Το εστιατόριο Αντωνόπουλος συνδράμει εκ νέου εθελοντικά με καινούριο project!

Το εστιατόριο Αντωνόπουλος βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους τα τελευταία 47 χρόνια και είναι ένα από τα παλιότερα μαγειρεία ελληνικής παραδοσιακής σπιτικής κουζίνας στην Αθήνα! Αποτελεί φυσικά τον ορισμό της οικογενειακής επιχείρησης καθώς στα χρόνια λειτουργίας του έχει απασχολήσει σχεδόν κάθε μέλος της οικογένειας Αντωνοπούλου.

Η ιστορία της οικογένειας Αντωνοπούλου με τη παροχή υπηρεσιών εστίασης ξεκίνησε το μακρινό 1971 όταν και ερχόμενοι από το τόπο καταγωγής τους, την Κυπαρισσία Μεσσηνίας, ο Σωτήρης Αντωνόπουλος με την προτροπή των 7 παιδιών του άνοιξε το εστιατόριο με το όνομα Λουξ. Την εποχή εκείνη η οδός Αριστοτέλους, δρόμος που βρίσκεται μεταξύ της Βικτώριας και της Ομόνοιας, μόλις 5 λεπτά από το Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο έσφυζε από ζωή.

Η Πατησίων, η 3ης Σεπτεμβρίου, η Αχαρνών και η Λιοσίων, δρόμοι παράλληλοι της Αριστοτέλους, φιλοξενούσαν χιλιάδες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς επίσης και δεκάδες ξενοδοχεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το ποιοτικό σπιτικό φαγητό, το εστιατόριο να γίνει δημοφιλής προορισμός για κάθε λάτρη της παραδοσιακής κουζίνας.

Το 1980 το εστιατόριο άλλαξε το όνομα του σε Εστιατόριο Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνας Αντωνόπουλος και μερικά χρόνια αργότερα την διαχείριση του ανέλαβαν οι δύο μικρότεροι της οικογενείας ο Κώστας και η Έφη Αντωνοπούλου ως η δεύτερη γενιά στην επιχείρηση. Σήμερα σχεδόν 30 χρόνια από τότε το μαγαζί, έχοντας αντιμετωπίσει την ολοκληρωτική υποβάθμιση της περιοχής, τη σταδιακή αποκέντρωση των επιχειρήσεων και φυσικά την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται ακόμα στη θέση του προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε παλιούς και νέους πελάτες σχεδιάζοντας το μέλλον με σύγχρονες αντιλήψεις, φιλόδοξο πνεύμα και νοοτροπία ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού.

To Εστιατόριο Αντωνόπουλος Επιχειρεί Κοινωνικά


Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι η χώρα με τους περισσότερους deliverαδες στον κόσμο. Πρωί, μεσημέρι βράδυ τα “παπάκια οργώνουν” την άσφαλτο διανέμοντας ό τι μπορείς να φανταστείς. Φεύγουν γεμάτοι επιστρέφουν άδειοι. Ξαναφεύγουν γεμάτοι ξαναεπιστρέφουν άδειοι.

Παράλληλα, κρίνοντας από τα δεκάδες φάρμακα που κατά καιρούς πετάμε όλοι μας στα σκουπίδια, μιας και είτε έχουμε αναρρώσει και δεν τα χρειαζόμαστε είτε τα ξεχάσαμε και έχουν πλέον λήξει, γεννήθηκε η ιδέα του Χάπι Delivery Project.

Τι είναι το Χάπι Delivery Project?

To Εστιατόριο Αντωνόπουλος ανέκαθεν θεωρούσε την κοινωνική ευθύνη ως αρετή μιας υγιούς επιχείρησης.  Τα τελευταία χρόνια δε που η ανθρωπιστική κρίση που ταλανίζει την χώρα μας έχει γιγαντωθεί το να συνεισφέρουμε στο κοινό καλό είναι πράξη αδιαπραγμάτευτη. Έτσι από το 2015  το εστιατόριο προσφέρει το φαγητό που περισσεύει στα κλιμάκια της οργάνωσης PRAKSIS.

Το Χάπι Delivery Project είναι το επόμενο βήμα.  Είναι απλό. O διανομέας όταν επιστρέφει από την παραγγελία ο σάκος ή το κουτί μεταφοράς του είναι προφανώς άδειο. Σκεπτόμενοι πως πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να συνεισφέρουν και εκείνοι κοινωνικά δωρίζοντας τα φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται, ο διανομέας κάλλιστα θα μπορούσε να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει στο εστιατόριο από όπου θα καταλήξουν στους ανθρώπους του PRAKSIS με τους οποίους ήδη το εστιατόριο συνεργάζεται!

Με άλλα λόγια, σκοπός του Project είναι να γίνει η διαδικασία του Delivery ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να δωρίσουν τα φάρμακα που πλέον δεν χρησιμοποιούν με αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη!

To Εστιατόριο Αντωνόπουλος Επιχειρεί Κοινωνικά

Παράλληλα, το εστιατόριο για να τους επιβραβεύσει από πλευράς του κάνει 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία κάθε πελάτη που θα δωρίζει τα φάρμακα που δεν χρειάζεται!!!

“Τα φάρμακα που θα μπορεί να δωρίσει κάποιος θα πρέπει να είναι πάντοτε σε μορφή χαπιού ωστόσο ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της οργάνωσης θα δημοσιοποιείται και λίστα με φάρμακα σε υψηλή ζήτηση.” 

Σχόλια