Τελικά τι είναι; Είναι τρόπος ζωής ή απλώς είδος σούσι; (Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;)

Προφανώς και έχεις δει έστω και ένα επεισόδιο από τα Φιλαράκια. Έστω και ένα. Αν αυτό το ένα ήταν το επεισόδιο με το Unagi, είσαι σε καλή μεριά, γιατί θα μιλήσουμε για αυτό. Αν πάλι δεν σε πολυαπασχολούν τα Φιλαράκια και απλά άνοιξες το άρθρο γιατί έχεις νεύρα και πεινάς, και πάλι, καλά έκανες γιατί θα μάθεις να φτιάχνεις σούσι.

σούσι

Το Unagi σύμφωνα με τον Ρος

Στο επεισόδιο “The one with Unagi” (ναι είναι το highlight του επεισοδίου), η Φοίβη και η Ρέιτσελ επιστρέφουν από ένα μάθημα αυτοάμυνας και λένε ότι μπορούν να δείρουν τους πάντες.

Αυτό φυσικά δεν πέρασε ασχολίαστο από τον Ρος, ο οποίος με τη σειρά του, τους αναφέρει πως η αυτοάμυνα δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται να έχεις το U N A G I. Ο Ρος, φυσικά και έχει εξασκηθεί στο “καράτεϊιι”, οπότε λογικό είναι να τα γνωρίζει αυτά. Το unagi είναι, σύμφωνα πάντα με τον Ρος, μια κατάσταση απόλυτης επίγνωσης, η οποία σε προετοιμάζει για κάθε κίνδυνο.

Έτσι, όπως θα έκανε κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, ο Ρος προσπαθεί να τρομάξει τα κορίτσια για να τους δείξει τη σημασία του να έχεις το Unagi. Από την άλλη ωστόσο, τα κορίτσια λένε πως είναι είδος σούσι. Έχουν όμως δίκιο;

ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

Το Unagi σύμφωνα με τα δεδομένα…

Και όμως, αν και ξέρω πως υπάρχουν πολλοί που θα το αμφισβητήσουν, ο Ρος δεν έχει ιδέα τι λέει, και το Unagi είναι όντως είδος σούσι. Συγκεκριμένα, η λέξη στα ιαπωνικά σημαίνει “Χέλι του γλυκού νερού”. Η πραγματική έννοια του “Unagi” που θέλει να πει ο Ρος είναι το Ζανσίν (残心), το οποίο στα ελληνικά μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “Παρατεταμένη καρδιά”, αλλά σημαίνει “Ένα υπολειπόμενο μυαλό.

Το Ζανσίν είναι η κατάσταση της πλήρους επίγνωσης του χώρου και των εχθρών, δηλαδή αυτό ακριβώς που λέει και ο Ρος ως Unagi. Επειδή όμως γνωρίζω ότι θέλετε να μάθετε περισσότερα, αυτό ακριβώς θα σας δείξω τώρα.

σούσι

Σύμφωνα με το Master Chef…

σούσι

Τώρα καθίστε καλά, γιατί θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε το Unagi. Ακούγεται πιασάρικο, είναι νόστιμο, και το χέλι δεν είναι τόσο αηδία όσο νομίζεις. Αν ποτέ πας σε audition του Master Chef και κάποιος από τους κριτές το αποκαλέσει μαγειρικό σκουπίδι, τότε χρησιμοποίησε τις τεχνικές του Unagi του Ρος.

Αναφερόμαστε σ’ ένα από τα πιο διαδεδομένα και πιο πολυτελή πιάτα της Ιαπωνίας. Στην Ιαπωνία σερβίρεται παραδοσιακά μια φορά το χρόνο, “τη μέρα του βοδιού στο μεσοκαλόκαιρο“, όπως έχουμε τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά εμείς ένα πράγμα.

Παρακάτω θα δείτε το βίντεο tutorial για το πως θα φτιάξετε το δικό σας, το οποίο παρουσιάζει μια Ιαπωνέζα σεφ με τον σκύλο της. (ΜΕ τον σκύλο, όχι ΚΑΙ τον σκύλο).

Και ας έρθει η Ηλέκτρα να δούμε αν μπορεί να το φτιάξει. #justiceforSelim

σούσι

Σχόλια