Αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια που παίζαμε στα (περίπου) 90’s!

Εφόσον έχουμε όλοι αντιληφθεί (not) πως το 1997 δεν ήταν πριν δέκα χρόνια, αλλά πριν ε ι κ ο σ ι, αξίζει να θυμηθούμε παιχνίδια που λιώναμε στα νιάτα μας, στο playstation, στο game boy και στα arcades.

Την δεκαετία που όλα ήταν πιο cool (δεν παίρνω και όρκο, ήμουν μικρός), κυκλοφόρησαν πολλά από τα πιο θρυλικά παιχνίδια που μεγάλωσαν, και συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενιές και γενιές. Σε αυτό το σημείο και χωρίς ιδιαίτερο λόγω θέλω να πω πως ο Crash Bandicoot πατάει τον Mario για πλάκα, και δεν το παίρνω πίσω.

Αναφέρω μερικά βιντεοπαιχνίδια επιγραμματικά:

  • Silent Hill
  • Super Mario
  • Resident Evil
  • Castlevania
  • Sonic the Hedgehog
  • Metroid
  • Street Fighter
  • Golden Eye
  • TheLegend of Zelda
  • Final Fantasy
  • Double Dragon
  • Tony Hawk
  • Tenchu

1. Tekken 3Αποτέλεσμα εικόνας για tekken 3

Ξεκινάμε με το αγαπημένο μου παιχνίδι , το Tekken 3, ή αλλιώς ο ορισμός του απόλυτου ξύλου. Το καλύτερο παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει σε Playstation 1, με μοναδικούς χαρακτήρες που πλακώνονται μεταξύ τους, όπως ο Lei Wulong, o Paul Phoenix, o Law, η Nina o King και όλο το σόι των Mishima-Kazama.

Βάλτο να παίζεις με τους φίλους σου με τις ώρες αλλά ΜΗΝ τους αφήσεις να αγγίξουν τον Eddy.

Αποτέλεσμα εικόνας για tekken 3

Από τη μια ο Yoshimitsu, που χωρίς ιδιαίτερο λόγο μπορούσες να κάνεις χαρακίρι και να χάσεις μόνος σου ζωή. Από την άλλη ο Eddy Gordo, ή αλλιώς ο πάταόλατακουμπιάμαζί, κάτι θα κάνεις

2. Crash Bandicoot

Αποτέλεσμα εικόνας για crash bandicoot ps1

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές του gaming, ο Crash Bandicoot επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι μαζί με τον Aku Aku (ναι τη μάσκα που κανείς μας δεν ήξερε τι λέει) έτοιμος να δώσει ξύλο στον Neo Cortex.

Οι σβούρες του  thug life πορτοκαλένιου Crash που γκρέμιζαν τα πάντα, η  τροπική μουσική και το πολύχρωμο background, δεν γίνεται να μην σου προκαλούν μια αίσθηση πουτ*νας νοσταλγίας που σου καίει τα σωθικά, ένας πόθος που σε εξουθενώνει, σε ταπεινώνει αλλά στο τέλος σε ανυψώνει στα απέραντα ύψη, μέχρι τελικά να θυμηθείς πως υπάρχει και το Crash Nitro Kart και να νιώσεις τα ίδια ξανά από την αρχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για crash bandicoot 1

3. Disney’s Hercules

Αποτέλεσμα εικόνας για disney's hercules ps1

Δεν ξέρω αν από αντικειμενικά κριτήρια είναι καλό παιχνίδι, αλλά τελείως υποκειμενικά, ο Ηρακλής ήταν π α ι χ ν ι δ α ρ α. Ο Ηρακλής της Disney είχε έντονη δράση, και ακολουθούσε τους άθλους του Ηρακλή (δηλαδή να δείρει τον Άδη).

Φοβερά γραφικά για ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε στα τέλη του 1997, χρησιμοποιώντας μια μίξη 2-D και 3-D στοιχείων,  και είχε ένα από τα επικότερα boss fights με τη Λερναία Ύδρα. Αλλά πάνω από όλα ο Ηρακλής ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!1

Αποτέλεσμα εικόνας για disney's hercules gameplay

4. Tomb Raider

Αποτέλεσμα εικόνας για tomb raider ps1

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τριγωνόβυζη αρχαιολόγο που μας έκανε να λιώνουμε με τις ώρες στην κονσόλα; Η Lara Croft κυρίες και κύριοι, η τύπισσα που έγινε μέχρι και ταινία με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie, τα έβαλε με καουμπόιδες, κενταύρους, μεταλλαγμένους, μούμιες, μεχρι και με έναν γ*μημενο τυραννόσαυρο και κέρδισε! #ΣΟΚ (ΥΓ. Tomb Raider 2 ακόμα καλύτερο)

*Η Λαρα Κροφτ έκανε περισσότερες διαφημίσεις για τη Lucozade απ’ότι ο Κοντοπίδης για τον ντελιβερά*

5. Pokemon

Αποτέλεσμα εικόνας για pokemon red and blue

Αφού έγιναν τα όργια το περσινό καλοκαίρι, τα Pokemon είναι σχεδόν αυτονόητο γιατί βρίσκονται στη λίστα.

