Η Καθαρά Δευτέρα 2018 έρχεται σύντομα και σίγουρα ο χαρταετός είναι κάτι που σε προβληματίζει.

Μη φοβάσαι.

Έχουμε τον απόλυτο οδηγό ώστε τη Καθαρά Δευτέρα 2018 να καταφέρεις να πετάξεις ένα χαρταετό και να τον φτιάξεις μόνος σου.

Αν θέλεις να φτιάξεις μόνος σου λοιπόν τον χαρταετό για τη Καθαρά Δευτέρα 2018 δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δε θα κοστίσει σχεδόν καθόλου.

Για την κατασκευή του χαρταετού θα χρειαστείς 3 βέργες ή κάποιο ελαφρύ ξύλο, σπάγκο, κόλλα, χαρτί γλασέ ή νάιλον, λεπτό σύρμα, κολλητική ταινία και χαρτιά σε διάφορα χρώματα ή κομμάτια εφημερίδας.

Αν σε προβληματίσει περισσότερο βέβαια το τι θα φας και τι θα κάνεις… δες εδώ!

Πώς να φτιάξω χαρταετό  – Βήματα

1.Κόβεις τις βέργες για να έχουν μήκος 60cm ή 100cm εξαρτάται πόσο μικρό ή μεγάλο θέλεις να κάνετε το χαρταετό σας.

2. Τοποθετείς τις βέργες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα νοητό εξάγωνο και έπειτα δένεις σφικτά το σημείο τομής τους με το σύρμα.

3. Δένεις με το σπάγκο, ο οποίος φροντίζεις  να είναι τεντωμένος, τις κορυφές των βεργών έτσι ώστε να σχηματιστεί εξάγωνο.

4. Στη συνέχεια τοποθετείς πάνω στις βέργες το χαρτί σε σχήμα εξαγώνου, αφού το κόψεις, αφήνοντας περιθώριο περίπου 5cm παραπάνω έτσι ώστε να μπορέσεις να το περάσεις από τον σπάγκο για να στερεωθεί.

Extra Tip: Για να δέσει το χαρτί με τον σπάγκο περνάς κόλλα και στη συνέχεια μονωτική ταινία για σιγουριά.

5. Για να φτιάξεις την ουρά ουρά περνάτε σπάγκο σε δύο άκρες των βεργών που βρίσκονται δίπλα δίπλα και τις ενώνεται με έναν κόμπο. Το μήκος τους πρέπει να είναι περίπου 40 cm.

6. Έπειτα από το σημείο του κόμπου δένετε ένα άλλο κομμάτι σπάγκου με μήκος 3,20 μέτρα.

7. Σε αυτό το μεγάλο κομμάτι σπάγκου τοποθετείτε τα χρωματιστά κομμάτια χαρτιού ή εφημερίδας, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους 20cm.

8. Τέλος αλλά πολύ βασικό….Φτιάχνεις το σπάγκο με τον οποίο θα κρατάς το χαρταετό για να πετάξει. Περνάς δύο κομμάτια σπάγκου στο ίδιο μήκος με τις βέργες στις άκρες που έχουν απομείνει ενώ ένα τρίτο κομμάτι σπάγκου που ξεκινάει από τη μέση, την ένωση των βεργών έρχεται να δέσει με ένα κόμπο με τις άλλες δύο

Ο χαρταετός είναι έτοιμος να πετάξει και να χαρούν μικροί και μεγάλοι την Καθαρά Δευτέρα 2018! Καλά Κούλουμα!

Σχόλια