Bad News: Το παιχνίδι που σε κάνει άρχοντα των Hoaxes!

Το Bad News είναι το παιχνίδι που θα σου μάθει τα μυστικά των fake news και πως θα εξαπατήσεις τους γύρω σου!

Θέλεις να φτιάξεις το επόμενο μεγάλο site, οπού θα εξαπατάς κόσμο με ψεύτικες ειδήσεις; Τότε το Bad News είναι το ιδανικό παιχνίδι για σένα! Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018, δημιουργήθηκε από το εργαστήριο Social Decision του Cambridge σε συνεργασία με την εταιρεία DROG που ειδικεύεται στην έρευνα και την ανίχνευση των fake news στο διαδίκτυο.Bad News παιχνίδι

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, και για να δείξει στους παίκτες πως να αναγνωρίζουν μια ψεύτικη είδηση, ωστέ να μην γίνονται θύματα των hoaxes. Επιπλέον είναι αρκετά διασκεδαστικό multiple choice game, καθώς μπορείς να εξαπατήσεις κόσμο και να φτιάξεις γελοίες θεωρίες συνωμοσίας.

Πως παίζεται;

Στόχος του παιχνιδιού είναι να διδάξει στους παίκτες τη τέχνη των fake news, μετατρέποντας τους σε συνωμοσιολογους των ιδεών αυτών. Ο παίκτης ξεκινά από ένα μικρό ψεύτικο twitter λογαριασμό (όπως το Donald J. Trunp ή τη Nasä) και σταδιακά στόχος του είναι να αποκτήσει περισσότερους followers και credibility, μέσω της δημιουργίας μιας σελίδας που θα διαδίδει “αυτά που δεν θέλουν να μάθετε”. Ένα μίνι μακελειό δηλαδή.

Bad News παιχνίδι

Bad News παιχνίδι

Ωστόσο, αν πεις πολύ φανερά ψέματα, π.χ Οι εξωγήινοι δεινόσαυροι έφτιαξαν τις πυραμίδες, είναι λογικό να χάσεις followers. Στόχος του παιχνιδιού είπαμε είναι να σε κάνει μάστερ στα fake news, οπότε ανά διαστήματα σου δίνει και μερικά tips για να δελεάσεις τους πιθανούς σου followers, όπως τα προβοκατόρικα memes ή άρθρα με τίτλο που θα σκαλώσει τους αναγνώστες.

Bad News παιχνίδι

Το παιχνίδι σου δίνει την επιλογή να χτίσεις τις ειδήσεις σου μέσω του φόβου ή της οργής των followers σου, να ακολουθήσεις μια φιλοδεξιά ή αριστερή πολιτική (και να συνεχίσεις το έργο σου σύμφωνα με το στυλ τους) αλλά σε βάζει να αντιμετωπίσεις και όσους ανίδεους τολμήσουν να σε αμφισβητήσουν.Bad News παιχνίδι

Δες εδώ μερικά από τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια των ’90s!
Bad News παιχνίδι

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού θεωρούν πως το “Bad News” θα βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους να ξεχωρίσουν τη ψεύτικη είδηση από την αληθινή, μεταφέροντας τους από τη θέση του θύματος σε αυτή του θύτη. Το κεντρικό του μήνυμα είναι να μην πιστεύεις οτιδήποτε βλέπεις στο ίντερνετ, και είναι δεδομένο, πως αν παίξεις το παιχνίδι θα δεις τα πράγματα ακόμα καλύτερα.

Για να παίξεις το παιχνίδι μπες εδώ: https://www.getbadnews.com/#intro

Σχόλια