Το τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο φοιτητές να προσπαθούν να πουλήσουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα που έχουν παραλάβει ΔΩΡΕΑΝ από τον Εύδοξο.

Με αφορμή μια δημοσίευση που έγινε στη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών, όπου μια φοιτήτρια, η οποία είχε τελειώσει τη σχολή της, προσπάθησε να πουλήσει τα βιβλία της, γράφουμε αυτό.

Προφανώς η ελληνική παιδεία έχει αρκετά προβλήματα. Δύο προτερήματα που της έχουν απομείνει όμως και θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε είναι το γεγονός ότι η τριτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση παραμένει ΔΩΡΕΑΝ και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα διατίθενται μέσω του Εύδοξου ΔΩΡΕΑΝ.

Μπορεί κάποιος που διαβάζει αυτό το άρθρο να ανήκει στην προνομιούχα γενιά που λάμβανε δωρεάν ακόμη και δύο βιβλία για κάθε μάθημα αλλά πλέον αυτά προς πληροφόρηση σας έχουν μειωθεί στο ένα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Είναι απαράδεκτο από τη στιγμή που στον Εύδοξο υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής βιβλίων φοιτητές να επιχειρούν να τα πουλήσουν, σε όσο δύσκολη θέση και αν βρίσκονται οικονομικά.

Πέρα από το “απαράδεκτο” της υπόθεσης, το οποίο μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ίσως είναι υποκειμενικό, η κίνηση αυτή ΔΕΝ επιτρέπεται.

Μπορείτε να το δείτε στη σχετική ανακοίνωση:

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δείτε ένα φοιτητή να επιχειρεί να πουλήσει τα συγγράμματα που έχει παραλάβει ΔΩΡΕΑΝ μπορείτε να του δείξετε αυτό.

Y.Γ1: Τα credits για την φωτογραφία στον Michael Kotzakolis.

Υ.Γ2: Προφανώς αναφερόμαστε στα συγγράματα που έχουν δοθεί δωρεάν από κάποια υπηρεσία του δημοσίου.

Σχόλια