Πόσο θες να κολυμπήσεις σε αυτές τις φυσικές πισίνες;

Είναι πραγματικά πανέμορφες!

Οικο-αρχαιολογικό πάρκο Ικ Κιλ, Μεξικό!

Ένα τοπίο βγαλμένο από ταινία. Βράχια που φτάνουν τα 60 μέτρα και μπλε νερά δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό. Πρόκειται για την πιο βαθιά φυσική πισίνα.

2. Grotta De la Poesia / Σπήλαιο της ποίησης

Η «φυσική πισίνα» της Ιταλίας αποτελείται από ένα υποβρύχιο συγκρότημα, το οποίο ενώνει τις δυο κοιλότητες Poesia Piccola και Poesia Grande. Έχει δυο εισόδους, μια από τη θάλασσα στη βάση του βράχου και μια από τη στεριά. Σύμφωνα μ’ ένα μύθο, μια μούσα κάποτε έκανε μπάνιο της εκεί και έμεινε γνωστό ως το Σπήλαιο της Ποίησης.  Θυμίζει και λίγο Κουφονήσια ή Θάσο… το λες!

Δείτε εδώ τις εκπληκτικές φυσικές κολυμπήθρες στο Πάπιγκο!

3. Las Grietas, Εκουαδόρ

Η λιμνοθάλασσα Λας Γκριέτας είναι ένα φυσικό διαμάντι με βαθυγάλανα νερά που εδώ και χρόνια προσελκύει όσους πραγματικά αγαπούν τις εξτρίμ δραστηριότητες.

5. Καταρράκτες Εραουάν

Ο Εθνικός Δρυμός Erawan, έχει έκταση 550 τετρ. χλμ και βρίσκεται στη δυτική Ταιλάνδη. Ιδρύθηκε το 1975 και είναι ο 12ος Εθνικός Δρυμός της Ταιλάνδης. 
Το σημαντικότερο αξιοθέατο του δρυμού είναι οι ομώνυμοι, επτά επιπέδων, καταρράκτες. ΣτηνΙνδουιστική μυθολογία, Erawan ήταν ένας λευκός ελέφαντας με τρία κεφάλια. Οι καταρράκτες του έβδομου επιπέδου, λέγεται ότι μοιάζουν με τον Erawan. 
Βρίσκονται μέσα σε πυκνή βλάστηση και είναι από τους πιο όμορφους καταρράκτες στην Ασία.
Στον Εθνικό Δρυμό υπάρχουν επίσης και τέσσερα σπήλαια, τα : Mi, Rua, Wang Bahdam και Phartat.

6. Μπλε τρύπα Νάντα

Βαθιά και καθαρά νερά στο Luganville!

7. Γκιόλα, Θάσος

Από τις ομορφότερες φυσικές πισίνες!

8. State Park Cumming Falls

9. Καταρράκτες Χαβάσου, Αριζόνα

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα έχει ως αποτέλεσμα η φυσική πισίνα στην Αριζόνα να έχει ένα μαγευτικό γαλάζιο χρώμα. Πρόκειται για έναν καταρράκτη 27 μέτρων που έχει χαρακτηριστεί ως επίγειος παράδεισος.

10.Θερμές πηγές του Παμουκάλε, Τουρκία

Ένα λευκό τοπίο, αλλά όχι εξαιτίας του χιονιού. Το Παμούκαλε «ντύθηκε» στα λευκά εξαιτίας της μακροχρόνιας εναπόθεσης των ασβεστούχων αλάτων που περιέχονται στις θερμές ιαματικές πηγές της περιοχής.

Το Παμούκαλε αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό στον κόσμο φυσικό αξιοθέατο, που συγκαταλέγεται στις πιο χαρακτηριστικές καρτ ποστάλ της γειτονικής Τουρκίας, ενώ θεωρείται ένα απ’ τα αρχαιότερα σπα της ανθρωπότητας.

Σχόλια