Από τις πρώτες (μεγάλες) κασέτες για το Gameboy, Gold Red & Blue, στις Gold & Silver, Fire Red & Leaf Green, Ruby, Saphire & Emerald και πάει λέγοντας, τα Pokemon έχουν μεγαλώσει γενιές (1-2 το πολύ) με τα παιχνίδια τους, και συνεχίζουν ακόμα, με Pokemon βίδες, κλειδιά και σακούλες σκουπιδιών (όντως). Και θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν, γιατί είναι γαμάτα και μακάρι να υπήρχαν και στη πραγματικότητα και να είχαμε 5-6 ο καθένας, αλλά σε γενικές γραμμές καταδικάζουμε τη βία από που προέρχεται.

Αποτέλεσμα εικόνας για pokemon red and blue gameplay

6. Mario Kart

Αποτέλεσμα εικόνας για mario kart 64

Ο Σουπερ Μαριος και πολλοί άλλοι χαρακτήρες όπως Luigi, Bowser, Donkey Kong κλπ. κοντράρονται σε διάφορες πίστες με καρτ. Θέλετε κάτι άλλο; Ιδανικό παιχνίδι για να παίξεις με φίλους, να τους πετάξεις μια μπανανόφλουδα και να λουστείς με τα δάκρυα τους όταν θα βγεις πρώτος και αυτοί καταλήξουν στην τελευταία θέση.

Σχετική εικόνα

*Αν έχεις έστω και λίγο αυτοσεβασμό, ΔΕΝ επιλέγεις τον Mario

7. Mortal Kombat

Αποτέλεσμα εικόνας για mortal kombat trilogy

Αν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που να είναι ο ορισμός του controversial, αυτό δεν είναι άλλο από το Mortal Kombat. Βρωμόξυλο, σφαγές, αποκεφαλισμοί, και όλα αυτά τα χαρούμενα, γενικά το Mortal Kombat ήταν ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Απλά σκέψου την γιαγιά σου να μεταμορφώνεται από Liu Kang σε δράκο και να ακουστεί το σχεδόν οργασμικό FATALITY.

ΥΓ. Το Mortal Kombat είχε το κ α λ ύ τ ε ρ ο  τζαμάουα 90’s techno theme που έχει υπάρξει σε βιντεοπαιχνίδι.

Αποτέλεσμα εικόνας για mortal kombat trilogy fatalities

8. Spiderman

Σχετική εικόνα

Ένα βιντεοπαιχνίδι που μας έδωσε ακριβώς αυτό που είναι ο Spiderman, σε αντίθεση με όλες τις ταινίες που έχει κυκλοφορήσει η Marvel. Ιστοί από εδώ και από εκεί, απίστευτες δυνατότητες για ένα παιχνίδι που δημιουργήθηκε πριν 17 χρόνια, και πάνω απ’όλα, πολύ ξύλο. With great power comes great responsibility.

9. Metal Gear Solid

Αποτέλεσμα εικόνας για metal gear solid ps1

Οκ, για κάποιο λόγο δεν έτυχε ποτέ να παίξω Metal Gear Solid, αλλά επειδή είμαι αντικειμενικός (χαχαχ) ο Solid Snake δεν θα μπορούσε να λείπει. Ωστόσο από αυτά που έχω δει, είναι δεδομένο πως το MGS είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της εποχής του.

Αποστολές με καμουφλάρισμα, ξύλο και πιστολίδι, πολύ όμορφο storyline και καθηλωτικά cutscenes, είναι μερικές από τις προφανείς αποδείξεις γιατί η Konami συνεχίζει να κυκλοφορεί τα MGS και με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για metal gear solid ps1 hiding

10. Oddworld: Abe’s Odussey

Αποτέλεσμα εικόνας για oddworld abe's oddysee

Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται, αλλά ο Abe ήταν ένα από τα πιο όμορφα βιντεοπαιχνίδια που έχουν υπάρξει έβερ. Πανέξυπνο παιχνίδι, πρωτοποριακά γραφικά για το 1990,με τον σκλάβο Abe να επαναστατεί και να προσπαθεί να σώσει τους υπόλοιπους Mudokons από τη σφαγή. Οι εχθροί και οι σύμμαχοι είχαν τη δική τους προσωπικότητα, και αντιδρούσαν διαφορετικά στις πράξεις που έπαιρνε ο χρήστης. Oddworld, όνομα και πράγμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για oddworld abe's oddysee

Σχόλια