Αυτό το Σαββατοκύριακο γίνονται άκρως ενδιαφέροντα πραγματάκια! Event με ελεύθερη είσοδο για τους λάτρεις κάθε τέχνης!

Δεν ξέρουμε πού να πρωτοπάμε… Χωρίς υπερβολή!

1.Εμπρός – Πίσω 80′, 90’s, 00’s party στο Εμπρός! “ΑΡΧΗ” Γ’ Έτος

Nαι ναι, πάρτι σε αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο. Όπως το ακούς…

Εκεί θα είμαστε το Σάββατο το βράδυ.

Το 3ο έτος της δραματικής σχολής “ΑΡΧΗ” μας προσκαλεί για μια βραδιά γεμάτη oldschool vibes!

•Μπύρα: 1,5€
•Κρασί: 3€
•Ποτό: 4€

Ξεκάθαρα αξίζει αν δεν έχεις ακόμα κανονίσει κάτι για το Σαββατόβραδό σου!

Σάββατο 24 Μαρτίου | Ώρα έναρξης 23:00 | Διεύθυνση: Ελεύθερο Εμπρός Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο, Ρήγα Παλαμήδη 2, 10554 Αθήνα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

2. To AnimaSyros 11 στο Ρομάντσο

Στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (Festival du Film Francophone de Grèce), η αίθουσα προβολών του Romantso παραδίδεται για ένα ολόκληρο βράδυ στα χρώματα, τους ήχους και τη φαντασία της γαλλικής σκηνής animation, με μία μαραθώνια προβολή-οδοιπορικό από τις πρώτες μέρες της avant garde μέχρι τη σύγχρονη σκηνή της Βρετάνης και τους γαλλόφωνους σκηνοθέτες του αύριο. Μία ευρεία επιλογή μικρού μήκους ταινιών, με αφετηρία το πολύτιμο αρχείο του IFcinéma, που επιμελήθηκαν οι προγραμματιστές του διεθνούς φεστιβάλ Animasyros.

Το Animasyros International Animation Festival + Agora είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα είκοσι μεγαλύτερα διεθνώς. Το 2018 κλείνει δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στο τομέα των ταινιών animation και από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στη βάση του, την Ερμούπολη της Σύρου, για την ενδέκατη και πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα έκδοσή του, κεντρική θεματική της οποίας θα είναι «το παιδί».

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια

24.03.2018

Σα: 18:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

3. Spring Equinox | Άνοιξη στην Ακαδημίας Πλάτωνος

Μία ευκαιρία για να γιορτάσουμε τον ερχομό της εαρινής ισημερίας aka ίση ημέρα, ίση νύχτα. Ένα αστρονομικό γεγονός όπου η Γη καθώς περιφέρεται γύρω από τον ήλιο παίρνει μία τέτοια θέση που οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό, και για την στιγμή αυτή η μέρα είναι ίση με τη νύχτα.
Έλα να βιώσεις την κορύφωση της άνοιξης από το πρωί στο πάρκο αλλά και μέσα στο καφενείο με γιόγκα, κομμωτήριο, στεφάνια με λουλούδια, αφήγηση και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, relaxing foot message, παραμύθια του Μάρτη και εργαστήρι χορού. Ύστερα απο όλα αυτά φυσικά θα ακολουθήσει πάρτι με τους Swingadelics!
Δήλωσε συμμετοχή γρήγορα. Μην το χάσεις!

Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140, Αθήνα

24.03.2018

Σα: 12.00- 23.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

4. Αthens Science Festival 2018

To Athens Science Festival επιστρέφει φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, με ένα πρόγραμμα εκτός… ορίων, σε ιδέες και δημιουργικότητα. Ο θεσμός που ενθουσίασε το κοινό της Αθήνας, αλλά και όλης της Ελλάδας, αυτόν τον Απρίλιο φιλοδοξεί να παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους το πιο συναρπαστικό, ελκυστικό, δημιουργικό και ελεύθερο από περιορισμούς, προκαταλήψεις και συμβάσεις πρόσωπο της επιστήμης.

Από τις 24 έως τις 29 Απριλίου, στην Τεχνόπολη, με ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκθέσεις, παρουσιάσεις, εργαστήρια, προβολές και συζητήσεις – ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν και θα γιορτάσουν την απελευθερωτική δύναμη της επιστήμης. Αυτό είναι το θέμα του φετινού φεστιβάλ, που έχει motto το «Επιστήμη χωρίς σύνορα»: Πώς οι επιστημονικές ανακαλύψεις ξεπερνούν τα γεωγραφικά, γνωστικά και ιδεολογικά σύνορα, και δημιουργούν νέες προοπτικές και νέους δρόμους εξερεύνησης της ανθρώπινης διάνοιας;

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

24.04.2018 – 29.04.2018

Σα-Πε: 9:00-23:00

 5. Πασχαλινό παζάρι στο Μουσείο Γουλανδρή

Σε πασχαλινό κλίμα και ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα διήμερο αφιερωμένο στα «Γήινα, τ΄ Ανθρώπινα, τα Νόστιμα».

Ένα Παζάρι με μουσική, πρωτότυπα, χρήσιμα, οικονομικά δώρα, σπιτικές λιχουδιές, βιβλία, φυτά, βιολογικά προϊόντα και παλιά αντικείμενα στο «Mικρό Mοναστηράκι».

