιστον 200 χρόνια. Από συνοικίες το Roppongi distict είναι το μέρος που φιλοξενεί το διάσημο Mori Art Museum και πολλά ακόμη.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2