Το 2018 προμηνύεται μια χρονιά γεμάτη μουσική, έχοντας ήδη ξεκινήσει να μας ενθουσιάζει από τον πρώτο κιόλας μήνα. Ποιες κυκλοφορίες του 2018, όμως, είναι αυτές που περιμένουμε περισσότερο στο άμεσο μέλλον;

Moby

Μετά το Motherless Child, ο Moby μας αποκαλύπτει το Mere Anarchy τροφοδοτώντας ακόμα περισσότερο την ανυπομονησία μας. Επιστρέφει πιο σκοτεινός με trip hop ύφος και αισθητική κάνοντάς μας να μετράμε αντίστροφα μέχρι τις 2 Μαρτίου και την κυκλοφορία του Everything Was Beautiful And Nothing Hurt (ο τίτλος του album είναι παρμένος από το βιβλίο Slaughterhouse-Five του Kurt Vonnegut).

MGMT

Μπορεί να πέρασαν 5 χρόνια χωρίς να μας προσφέρουν καινούριο υλικό, έχει έρθει όμως η στιγμή που περιμέναμε! Little Dark Age, When You Die και Hand It Over είναι τα πρώτα δείγματα που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον. Το ετοίμαζαν καιρό και  σύντομα θα είναι στα ακουστικά μας. Το Little Dark Age θα είναι διαθέσιμο στις 9 Φεβρουαρίου.

Jack White

Ο ξεχωριστός κύριος Jack White κυκλοφορεί το τρίτο solo album του και οι πρώτες μας εντυπώσεις ακούγοντας τα Connected By Love και Respect Commander είναι “βρώμικος” ήχος και καινούριο υλικό που βροντοφωνάζει ότι ο White ξανάρχεται. Το επίσης φρέσκο Corporation είναι της ίδιας αισθητικής, αυτό που όμως το κάνει ξεχωριστό είναι ο άγριος groovy ήχος του. Το τι θα ακούσουμε τελικά στο Boarding House Reach θα το μάθουμε στις 23 Μαρτίου. Το σίγουρο είναι ότι ο μεσιέ White ξέρει να ιντριγκάρει τα ώτα μας.

Eels

Τέσσερα χρονάκια απουσίασαν, αλλά επιστρέφουν με το The Deconstruction στις 6 Απριλίου και μας αποδεικνύουν ότι άξιζε η αναμονή! Πρώτη γεύση το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, που παίζει σε loop.

Franz Ferdinand

Μετά το Right Thoughts, Right Words, Right Action του 2013 και 5 χρόνια απουσίας έρχεται το Always Ascending στις 9 Φεβρουαρίου. Το πρώτο album των Franz Ferdinand μετά την αποχώρηση του Nick McCarthy και με το νέο μέλος τους, Julian Corrie. Κυκλοφόρησαν 3 κομμάτια για να μας προϊδεάσουν: Always Ascending, Feel the Love Go και Lazy Boy και ναι μας άρεσαν πολύ.

Editors

Θα μας ξανάρθουν το καλοκαίρι και μάλιστα με νέο υλικό στις αποσκευές τους! Μετά το In Dream έρχεται το Violence που θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου κι ελπίζουμε να ξεπεράσει τις προηγούμενες δουλειές τους. Το Magazine είναι το πρώτο κομμάτι από τον επερχόμενό τους δίσκο και σίγουρα μας τράβηξε την προσοχή!

Kimbra

Περιμέναμε να το ακούσουμε ολοκληρωμένο στις 19 Ιανουαρίου, τελικά όμως το Primal Heart θα φτάσει στα χέρια μας στις 20 Απριλίου έπειτα από ανακοίνωση της Kimbra στις αρχές του έτους. Προς το παρόν έχουμε μια ιδέα για το τρίτο αυτό album της ταλαντούχας Kimbra από τα Everybody Knows, Human και Top of the World με το τελευταίο να μας παίρνει τα μυαλά!

Dita Von Teese

Φρέσκο, δροσερό, αισθησιακό. Οι πρώτες σκέψεις στο άκουσμα του Rendez-vous. Ο μοναδικός Sébastien Tellier αναλαμβάνει τη σύνθεση του ντεμπούτου album της Dita Von Teese σε μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία. Ακούγοντας και το Bird of Prey, ναι είναι σίγουρο ότι προβλέπεται για ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Το μόνο που μένει είναι να το αποκτήσουμε στις 16 Φεβρουαρίου.

Justin Timberlake

Αυτή κι αν είναι δυναμική επιστροφή! Ο φρέσκος, χαρακτηριστικός ήχος του Timberlake είναι εδώ χωρίς να επαναλαμβάνεται και να κουράζει. Χορέψαμε με τα Filthy και Supplies, εντάξει λίγο περισσότερο με το Supplies, έρχεται όμως το Say Something να κάνει διαφορά και να μας εκπλήξει. Μαζί του ο Chris Stapleton σε μια αρμονική και απρόσμενη σύμπραξη. Το Man of the Woods θα βρίσκεται στη διάθεσή μας στις 2 Φεβρουαρίου.

Σχόλια