* Δυνατότητα εγγραφής μελών με μειωμένη συνδρομή.
* Τα έσοδα θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου του Μουσείου και των Φίλων.
* Υπάρχει χώρος στάθμευσης
* Περισσότερες πληροφορίες: 210-8083289, 210-8015870

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά

24.03.2018 – 25.03.2018

Σα, Κυ: 10:30 – 15:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

6. Αναρχία στη Νοσταλγία! The Rabbit always knows!

To It’s all, oh so souvenir to me! παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του σκιτσογράφου The Rabbit Knows!

Η ιδέα της έκθεσης  “Αναρχία στη Νοσταλγία”, εστιάζει στην αρχαία Ελλάδα, στις Ελληνικές Τραγωδίες, τους Έλληνες Φιλόσοφους και την Οδύσσεια, και φυσικά στην σύγχρονη ελληνική κουλτούρα και νεότερη ιστορία.

Μέσα από μία σειρά σκίτσων, αφιερωμένων που αλλού; στην αναρχία, o  The Rabbit Knows θίγει ανθρώπινες αξίες όπως είναι η αυτογνωσία, το φιλότιμο, η νοσταλγία, η ισχυρογνωμοσύνη, η συμπόνια. Το έξυπνο, μαύρο χιούμορ του, μπορεί να μοιάζει αθώο και παιδικό (όπως και τα σκίτσα του άλλωστε) αλλά είναι η καυστικότητα στο λόγο και η ανατρεπτική του ματιά, που ξεχωρίζει και αφοπλίζει!

Ο The Rabbit Knows γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ζήσει και εργαστεί στη Θεσσαλονίκη, την Ουτρέχτη, το Άμστερνταμ και την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτος σκιτσογράφος και δημιουργεί υπό το ψευδώνυμο αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια. Η δουλειά του περιλαμβάνει τη σειρά «Αναρχία», “Mice who prefer to fail” και “Little People”. Έχει εικονογραφήσει εκπαιδευτικά βιβλία επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης, έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε άλλη μια ατομική έκθεση το 2012 στην Ουτρέχτη (“Mice who prefer to fail”) και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Άμστερνταμ και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2016 ζει στην Αθήνα όπου και κάνει cartoons με σατυρικό, κοινωνικό, πολιτικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο και πειραματίζεται ελεύθερα με διάφορες μορφές των εικαστικών.

T.A.F. the art foundation, Νορμάνου 5, Μοναστηράκι

22.03.2018 – 15.04.2018

Δε-Κυ: 11:00 – 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

7. ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC | Μεσημέρι 25ης Μαρτίου στο Ξέφωτο

Tι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την punk; 

Με αυτό το ερώτημα ξεκίνησαν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης, όταν βρέθηκαν το 2008 κι άρχισαν να αναμειγνύουν τραγούδια διαφορετικών μουσικών ειδών που αγαπούν.
Με οδηγό το πάθος τους για τη μουσική, συνάντησαν σε ένα αυτοσχεδιαστικό jam session τον Πάνο Γκίνη με την κιθάρα του και έκτοτε οι Θραξ Πανκc συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά.
To νταούλι και η θρακιώτικη λύρα συναντούν τη γκάιντα, το καβάλ, και τον ζουρνά, σε γάμους, πανηγύρια, δρόμους, φεστιβάλ και οπουδήποτε αλλού.

Αναμειγνύοντας συστατικά από μουσικές και κουλτούρες όλου του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους χωρίς η λέξη πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους! Οι τρεις Θρακιώτες με εργαλεία τους γκάιντες, λύρες, νταούλια, πετάλια, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια και το χιούμορ τους, αφήνουν στο διάβα τους κάθε αναστολή, οδηγώντας σε ένα γλέντι πρωτόλειο, όπου η παράδοση μπλέκεται με τον σκληρό ήχο σε μουσικές με τίτλους Ψές είδια, Κουκουνούδα, Γιούρια, Τσιρτσιλιάγκους, Δέντρο, και σίγουρα κανείς δε μπορεί να μείνει ασυγκίνητος!

ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

25.03.2018

Κυ: 12:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

8. Δύο ιστορίες που άλλαξαν τον κόσμο | Θαλής και Φίλοι

Αρχιμήδης vs Νέυτωνας vs Λάιμπνιτς σημειώσατε Χ.

Πόσο εύκολα μπορεί να παραχθεί μία μαθηματική θεωρία; Η επινόησή της γίνεται βαθμιαία και η ιστορική της πορεία είναι γραμμική; Πώς δημιουργείται μία διαμάχη ανάμεσα σε δύο διάνοιες για την πατρότητα μιας ιδέας; Είναι άραγε αυτή η ιδέα μόνο δικό τους «παιδί»; Πόσο «εξαντλητικά» ευφυής ήταν η ομώνυμη μέθοδος του Αρχιμήδη και ποια είναι τα κοινά στοιχεία της με τη Μέθοδο των Ροών του Νεύτωνα και τον Απειροστικό Λογισμό του Λάιμπνιτς; Σε ποιους «ώμους γιγάντων» πάτησαν ο Νεύτωνας και ο Λάιμπνιτς;

Περιγράφοντας το ιστορικό πλαίσιο του 17ου αιώνα και κάνοντας χρονικές προβολές στα μαθηματικά των αρχαίων Ελλήνων ο μαθηματικός και συγγραφέας Ανδρέας Λύκος, λύνει απορίες και περιγράφει το διασημότερο «πόλεμο» πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστορία των μαθηματικών για την πατρότητα του Απειροστικού Λογισμού αναδεικνύοντας ως νικητή την ανθρώπινο πολιτισμό.

* Διοργάνωση: Θαλής+Φίλοι

Πηγή: debop.gr

Σχόλια