Δοκιμασμένοι τρόποι για να τα καταφέρεις!

Είσαι σε μια συζήτηση θέλεις να εκφέρεις τα επιχειρήματά σου και φοβάσαι ότι δεν θα καταφέρεις να πείσεις τον συνομιλητή σου; Νoμίζεις ότι πάντα έχεις δίκιο και σ’ ένα διάλογο τα κάνεις μαντάρα; Βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο, διότι σου έχω πέντε τακτικές, ώστε να κερδίζεις σε κάθε συζήτηση.

Είτε το παρατηρείς, είτε όχι συνεχώς διαπραγματεύεσαι για κάτι από τα οικονομικά, τη φήμη, την αγάπη, μέχρι και την σταδιοδρομία σου. Έτσι, αν χρησιμοποιήσεις τις παρακάτω τεχνικές, που βασίζονται στην συναισθηματική νοημοσύνη σίγουρα, θα έχεις πλεονέκτημα σε οποιαδήποτέ συζήτηση!

διαφωνία

1. Πρόσεξε τις λέξεις που χρησιμοποιείς

Επαναλαμβάνοντας τις τρεις ή τέσσερις τελευταίες λέξεις που χρησιμοποίησε ο συνομιλητής σου είναι σαν να τις επιστρέφεις πίσω σ’ αυτόν. Ο συγκεκριμένος τρόπος θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις μια σχέση με τον συνομιλητή σου, αφού θα τον κάνεις να αισθανθεί αρκετά άνετα. Παρότι, τέτοιες τεχνικές επιβραδύνουν τον ρυθμό της συζήτησης θα σου δώσουν περισσότερο χρόνο για να σκεφτείς και μην ξεχνάς ότι για να κερδίσεις σε μια συζήτηση χρειάζεσαι χρόνο!

2. Γίνε όσο περισσότερο συμπαθής γίνεται

Δείξε στον συνδιαλεγόμενό σου ότι καταλαβαίνεις τις διαφορετικές αποχρώσεις των συναισθημάτων του. Χρησιμοποίησε φράσεις όπως “Ακούγεται σαν να φοβάσαι..” ή “Φαίνεται ότι ανησυχείς για…”. Τέτοιου είδους φράσεις θα σας φέρουν πιο κοντά και θα γίνει ευκολότερα συμπαθής, αφού έτσι δεν αρνείσαι καμιά κατηγορία.

3. Αποδέξου ότι θα άκουσεις τη λέξη “όχι” πολλές φορές

Περιμένοντας να ακούσεις “ναι” αποκτάς μια αμυντική συμπεριφορά, γιατί φοβάσαι ότι θα υπάρξουν παγίδες. Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει συνεχώς “όχι” θα σου άρεσε να ακούς, όμως, συνεχώς “ναι”; Μην ξεχνάς ότι όταν ακούς τη λέξη “όχι” αισθάνεσαι σιγουριά, νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο και θα πείσεις τον συνομιλητή σου για ό,τι θες. Αν συνεχίσεις την συζήτηση θέτοντας ερωτήσεις όπως “Είναι μήπως λάθος στιγμή για να μιλήσουμε;” ή “Παράτησες αυτή τη δουλειά;” τότε έχεις τη νίκη στο τσεπάκι σου!

Αυτοπεποίθηση στο λόγο σου με τη βοήθεια ενός app!

4. Οδήγησε τον συνομιλητή σου, ώστε να συμφωνήσει μαζί σου

Τη στιγμή που έχεις πείσει κάποιον ότι τον καταλαβαίνεις είναι η στιγμή που θα μπορέσεις και να διαπραγματευτείς μαζί του. Όταν επαναβεβαιώνεις και συνοψίζεις τα λεγόμενα του συνδιαλεγόμενού σου, τότε ακριβώς θα ακούσεις και τις απαντήσεις που θέλεις. Μια περίληψη όσων έχει πει θα τον επηρεάσει θετικά και θα ενεργοποιήσει θετικά συναισθήματα που θα τον οδηγήσουν να συμφωνήσει μαζί σου.

5. Δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι έχεις τον έλεγχο

Το μυστικό για να έχεις το πάνω χέρι σε μια διαπραγμάτευση είναι να δώσεις στην άλλη πλευρά την ψευδαίσθηση ότι έχεις τον έλεγχο. Μην προσπαθήσεις να αναγκάσεις τον αντίπαλό σου να παραδεχτεί ότι έχεις δίκιο. Κάνε ερωτήσεις όπως “Πώς;” ή “Τί;” ώστε ο αντίπαλός σου να καταβάλλει προσπάθει για να καταλάβει την απάντηση!

Σχόλια